Now Reading
3 τρόποι ηρεμίας που μέσα σε 60 δευτερόλεπτα θα μειώσουν το άγχος σου

3 τρόποι ηρεμίας που μέσα σε 60 δευτερόλεπτα θα μειώσουν το άγχος σου

Avatar photo
κουραση και δουλεια

Την επόμενη φορά που θα νιώσεις πως σε κυριαρχεί το άγχος δοκίμασε αυτές τις ασκήσεις ενσυνειδητότητας.

Ο συνδυασμός του εργασιακού, κοινωνικού και οικιακού άγχους είναι γεγονός και δεν πρέπει να νιώθεις μόνη. Τα τελευταία χρόνια το άγχος κατακλύζει τους περισσότερους ανθρώπους και πλέον είναι πρώτο στη λίστα των ψυχοθεραπευτικών κοινοτήτων. Με μια δημοσκόπηση που έκανε η Gallup το 2020 διαπιστώθηκε πως το 60% των Αμερικανών ενηλίκων υπέφεραν από άγχος, ανησυχία και στρες.

Το Gallup αποκάλεσε αυτή την αύξηση άγχους πρωτοφανή, μέρος της οποίας πιθανόν να έχει επιδεινωθεί από την πανδημία και τη συνεχή ανακύκλωση αρνητικών ειδήσεων. Το άγχος σε καμία περίπτωση δεν είναι διασκεδαστικό, όμως υπάρχουν κάποια γρήγορα tips τα οποία είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα κι αν έχεις ανάγκη να χαλαρώσεις από αγωνιώδεις σκέψεις θα σου δώσουν μια αίσθηση γαλήνης.

Προσπάθησε να εφαρμόσεις έναν από τους παρακάτω τρόπους

Αν για κάποιο λόγο νιώσεις πως το άγχος κυριεύει το μυαλό και το σώμα σου δοκίμασε μια από τις τρεις εύκολες αγχολυτικές πρακτικές.

1.Πίεσε ένα μαξιλάρι

Αν ξυπνάς ανησυχώντας για όλα τα πράγματα που πρέπει να διαγράψεις από τη λίστα με τις δουλειές σου, δοκίμασε αυτό: Πιάσε το πιο παχουλό μαξιλάρι σου και αγκάλιασε το για 30 δευτερόλεπτα, ενώ φαντάσου την αγχώδη ενέργειά σου να φεύγει από το μυαλό σου και να ρέει μέσα στο μαξιλάρι. Βρετανική έρευνα διαπίστωσε ότι η πράξη της συμπίεσης ενός μαξιλαριού επιβραδύνει την αναπνοή κάτι που ηρεμεί τα κέντρα άγχους του εγκεφάλου. Εν τω μεταξύ, έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ δείχνει ότι οι τεχνικές mindfulness, όπως το να φανταζόμαστε την ένταση να ρέει έξω από το σώμα μας, ηρεμούν την αντίδραση «μάχης ή φυγής», επιτρέποντάς μας να συνεχίσουμε τη μέρα μας χωρίς έγνοιες.

2.Βάλε τα χέρια σου κοντά στην καρδιά σου

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά το να τοποθετήσεις το δεξί σου χέρι πάνω από την καρδιά σου σα να απαγγέλλεις τον όρκο της πίστης για ένα λεπτό, είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να μειώσεις το άγχος οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε. Νιώθοντας τον χτύπο της καρδιάς μας  μάς βγάζει από τον βρόγχο της ανησυχίας επανασυνδέοντας το μυαλό και το σώμα μας. Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Wake Forest αναφέρουν στο περιοδικό Social Cognitive and Affective Neuroscience ότι απλές δραστηριότητες ενσυνειδητότητας όπως αυτή έχουν τη δύναμη να μειώνουν σημαντικά το άγχος. Bonous: Η εστίαση στους χτύπους της καρδιάς σου πριν από τον ύπνο μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να αποκοιμηθείς πιο γρήγορα και να κοιμηθείς βαθύτερα.

3.Γράψε σε χαρτί τι σε απασχολεί

Έχεις μια ανησυχία που επανέρχεται συνεχώς; Γράψε την σε ένα χαρτί, στη συνέχεια χρησιμοποίησε και τα δύο χέρια για να το σχίσεις και να το πετάξεις στα σκουπίδια. Η πράξη της καταγραφής των ανησυχιών «ξεφορτώνει» τις ανησυχίες από τις σκέψεις μας, αναφέρουν ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Μια μελέτη του Χάρβαρντ υποδεικνύει ότι αυτή η «εκφραστική γραφή» μπορεί να «απελευθερώσει νοητικούς πόρους» και να σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς, ενώ η τελετουργία του φυσικού σκίσιμο του χαρτιού μπορεί να έχει καθαρτικό αποτέλεσμα και να μειώσει το άγχος.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μπανάνα
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απώλεια βάρους,ενέργεια ή λαμπερό δέρμα;Όποιος κιαν είναι ο στόχος σου υπάρχει ένα ρόφημα για εσέναDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr