Now Reading
Παίξε πασιέτζα και τρώγε μήλα αν θέλεις να κρατήσεις σε εγρήγορση τον εγκέφαλο σου

Παίξε πασιέτζα και τρώγε μήλα αν θέλεις να κρατήσεις σε εγρήγορση τον εγκέφαλο σου

Avatar photo
πασιέτζα

Για να διατηρήσεις «κοφτερό» το μυαλό σου πρέπει να τρως μήλα και να παίζεις πασιέτζα.

Καθώς μεγαλώνουμε, μπορεί να εμφανίσουμε αυξημένη εγκεφαλική ομίχλη και κενά στη μνήμη μας. Αυτές οι στιγμές σύγχυσης μπορεί να είναι τρομακτικές, αλλά δε χρειάζεται απαραίτητα να μας εμποδίσουν να απολαύσουμε τη ζωή. Η ομίχλη του εγκεφάλου μπορεί να είναι σύμπτωμα ενός μεγαλύτερου ιατρικού προβλήματος, αλλά πολλές φορές, είναι απλώς ένα σημάδι ότι πρέπει να «ξεθολώσουμε» και πως πρέπει να κάνουμε κάποιες ασκήσεις για την υγεία του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με το womansworld.com, υπάρχουν 3 στρατηγικές που υποστηρίζονται από την επιστήμη που θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την εκτελεστική μας λειτουργία, τη μνήμη και την εστίαση μας. Αυτές οι συμβουλές δεν είναι απλώς υγιεινές και χρήσιμες, είναι και  διασκεδαστικές. Μπορούμε να ενισχύσουμε την υγεία του εγκεφάλου μας και να περνάμε καλά ταυτόχρονα.

χαρτιά

1. Εγκατέστησε τα χαρτιά για πασιέντζα

Απόλαυσε τον επιπλέον χρόνο στο σπίτι παίζοντας το αγαπημένο σου παιχνίδι με χαρτιά, όπως είναι η πασιέντζα, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, όπως το Risk ή τη Monopoly ή φτιάξε ένα παζλ. Μια μελέτη στη Νευρολογία αποκαλύπτει ότι το να ζεις έναν «γνωστικά ενεργό τρόπο ζωής» – έναν τρόπο ζωής στον οποίο κρατάς το μυαλό σου ασχολούμενο με δραστηριότητες που ενθαρρύνουν την ενεργό σκέψη – μπορεί να βοηθήσει στην καθυστέρηση της εμφάνισης της άνοιας. Μια ξεχωριστή ανασκόπηση στο Neurology.com διαπίστωσε επίσης ότι οι διασκεδαστικές «διανοητικές δραστηριότητες» συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο για Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές γνωστικής έκπτωσης.

2. Απόλαυσε ένα τσάι με καρυκεύματα

τσάιΕίναι τόσο ωραίο να πίνεις μια ζεστή κούπα τσάι αλλά το τσάι δεν έχει απλά υπέροχη γεύση καθώς προσφέρει επίσης οφέλη για την υγεία. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition, Health, and Aging διαπίστωσε ότι, σε μια μελέτη 957 ηλικιωμένων, γνωστικά ανέπαφων ατόμων, «η τακτική κατανάλωση τσαγιού συσχετίστηκε με χαμηλότερο κίνδυνο νευρογνωστικών διαταραχών».

Αν αναρωτιέσαι ποιο τσάι να πίνεις, το  μαύρο τσάι συγκεκριμένα περιέχει καφεΐνη και το αμινοξύ L-θεανίνη, τα οποία βελτιώνουν την εγρήγορση και την εστίαση. Για να δώσεις στο μαύρο τσάι μια επιπλέον γεύση, πρόσθεσε λίγη κανέλα. Για να απολαύσεις τα οφέλη του μαύρου τσαγιού και της κανέλας, βράσε ένα φακελάκι μαύρου τσαγιού για π5 λεπτά. Βγάλε το φακελάκι του τσαγιού και στη συνέχεια ανακάτεψε ¼ κουταλάκι του γλυκού από το μπαχαρικό.

3. Φάε ένα τραγανό μήλο

μήλοΘα μπορούσε ένα μήλο την ημέρα να κάνει τις αναμνήσεις να μείνουν; Μια μελέτη στο Stem Cell Reports διαπίστωσε ότι τα φυτοθρεπτικά συστατικά στα μήλα διεγείρουν τους νευρώνες που είναι υπεύθυνοι για το κλείδωμα νέων αναμνήσεων σε πειράματα που έγιναν σε ποντίκια. Μια μελέτη σε 921 ανθρώπους που δημοσιεύθηκε στο Neurology σημείωσε επίσης ότι οι φλαβανόλες (φυτικές ενώσεις) στα φρούτα σχετίζονται με χαμηλότερο κίνδυνο για Αλτσχάιμερ και άνοια.

πασιέτζα

Tip: Όταν τρως ένα μήλο, φρόντισε να τρως και τη φλούδα. Η φλούδα περιέχει κερκετίνη, ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να προστατεύσει την υγεία του εγκεφάλου.

Διάβασε επίσης:

Ξεχνάς εύκολα; Αυτά τα κόλπα θα σε βοηθήσουν να εξασκήσεις τη μνήμη σου

Η Shana Carpenter, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Iowa State University, είναι η συγγραφέας μιας εργασίας στο Nature Reviews Psychology που εξέτασε περισσότερα από 100 χρόνια έρευνας για τη μάθηση. «Τα οφέλη του διαστήματος και της πρακτικής ανάκτησης έχουν επιβεβαιωθεί ξανά και ξανά σε μελέτες σε εργαστήρια, αίθουσες διδασκαλίας, χώρους εργασίας, αλλά ο λόγος για τον οποίο παρουσιάζουμε αυτήν την έρευνα είναι επειδή αυτές οι δύο τεχνικές δεν έχουν εφαρμοστεί πλήρως. Εάν χρησιμοποιούνταν συνεχώς, θα βλέπαμε δραστικές αυξήσεις στη μάθηση», λέει η Carpenter.

μνήμη καταγραφήΣτο έγγραφο, η Carpenter και οι συνεργάτες της περιγράφουν το διάστημα ως μια στρατηγική για να μάθεις σε μικρές δόσεις με την πάροδο του χρόνου. Η καθηγήτρια λέει ότι δεν υπάρχει ένας γενικός κανόνας σχετικά με το πόσο χρόνο πρέπει να προγραμματίσεις μεταξύ των προπονήσεων.

Διάβασε εδώ τη συνέχεια.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το κόλπο για να παράξει το σώμα σου την ορμόνη της ευτυχίας και να ζήσεις περισσότερο
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα απόλυτα tips για αποτοξίνωση του οργανισμού



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST