Now Reading
Αν μπορείς να δώσεις προτεραιότητα σε ένα φαγητό στη διατροφή σου δώσε μόνο σε αυτό

Αν μπορείς να δώσεις προτεραιότητα σε ένα φαγητό στη διατροφή σου δώσε μόνο σε αυτό

Avatar photo
Αν μπορείς να δώσεις προτεραιότητα σε ένα φαγητό στη διατροφή σου δώσε μόνο σε αυτό

Μια διατροφολόγος του Harvard αναλύει γιατί δεν πρέπει να βγάλεις από τη διατροφή σου αυτό το προϊόν.

Νέες διατροφικές δίαιτες και συνήθειες «ξεπετάγονται» συνέχεια, άλλες που σου κόβουν όλα τα λευκά (αλευρι, ζάχαρη κ.α.), άλλες που σου λένε να τρως μόνο φυτικές τροφές και άλλες που σου λένε να κόψεις εντελώς το κρέας για ηθικούς και για λόγους υγείας. Μόδα ή marketing; Μια εκπαιδευόμενη στο Harvard, η Dr. Georgia Ede, πιστοποιημένη από το διοικητικό συμβούλιο ψυχίατρος που ειδικεύεται στη διατροφική και μεταβολική ψυχιατρική, ήταν περίεργη για τη σχέση μεταξύ τροφής και υγείας του εγκεφάλου, καθώς και της συνολικής ευεξίας αλλά και για το αν πρέπει ο άνθρωπος να καταναλώνει κρέας.

Κάνοντας την έρευνα της δεν βρήκε ένα αξιόπιστο, εύλογο επιχείρημα υγείας κατά της κατανάλωσης κρέατος οποιουδήποτε είδους, συμπεριλαμβανομένου του κόκκινου κρέατος, των θαλασσινών και των πουλερικών. Και ανέφερε χαρακτηριστικά στο CNBC: «Στην πραγματικότητα, καμία άλλη ομάδα τροφίμων δεν είναι αρκετά θρεπτική, αρκετά ασφαλής ή αρκετά γεωγραφικά προσβάσιμη ώστε να προτείνεται ως η υγιεινή βάση της βέλτιστης ανθρώπινης διατροφής».

Αν μπορείς να δώσεις προτεραιότητα σε ένα φαγητό στη διατροφή σου δώσε μόνο σε αυτό

Γιατί το κρέας είναι πραγματικά καλό

Το κρέας είναι καλό για την υγεία του εντέρου επειδή δεν είναι ερεθιστικό, είναι εύπεπτο και υποστηρίζει υγιή επίπεδα ινσουλίνης χωρίς να προάγει τις αιχμές της γλυκόζης στο αίμα. Παρέχει επίσης όλα τα μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που είναι δύσκολο ή αδύνατο να ληφθούν από φυτικές τροφές. Για παράδειγμα, είναι μια εξαιρετική πηγή κάθε βιταμίνης Β, συμπεριλαμβανομένης της Β7, την οποία τα φυτά περιέχουν πολύ λίγο, και της Β12, την οποία τα φυτά δεν περιέχουν καθόλου. Μόνο το κρέας περιέχει αιμικό σίδηρο, μια μορφή σιδήρου που απορροφάται τουλάχιστον 3 φορές πιο εύκολα από τον μη αιμικό σίδηρο στα φυτά. Και μόνο τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης περιέχουν τη μορφή MK‑4 της βιταμίνης Κ2, η οποία απορροφάται πιο εύκολα (και είναι η μορφή που χρησιμοποιεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος).

Πώς να εντάξεις το κρέας στη διατροφή σου με τον σωστό τρόπο

-Επίλεξε υγιεινά κρέατα: Όποτε είναι δυνατόν, επίλεξε κρέατα από άγρια ​​ζώα ή ζώα που έχουν ανατραφεί με ανθρώπινο τρόπο, έχουν άφθονη πρόσβαση στην ύπαιθρο και τρέφονται με διατροφή κατάλληλη για το είδος.
-Μην αφήνεις το τέλειο να είναι ο εχθρός του καλού: Εάν δεν μπορείς να αγοράσεις κρέας υψηλής ποιότητας, κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς. Δεν χρειάζεται να είναι κόκκινο κρέας. Τα οστρακοειδή, τα λιπαρά ψάρια, η πάπια και το συκώτι πουλερικών είναι όλα εξαιρετικά θρεπτικά εναλλακτικά του κόκκινου κρέατος.

καλαμακια κοτοπουλο στη σχαρα

-Φάε φρέσκα: Επίλεξε μη επεξεργασμένα φρέσκα (ή φρεσκοκατεψυγμένα) κρέατα όποτε είναι δυνατόν.
-Μην φοβάσαι τα φυσικά ζωικά λίπη: Τα πιο λιπαρά κομμάτια κρέατος είναι πιο γευστικά, πιο θρεπτικά και συχνά λιγότερο ακριβά. Δυστυχώς, το χοιρινό και το λίπος πουλερικών από συμβατικά εκτρεφόμενα ζώα μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λινολεϊκό οξύ, ένα εύθραυστο ωμέγα-6 λιπαρό οξύ με τάση να αποικοδομείται σε τοξικά υποπροϊόντα που μπορεί να προκαλέσουν καταστροφικό οξειδωτικό στρες σε ολόκληρο τον εγκέφαλο και το υπόλοιπο σώμα.
-Μαγείρεψε λίγο: Μην ψήνεις υπερβολικά το κρέας, καθώς αυτό θα βλάψει τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση. Κόψε τυχόν καμένες ή μαυρισμένες περιοχές κρεάτων που είναι ψητά στη σχάρα ή μαγειρεμένα σε υψηλές θερμοκρασίες.
-Σκέψου τον πρωτεϊνικό σου στόχο: Ενώ οι στόχοι πρωτεϊνών ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία, το ιδανικό σωματικό βάρος, την κατάσταση της υγείας, το επίπεδο δραστηριότητας και άλλους παράγοντες, οι περισσότερες απαιτήσεις ενηλίκων πέφτουν κάπου μεταξύ 0,6 και 1 γραμμάριο πρωτεΐνης ανά κιλό ιδανικού σωματικού βάρους. Για παράδειγμα: Μια γυναίκα της οποίας το ιδανικό σωματικό βάρος είναι 56 κιλά θα απαιτούσε τουλάχιστον 75 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα – περίπου την ποσότητα που βρίσκεται σε ένα κιλό 85% άπαχου μοσχαρίσιου κιμά.
-Μην το παρακάνεις: Η υπερκατανάλωση πρωτεΐνης μπορεί να προάγει υψηλότερα επίπεδα ινσουλίνης και ακόμη και ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα γλυκόζης σε μερικούς ανθρώπους.

Διάβασε επίσης: Ο ζωμός με τις αντιγηραντικές ιδιότητες που πίνουν καθημερινά οι stars του Hollywood

«Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τη διατροφή, αλλά θα έλεγα την απάντηση στο “Ανήκει το κρέας στην ανθρώπινη διατροφή;” είναι ένα ηχηρό ναι» λέει η Dr. Ede.

Αν μπορείς να δώσεις προτεραιότητα σε ένα φαγητό στη διατροφή σου δώσε μόνο σε αυτό

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι 4 λόγοι για τους οποίους η αύξηση μυϊκής μάζας είναι το κλειδί για την υγιή γήρανση
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα φρούτα στο smoothie μπορούν να ξεκλειδώσουν τον μεταβολισμό σου- Δες ποια να συμπεριλάβεις



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST