Now Reading
Θες να έχεις μια υγιή, ευτυχισμένη και ισορροπημένη ζωή; Δοκίμασε τον κανόνα 8+8+8

Θες να έχεις μια υγιή, ευτυχισμένη και ισορροπημένη ζωή; Δοκίμασε τον κανόνα 8+8+8

Avatar photo
ευτυχισμένη

Πολύ απλό στην εφαρμογή, ο κανόνας 8+8+8 βοηθά στην αλλαγή της οπτικής μας και των προτεραιοτήτων μας.

Όλοι ψάχνουμε την ευτυχία! Την αναζητάμε μέσα από σημαντικά πράγματα αλλά όπως όλα δείχνουν η καθημερινές στιγμές είναι αυτές που συνθέτουν μια καλή και ισορροπημένη ζωή!
Αν φέρεις στο μυαλό σου τις συζητήσεις που κάνεις με φίλους, όλοι μιλούν για αντίστοιχα σχέδια και όνειρά του μέλλοντος που ίσως θα φέρουν την ευτυχία! Ναι, όλοι ψάχνουν την αρμονία και τη γαλήνη τόσο με τους γύρω τους όσο και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Οι περισσότεροι ονειρεύονται να βρίσκονται μακριά από τη δουλειά και το γραφείο για να έρθουν σε επαφή με τη φύση.

ευτυχισμένη ζωή

Η αναζήτηση μιας υγιούς και ευτυχισμένης ζωής είναι ένας στόχος που ενώνει τους πάντες και οι στρατηγικές για να το επιτύχεις αυτό μπορεί να είναι διαφορετικές. Το να αφήσεις τα πάντα και να ανοίξεις ένα chiringuito σε μια τροπική παραλία είναι σίγουρα το πιο δημοφιλές. Αλλά δεν χρειάζεται να πας τόσο μακριά, αν δεν είναι αυτό που πραγματικά μπορείς (και θες). Είναι δυνατόν να επιδιώξεις τη γαλήνη ακόμα και κάνοντας μικρές αλλαγές στην καθημερινή σου ζωή, χωρίς να την αναστατώσεις ή να την αλλάξεις πολύ. Πώς; Ακολουθώντας τον κανόνα 8+8+8 , μια πολύ απλή μέθοδος που μπορεί να μας βοηθήσει να αλλάξουμε την οπτική μας, δηλαδή τον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή και κατά συνέπεια τις προτεραιότητές μας, δίνοντας τη δέουσα βαρύτητα σε κάθε στοιχείο της καθημερινότητας.

Πώς λειτουργεί ο κανόνας 8+8+8

Αναρωτιέσαι πώς μπορείς να έχεις  μια υγιή και γεμάτη ζωή; Πρέπει να ξεκινήσουμε από μια θεμελιώδη έννοια: την ισορροπία! Για να βρεις τη σωστή ισορροπία είναι απαραίτητο να δώσεις σε όλα τη θέση και τη σημασία τους. Μια χαρούμενη και χαλαρωτική ζωή δεν μπορεί να αποτελείται από μια 12ωρη εργάσιμη ημέρα . Και με τον ίδιο τρόπο, το να ζεις ολόκληρες μέρες που αποτελούνται μόνο από αναψυχή – όσο ευχάριστη κι αν είναι – δύσκολα μπορεί να είναι φυσιολογικό, και μακροπρόθεσμα ίσως δεν θα ήταν τόσο ικανοποιητικό όσον αφορά την προσωπική ανάπτυξη.

ευτυχισμένη ζωήΓια το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να σκεφτούμε τις 24 ώρες της ημέρας ως μια περίοδο που μπορεί να χωριστεί σε 3 φέτες των 8 ωρών η καθεμία , από τις οποίες προέρχεται το όνομα του κανόνα 8+8+8, για να αφιερωθεί σε διαφορετικές δραστηριότητες. :

8 ώρες εργασίας
8 ώρες αναψυχής
8 ώρες ξεκούραση

-8 ώρες εργασίας

Αν και συχνά είναι πολύ περισσότερες, οι κατάλληλες ώρες για να τις αφιερώσεις στην εργασία ή τη μελέτη είναι 8. Αυτή είναι η χρονική περίοδος κατά την οποία ασχολούμαστε διανοητικά, αυξάνουμε τις δεξιότητές μας και χρησιμοποιούμε τους πόρους μας για να συμβάλουμε στη γενική ευημερία. Δεν είναι απλώς μια ώρα της ημέρας που χρησιμοποιούμε για να λάβουμε εκπαίδευση ή μισθό, αλλά 8 ώρες που αφιερώνουμε στην ανάπτυξή μας ως μέλη της κοινωνίας.

-8 ώρες αναψυχής

ταξίδι θεραπείαΜόλις ολοκληρωθεί η δουλειά, θα πρέπει να αφοσιωθούμε στην προσωπική μας ανάπτυξη , αλλά και στην κοινωνική μας ζωή . Είναι θεμελιώδους σημασίας να ζούμε μια υγιή και γαλήνια ζωή έχοντας ένα χόμπι, αφιερώνοντας χρόνο σε αυτό που μας αρέσει, κάνοντας σωματική δραστηριότητα, βγαίνοντας με φίλους. Αυτό θα μας βοηθήσει να αισθανόμαστε καλύτερα με τον εαυτό μας και με τους άλλους, να μας κάνει καλύτερους ως άτομα . Η καλύτερη ισορροπία σε αυτή την περίπτωση θα ήταν να αφιερώσουμε 4 ώρες μόνο στον εαυτό μας για τα χόμπι μας, όπως το διάβασμα ή τον αθλητισμό, και 4 ώρες για να συναναστραφούμε με άλλους.

-8 ώρες ξεκούραση

ταξίδι θεραπείαΓια πολλούς, αυτές είναι οι πιο αναλώσιμες ώρες της ημέρας, συχνά μειώνονται στις 6 και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη λιγότερο. Συνολικά, θεωρούμενοι όχι τόσο απαραίτητοι, 8 ώρες συνεχούς ανάπαυσης βοηθούν στην επαναφόρτιση, την εξουδετέρωση του στρες και την ανάκτηση του κόκκου. Το να μην κοιμάστε αρκετά είναι κακό για την υγεία σας και σίγουρα δεν μας βοηθά να ζούμε πιο ευτυχισμένες.

Πόσο εφικτός είναι ο κανόνας

ευτυχισμένη

Οι ξέφρενοι ρυθμοί της κοινωνίας και της επαγγελματικής μας ζωής συχνά είναι ασυμβίβαστοι με το να χωρίζουμε την ημέρα σε 8+8+8. Μειώνονται οι ώρες αναψυχής και ανάπαυσης , προς όφελος των αφοσιωμένων στην εργασία. Μπορείς να ζήσεις μερικές μέρες έτσι, και πιθανώς και κάποιες περιόδους της ζωής σου, αλλά μακροπρόθεσμα αυτή η έλλειψη ισορροπίας θα έχει επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική σου υγεία και κοινωνικότηταΟ κανόνας 8+8+8 θέλει να επαναφέρει την προσοχή στη στιγμή που ζούμε, γιατί η ζωή είναι τώρα και θα πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να τη ζήσουμε στο έπακρο ξεκινώντας από σήμερα.

Διάβασε επίσης:

Το Νο1 πράγμα που πρέπει να αλλάξεις για να είσαι πραγματικά ευτυχισμένη

Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος στον πλανήτη που να μην αναζητά την ευτυχία. Είναι κάτι ουτοπικό; Είναι κάτι πραγματικό; Πολλοί δυσκολεύονται να το κατανοήσουν και εν τέλει να το βιώσουν. Μερικοί «κυνηγούν» την ευτυχία -λες και αναζητούν θησαυρό- σε όλη τους τη ζωή, βιώνουν δηλαδή μια αδιάκοπη προσπάθεια εύρεσής της  πιστεύοντας πως αυτό θα είναι η απόλυτη εξιλέωσή τους στη ζωή.

Ανατολή vs Δύσης: Συγκρίνουμε τους διαφορετικούς τρόπους για να γίνεις πιο ευτυχισμένηΌμως η ευτυχία μπορεί να είναι δύσκολο να υπολογιστεί ποσοτικά, γιατί μπορεί να σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον καθένα. Αλλά ας υποθέσουμε ότι θα μπορούσαμε να αλλάξουμε ένα πράγμα στη ζωή μας για να γίνουμε πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι, όπως το εισόδημά μας, μια δουλειά, τις σχέσεις μας ή την υγεία μας. 

Δες το Νο1 πράγμα που μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τύπος δέρματος: Πώς να αναγνωρίσεις τον δικό σου και γιατί είναι απαραίτητο να τον γνωρίζειςDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr