Now Reading
Χαμηλή αρτηριακή πίεση: Οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να αισθάνεσαι λιγότερο κουρασμένη

Χαμηλή αρτηριακή πίεση: Οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να αισθάνεσαι λιγότερο κουρασμένη

Avatar photo
γυναικα που κοιμαται σε ενα τραπεζι

Τα αίτια της χαμηλής πίεσης και λίστα των τροφών που θα σε βοηθήσουν να την καταπολεμήσεις.

Η χαμηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να δημιουργήσει πολλές ενοχλήσεις, όπως συνεχή αίσθηση εξάντλησης, κούραση, πονοκεφάλους, δυσκολία συγκέντρωσης και απώλεια όρεξης, συμπτώματα που κάνουν την καθημερινότητα πιο βαριά και δύσκολη. Η αιτία αυτών των ενοχλήσεων οφείλεται στην αγγειοδιαστολή μικρών και μεγάλων φλεβών, όπως η σαφηνής φλέβα, η μεγαλύτερη φλέβα που βρίσκεται στα πόδια και που δημιουργεί την ενόχληση που είναι γνωστή ως βαριά πόδια, πολύ συχνό σε γυναίκες που πάσχουν από κακή κυκλοφορία και κυτταρίτιδα.

Τα 7 σημάδια με τα οποία το σώμα σου σε ενημερώνει ότι δεν τρέφεσαι σωστάΑυτό το πρόβλημα, που δημιουργείται τις περισσότερες φορές από την αύξηση της θερμοκρασίας αλλά όχι απόλυτα από αυτό, προκαλεί την αποβολή μεγαλύτερης ποσότητας μεταλλικών αλάτων, τοξινών, ακόμη και βιταμινών που χρειάζεται ο οργανισμός για να αντιμετωπίσει τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η ζέστη. Για την καταπολέμησή της, είναι επομένως απαραίτητο να εισαχθεί ή να αυξηθεί στη διατροφή η ποσότητα των τροφίμων που είναι κατάλληλα για την ενσωμάτωση των θρεπτικών συστατικών που χάνονται στη ζέστη.

Χαμηλή αρτηριακή πίεση vs χαμηλό σάκχαρο στο αίμα

Σηκώνεσαι για να απαντήσεις σε μια κλήση και το σώμα σου αισθάνεται ξαφνικά κάτι να το σπρώχνει προς τα κάτω, σαν να «μαυρίζουν» και έχεις έντονη αίσθηση λιποθυμίας: αυτό είναι ένα παράδειγμα πτώσης της πίεσής σου. Πρόκειται για ένα πολύ παρόμοιο παράδειγμα με την εκδήλωση του «χαμηλού σακχάρου», ο όρος που χρησιμοποιείται για να ορίσει την πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα που δημιουργεί λίγο πολύ το ίδιο αποτέλεσμα με την ξαφνική αλλαγή της πίεσης, τόσο σε άτομα με τάση για χαμηλή αρτηριακή πίεση.

γυναικα που κοιμαται σε ενα τραπεζιΣύμφωνα με την πιο διαδεδομένη πεποίθηση, πρέπει να να φας κάτι ζαχαρούχο ή να πιεις ζαχαρόνερο για να νιώσεις καλύτερα, αλλά αυτό λειτουργεί μόνο για την περίπτωση της υπογλυκαιμίας, όχι για την υπόταση, δηλαδή για την πτώση της πίεσης. Ενώ η υπογλυκαιμία μπορεί να εμφανιστεί σε διαβητικούς ή σε άτομα με διατροφικές διαταραχές που επηρεάζεται το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα, για τη χαμηλή αρτηριακή πίεση το πόσιμο νερό και η ζάχαρη είναι ανούσιο, επειδή η αρτηριακή πίεση και η γλυκόζη δεν αλληλεπιδρούν.

Οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να αισθανθείς καλύτερα όταν η πίεσή σου είναι χαμηλή:

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν τρως καθημερινά μαύρη σοκολάτα 

  • μαύρη σοκολάτα
  • μπανάνες
  • αποξηραμένα φρούτα
  • αβοκάντο
  • δημητριακά όλων των ειδών
  • φρούτα εποχής: βερίκοκα, ντομάτες, κολοκυθάκια, ροδάκινα και κόκκινα φρούτα
  • πράσινα φυλλώδη λαχανικά
  • καφές και πράσινο τσάι (ενεργοποιητικό)
  • γλυκόριζα

λαχανικα για υγιές στομάχιΔιάβασε επίσης:

10 τρόποι για να μειώσεις αποτελεσματικά την πίεσή σου

Η αρτηριακή πίεση μετρά πόσο δυνατά η καρδιά αντλεί αίμα σε όλο το σώμα. Εάν η αρτηριακή πίεση είναι αυξημένη, εργάζεται πολύ σκληρά για να αντλήσει αυτό το αίμα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύεις από καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια. Η υψηλή αρτηριακή πίεση, γνωστή ως υπέρταση, επηρεάζει σχεδόν τους μισούς ενήλικες.
Υψηλή αρτηριακή πίεση σημαίνει ότι έχεις συστολική πίεση 13,0 και άνω (ο ανώτερος αριθμός που σχετίζεται με την πίεση στην καρδιά) και/ή διαστολική πίεση 8,0 και άνω (ο κατώτερος αριθμός που σχετίζεται με την πίεση στις αρτηρίες). Ένα παράδειγμα μέτρησης υψηλής αρτηριακής πίεσης είναι 1,30/8,0 χιλιοστά υδραργύρου (mm Hg).

αποτελεσματικοί τρόποι για να μειώσεις αποτελεσματικά την αρτηριακή πίεσηΑκολουθούν ορισμένα πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, εκτός από τη λήψη φαρμάκων για την αρτηριακή πίεση και τον έλεγχο της αρτηριακής σας πίεσης με πιεσόμετρο.

Δες εδώ τους τρόπους

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-a
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-α



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST