Now Reading
Όσο κουραστική κι αν είναι η ημέρα σου δες γιατί πρέπει να κάνεις γυμναστική asap

Όσο κουραστική κι αν είναι η ημέρα σου δες γιατί πρέπει να κάνεις γυμναστική asap

Avatar photo

5 tips για να διατηρήσεις τη φυσική σου κατάσταση, χωρίς να πιεστείς.

Είτε γυμνάζεσαι στο σπίτι είτε στο γυμναστήριο, είναι σημαντικό να είσαι συνεπείς με την αθλητική σου δραστηριότητα. Δεν μπορείς να περιμένεις να αδυνατίσεις, να αποκτήσεις μάζα ή να γίνεις πιο υγιής σε μια ή δύο εβδομάδες. Αυτά τα πράγματα χρειάζονται χρόνο και απαιτούν αλλαγή νοοτροπίας. Σχεδόν το 75% όσων θέτουν στόχους φυσικής κατάστασης την Πρωτοχρονιά, τα εγκαταλείπουν μέσα σε εβδομάδες ή μήνες, σύμφωνα με το Bodybuilding. Μερικοί θεωρούν ότι είναι δύσκολο να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα διατροφής ή προπόνησης, ενώ άλλοι λένε ότι είναι πολύ απασχολημένοι για να πηγαίνουν τακτικά στο γυμναστήριο.

γυμναστήριο
Η αλήθεια είναι ότι αν θέλεις κάτι αρκετά, θα βρεις τρόπο να το πραγματοποιήσεις. Ας υποθέσουμε ότι είσαι σε ένα σφιχτό πρόγραμμα και μετά βίας έχεις χρόνο για τον εαυτό σου. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσες να ασκηθείς στο σπίτι ή να χωρίσεις τις προπονήσεις σου σε μικρότερα κομμάτια.
Το να ξεκινήσεις είναι συχνά το πιο δύσκολο κομμάτι, ειδικά για όσους έχουν πολυάσχολο τρόπο ζωής ή δουλειές με έντονο στρες. Έχοντας αυτό κατά νου, ακολουθούν 5 συμβουλές για να διατηρήσεις τους στόχους σου για τη φυσική σου κατάσταση

1.Ξεφορτώσου τη νοοτροπία «όλα ή τίποτα»

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλημμυρίζουν από εικόνες ανθρώπων που γυμνάζονται κάθε μέρα, προετοιμάζουν τα γεύματά τους και τρώνε καθαρά όλο το χρόνο. Όμως, αν και είναι σημαντικό να ασκείσαι τακτικά, δεν πρέπει να «πολεμάς» τον εαυτό σου επειδή έχασες μια προπόνηση.

2.Ολοκλήρωσε σύντομες προπονήσεις υψηλής έντασης

https://www.tiktok.com/@movementwithjulie/video/7143421565957442859?embed_source=121331973%2C120811592%2C120810756%3Bnull%3Bembed_share&refer=embed&referer_url=www.thelist.com%2F1180829%2Ftips-to-keep-your-fitness-goals-on-track-for-2023%2F&referer_video_id=7143421565957442859

Οι σύντομες, έντονες προπονήσεις μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικές με την καρδιοαναπνευστική άσκηση σε σταθερή κατάσταση.

3.Όχι στην μονότονη επανάληψη

Κάνοντας το ίδιο πράγμα επαναλαμβανόμενα μπορεί να κλέψει τη χαρά από τη μέρα σου. Αυτό ισχύει και για την άσκηση. Εάν επαναλαμβάνεις τις ίδιες προπονήσεις κάθε εβδομάδα, θα χάσεις τελικά το κίνητρο και θα βαρεθείς. Επιπλέον, θα μπορούσες να καταλήξεις να κάνεις υπερβολική χρήση μιας ή περισσότερων μυϊκών ομάδων, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς.

4.Βρες ένα workout buddy

Η γυμναστική με κάποιον άλλο είναι ευεργετική και για τους δυο σας. Ένας φίλος στο γυμναστήριο μπορεί να σε βοηθήσει με πιο απαιτητικές ασκήσεις, να σε κρατήσει υπεύθυνο και να σου δώσει ώθηση όταν δεν θέλεις να προπονηθείτε. Επιπλέον, οι προπονήσεις σας θα είναι πολύ πιο διασκεδαστικές.

5.Θέσε μικρούς στόχους σε κάθε προπόνηση

γυμναστική

Οι μεγάλοι στόχοι, όπως το να χάσεις 20 κιλά, χρειάζονται μήνες για να επιτευχθούν και μπορεί να χάσεις το κίνητρό σου πριν τους φτάσεις. Μια λύση είναι να θέσεις μικρούς στόχους σε κάθε προπόνηση, ώστε να μπορείς να διατηρείς το ενδιαφέρον σου. Για παράδειγμα, προκάλεσε τον εαυτό σου να σηκώσει επιπλέον πέντε κιλά. Αν τα καταφέρεις θα σου δοθεί επιπλέον κίνητρο και για τις επόμενες προπονήσεις.

 

Διάβασε επίσης:

Η No1 cardio προπόνηση για να χάσεις το περιττό λίπος από τη μέση πιο εύκολα από όσο νομίζεις

Το σπλαχνικό λίπος στη μέση είναι ο πιο δύσκολος και ο πιο επικίνδυνος τύπος λίπους που χάνεται. Είναι το λίπος που βρίσκεται ανάμεσα στα όργανα της κοιλιάς και σε έναν ιστό που ονομάζεται omentum. Αν και το σπλαχνικό λίπος αποτελεί μόνο ένα μικρό ποσοστό του σώματος, μπορεί να προκαλέσει μια ποικιλία προβλημάτων υγείας όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, παχυσαρκία, υψηλή χοληστερόλη και αντίσταση στην ινσουλίνη.

ζευγαρι για τρεξιμο

Ένας λόγος που το σπλαχνικό λίπος είναι τόσο δύσκολο να χαθεί είναι ότι είναι ένα «ενεργό λίπος», σε αντίθεση με άλλα λίπη που είναι «αδρανή». Το σπλαχνικό λίπος απελευθερώνει ορμόνες που μπορούν να έχουν αντίκτυπο στη γενική υγεία σου και στην ικανότητά σου να χάσεις βάρος στη μέση και στην κοιλιακή χώρα. Γι’ αυτό το φαγητό που τρως και το είδος της άσκησης που κάνεις είναι τόσο σημαντικά. Πολλοί personal trainers προτείνουν cardio, αλλά ποιος είναι ο καλύτερος τύπος cardio για να χάσεις κιλά;

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι να τρως για να χασεις βαρος
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι καλύτερα να γυμνάζεσαι το πρωί ή το βράδυ; Σύγκρινε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματαDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top