Now Reading
Σταμάτα να τυλίγεις το φαγητό με αλουμινόχαρτο- Αυτές είναι οι επικίνδυνες συνέπειες στην υγεία

Σταμάτα να τυλίγεις το φαγητό με αλουμινόχαρτο- Αυτές είναι οι επικίνδυνες συνέπειες στην υγεία

Avatar photo
αλουμινόχαρτο

Το αλουμινόχαρτο είναι ένα από τα απαραίτητα «αξεσουάρ» που έχουμε στην κουζίνα μας. Ωστόσο, είσαι σίγουρη ότι το χρησιμοποιείς με τον σωστό τρόπο;

Οι περισσότεροι από εμάς καλύπτουμε ένα πιάτο με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να θελήσουμε να φάμε το φαγητό που έχει περισσέψει. Αυτός μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος αποθήκευσης τροφίμων, εξίσου όμως είναι εύκολο έτσι να θέσεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο.

Όπως ακριβώς χρειαζόμαστε αέρα για να αναπνέουμε, έτσι και τα βακτήρια χρειάζονται αέρα για να ευδοκιμήσουν. Ορισμένα βακτήρια όπως ο σταφυλόκοκκος και ο Bacillus cereus, που προκαλούν τροφιμογενείς ασθένειες, παράγουν τοξίνες που δεν καταστρέφονται από τις υψηλές θερμοκρασίες μαγειρέματος.

Όταν ένα ζεστό γεύμα αφήνεται έξω σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερες από δύο ώρες, τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Πολιτείας της Ουάσιγκτον.
Η χρήση αλουμινόχαρτου για την κάλυψη των τροφίμων μπορεί μερικές φορές να εγκυμονεί τον ίδιο κίνδυνο, καθώς δεν σφραγίζει εντελώς το φαγητό σου από τον αέρα.

«Όταν υπάρχει αέρας, αυτό επιτρέπει στα βακτήρια να αναπτυχθούν πιο γρήγορα, επομένως χρειάζεσαι τα σωστά κουτιά αποθήκευσης για να αποθηκεύσεις κατάλληλα», λέει η Lindsay Malone, εγγεγραμμένη διαιτολόγος στην κλινική του Κλίβελαντ. Διαφορετικά, το φαγητό σας δεν θα διαρκέσει, όπως αναφέρει η ίδια.

αλουμινόχαρτο

Ο χρυσός κανόνας της Malone για τη συσκευασία των υπολειμμάτων είναι να τα σφραγίζεις πάντα σε ρηχά, αεροστεγώς δοχεία για να επιταχύνεις τη διαδικασία ψύξης και να κρατήσεις τα βακτήρια μακριά από το φαγητό σου.

Τα γαλακτοκομικά και τα προϊόντα κρέατος είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στην ανάπτυξη βακτηρίων, γεγονός που επαναλαμβάνει πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιείς αεροστεγή δοχεία για τα υπολείμματα. Φρόντισε να πετάξεις οποιοδήποτε φαγητό έχει μείνει έξω περισσότερο από μερικές ώρες!

Διάβασε επίσης:

8 τροφές που δεν πρέπει ποτέ να βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων-Το γιατί θα σε εκπλήξει

φούρνος μικροκυμάτων είναι ένα θαύμα της σύγχρονης τεχνολογίας. Το φαγητό μπορεί να μετατραπεί από παγωμένο σε πολύ ζεστό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Μειώνει τον χρόνο μαγειρέματος, επιταχύνει τον χρόνο προετοιμασίας και κάνει τη δουλειά του οικιακού μάγειρα πιο εύκολη.

Αλλά δεν πρέπει να μπαίνουν όλα σε φούρνο μικροκυμάτων. Μερικά από αυτά τα τρόφιμα είναι αρκετά κοινά και μπορεί να τα έχεις ζεστάνει χωρίς να ξέρεις τι μπορούν να προκαλέσουν. Επειδή κάτι κακό δεν έχει συμβεί δεν σημαίνει ότι δεν θα συμβεί, ωστόσο, προστάτεψε τον εαυτό σου και τους άλλους κρατώντας αυτά τα τρόφιμα μακριά από το ζεστό κουτί.

 1. Πιπεριές τσίλι

Οι κόκκινες καυτερές, πορτοκαλί ή πράσινες πιπεριές περιέχουν μια ένωση που ονομάζεται καψαϊκίνη που τους δίνει το χτύπημα. Όταν οι πιπεριές θερμαίνονται, ειδικά οι εξαιρετικά καυτές ποικιλίες, η καψαϊκίνη εξατμίζεται στον κλειστό αέρα του φούρνου μικροκυμάτων. Το άνοιγμα της πόρτας του φούρνου μικροκυμάτων σε εκθέτει σε αναθυμιάσεις που μπορεί να ερεθίσουν και να κάψουν τους πνεύμονες, το λαιμό, τα μάτια και τη μύτη σου.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
κοπέλα κοιμάται
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top