Now Reading
Είναι ασφαλές να φας μια ντομάτα που έχει ρωγμές; Δες τι λένε οι ειδικοί

Είναι ασφαλές να φας μια ντομάτα που έχει ρωγμές; Δες τι λένε οι ειδικοί

Avatar photo
Είναι ασφαλές να φας μια ντομάτα που έχει σκάσει; Δες τι λένε οι ειδικοί

Παρατήρησε καλά τις ντομάτες πριν τις καταναλώσεις.

Οι ντομάτες που βρίσκουμε στο μανάβικο και στην λαϊκή αγορά των αγροτών φαίνονται πάντα τέλειες —είναι γυαλιστερές και χωρίς ατέλειες. Αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα για τις ντομάτες που καλλιεργούνται στο σπίτι σε μια ζαρντινιέρα ή τον κήπο, οι οποίες συχνά μπορεί να παραμορφωθούν, να διαφέρουν ως προς το μέγεθος και τη μορφή και μερικές είναι ακόμη και ραγισμένες.

Γιατί σκάνε οι ντομάτες;

Είναι ασφαλές να φας μια ντομάτα που έχει σκάσει; Δες τι λένε οι ειδικοί

Σύμφωνα με τον Brian Chau, επιστήμονα τροφίμων και διευθυντής του Chau Time , εξηγεί simplyrecipes.com ότι οι ρωγμές και οι εσοχές σχηματίζονται στις ντομάτες όταν η φλούδα μεγαλώνει πιο αργά από τη σάρκα.

Η θερμοκρασία θα μπορούσε να επηρεάσει την ανάπτυξη των ντοματών – οι ζεστές ηλιόλουστες περιόδους που ακολουθούνται από πιο κρύες νύχτες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ραγδαία διαστολή των ντοματών και να σκάσουν το δέρμα. «Ο καιρός επηρεάζει επίσης τις συνθήκες του νερού», λέει ο Chau. Οι έντονες ή ξαφνικές βροχοπτώσεις μπορεί να οδηγήσουν στην ανάπτυξη και τη διόγκωση του εσωτερικού της ντομάτας.

Ο έξυπνος τρόπος για να ξεφλουδίζεις εύκολα τις ντομάτες για τις καλοκαιρινές σου συνταγέςΕνώ οι κυμαινόμενες καιρικές συνθήκες δεν μπορούν να ελεγχθούν, οι συνήθειες κηπουρικής θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εμφάνιση των ντοματών. Ο Chau προσθέτει ότι το πολύ πότισμα τη μια μέρα και όχι αρκετό την άλλη κάνει τις ντομάτες να μεγαλώνουν ανομοιόμορφα, προκαλώντας σκασίματα και σχισμές.

Είναι ασφαλές να φας μια ντομάτα που έχει ρωγμές;

Ενίσχυσε τα αρώματα και τη γεύση της ντομάτας με 3 απλά συνοδευτικά tipsΩς επί το πλείστον, οι μικρές σχισμές στην επιφάνεια του δέρματος είναι αβλαβείς και μπορείς ακόμα να φάτε την ντομάτα. Η ντομάτα που έχει σκάσει μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές όπου η εμφάνιση δεν έχει σημασία, όπως σούπες , μαρμελάδες , σάλτσες και χυμούς .

Οι ντομάτες δεν είναι ασφαλείς για κατανάλωση όταν η σάρκα και οι σπόροι τους είναι εκτεθειμένοι. Σε εκείνο το σημείο, υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από παράσιτα, όπως φρουτοσκώληκες που τρέφονται με τον καρπό τρώγοντας μέσα από τη ρωγμή.

Είναι ασφαλές να φας μια ντομάτα που έχει σκάσει; Δες τι λένε οι ειδικοίΟ Chau προσθέτει ότι όταν το εσωτερικό της ντομάτας είναι εκτεθειμένο, θα μπορούσε επίσης να προσελκύσει παράσιτα όπως οι μύγες, προκαλώντας την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας σε αυτήν. Εάν η ντομάτα φαίνεται γλοιώδης, μουχλιασμένη, δύσοσμη ή μολυσμένη από έντομα, είναι προτιμότερο να την πετάξεις παρά να εκτεθείς σε κίνδυνο.

Διάβασε επίσης:

Τα τρόφιμα με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που αποτρέπουν ή καθυστερούν τη βλάβη των κυττάρων που προκαλείται από ενώσεις που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες. Αυτές οι ελεύθερες ρίζες είναι εξαιρετικά αντιδραστικές ενώσεις που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα και να οδηγήσουν στην ανάπτυξη χρόνιων ασθενειών, όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, η νόσος του Αλτσχάιμερ, η νόσος του Πάρκινσον και άλλες. Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Ως εκ τούτου, προστατεύουν τα κύτταρά σου και συμβάλλουν στην πρόληψη των ασθενειών.

τα οφέλη της ντομάταςΓια να αυξήσεις τη συνολική πρόσληψη αντιοξειδωτικών, δημιούργησε μια διατροφή με μεγάλη ποικιλία φυτών, συμπεριλαμβανομένων λαχανικών, φρούτων, ξηρών καρπών, μυκήτων, δημητριακών ολικής αλέσεως, οσπρίων, βοτάνων, μπαχαρικών, ακόμη και βρώσιμων λουλουδιών.

Δες εδώ τα τρόφιμα

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πριν πεις όχι στο ξύπνημα στις 5.00 το πρωί διάβασε αυτό το άρθρο και θα αλλάξεις αμέσως γνώμη
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο χυμός κερασιού είναι η λύση για βαθύτερο ύπνο και  λιγότερο πόνοDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr