Now Reading
Θαλασσινό αλάτι στο νερό που πίνεις; Ναι και δες γιατί να το προσθέσεις

Θαλασσινό αλάτι στο νερό που πίνεις; Ναι και δες γιατί να το προσθέσεις

Avatar photo
Τι είναι οι ηλεκτρολύτες και γιατί τους χρειαζόμαστε ειδικά όταν αφυδατωνόμαστε

Οι  ειδικοί προσθέτουν αλάτι στα μπουκάλια του νερού τους  και μας εξηγούν γιατί και αν είναι πραγματικά απαραίτητο.

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για έναν υγιή, ισορροπημένο οργανισμό όλο το χρόνο, και ιδιαίτερα στις πιο ζεστές θερμοκρασίες. Είναι επίσης ένα ζωτικό συστατικό για τη διατήρηση της απόδοσης κατά τη διάρκεια επίπονων προπονήσεων. Η αλήθεια είναι ότι κάθε άτομο έχει διαφορετικές, ατομικές ανάγκες ενυδάτωσης, αλλά σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες χρειάζονται 2,7 λίτρα νερού καθημερινά και οι άνδρες 3,7 λίτρα. Αυτό το ελάχιστο μπορεί να είναι πολύ χαμηλό για σένα, και το σώμα σου μπορεί να χρειάζεται λίγο περισσότερο αν είσαι υπερδραστήρια ή ο καιρός έξω είναι ζεστός. Το σκέτο νερό είναι συνήθως ο νούμερο ένα καλύτερος τρόπος ενυδάτωσης  εκτός από τα άλλα ενυδατικά τρόφιμα και ποτά που καταναλώνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ποτήρι νερό

Μια πρόσφατη μόδα για την υγεία της ενυδάτωσης, ωστόσο, υποδηλώνει ότι η προσθήκη αλατιού στο νερό θα μπορούσε να ενισχύσει τα οφέλη της ενυδάτωσής του αλλά υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό; Γνωστό και ως solé water – νερό με προσθήκη ροζ αλατιού Ιμαλαΐων – αυτή η τάση ενυδάτωσης ταρακούναει τον κόσμο της ευεξίας. Ρωτήσαμε ειδικούς και συμβουλευτήκαμε την έρευνα για να διερευνήσουμε τα οφέλη και τα μειονεκτήματα της κατανάλωσης αλατισμένου νερού. Και ιδού τι είχαν να πουν γι’ αυτό.

Τι είναι το νερό solé

«Το νερό Solé είναι ένα συμπυκνωμένο διάλυμα φυσικών αλάτων, συγκεκριμένα ροζ θαλασσινό αλάτι Ιμαλαΐων και καθαρισμένο νερό, που αναμιγνύεται σε σημείο που το νερό να κορεστεί πλήρως με αλάτι επί 24 ώρες στο ψυγείο σας», εξηγεί ο Benjamin Brown, ειδικός σε θέματα κλινικής διατροφής και φυσιολογίας της άσκησης, καθώς και διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής προπονητής της BSL Nutrition. Δεν πρέπει να πίνεις αυτό το διάλυμα σκέτο αντίθετα, η ιδέα είναι να προσθέσεις μια μικρή ποσότητα του διαλύματος (π.χ.: ένα κουταλάκι του γλυκού) στην καθημερινή πρόσληψη νερού για να αποκομίσεις τα πολλά του οφέλη για την υγεία.

Ποια είναι η ιστορία του solé water


Μπορεί οι ροές στο TikTok ή στο Instagram να είναι γεμάτες από influencers ευεξίας που ξεχειλίζουν για αυτόν τον «νέο» τρόπο ενυδάτωσης – αλλά η πρακτική της ανάμειξης αλατιού στο νερό έχει πολύ μακρά ιστορία, που χρονολογείται εκατοντάδες χρόνια πίσω. Το νερό Solé έχει τις ρίζες του στις αρχαίες πρακτικές της Αγιουρβεδικής και της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, σύμφωνα με την Josie L. Tenore, MD, πιστοποιημένη ιατρό και επιστημονική υπεύθυνη της GoHydrate. «Η Αγιουρβέδα, ένα αρχαίο ολιστικό θεραπευτικό σύστημα, αναφέρει την έννοια του solé water σε κείμενα όπως το Charaka Samhita και το Sushruta Samhita», λέει η ίδια.« Ο όρος ‘solé’ προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη για τον ‘ήλιο’ – και περιλαμβάνει τον κορεσμό καθαρισμένου νερού με κρυστάλλους αλατιού Ιμαλαΐων».

Ακόμα κι αν δεν έχεις ακούσει ποτέ για το νερό solé ή δεν το έχεις φτιάξει στο σπίτι, πιθανότατα παρατηρείς διαφορά στη γεύση των διαφόρων πηγών νερού. Σε γενικές γραμμές, το ευρωπαϊκό νερό περιέχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία και, ως εκ τούτου, μπορεί να έχει λίγο αλμυρή και διαφορετική γεύση. «Οι πρώτοι κάτοικοι ανακάλυψαν ότι το νερό της βροχής που ξεβράζει τα ηφαιστειακά βουνά είχε μια πλούσια συλλογή από μέταλλα που έκαναν το νερό καθαρό και νόστιμο», συνεχίζει η Harte. «Όλα αυτά τα χρόνια αργότερα, οι άνθρωποι εξακολουθούν να το καταναλώνουν επειδή υπόσχεται τόσο την καθαρότητα της γεύσης όσο και το δυναμικό των ωφελειών».

Το αλατισμένο νερό βελτιώνει την ενυδάτωση

Το θέμα είναι το εξής: Το αλατόνερο, ή αλλιώς solé water, τεχνικά μας ενυδατώνει  αλλά με τρόπο που δεν είναι απολύτως απαραίτητος. Εμβιομηχανικά, προσθέτοντας αλάτι στο σώμα, βοηθάς το νερό που είναι έξω από τα πραγματικά κύτταρα να απορροφηθεί μέσα στο κύτταρο, λέει η Nikki Gnozzioand, προσωπική γυμνάστρια, προπονήτρια δύναμης και φυσικής κατάστασης και ιδρύτρια του Junction Bodyworks στο Νιου Τζέρσεϊ. Ως εκ τούτου, γίνεται χρήσιμο ή βιοδιαθέσιμο για την ενυδάτωση. «Το μόνο που κάνει το αλάτι είναι να είναι κατά κάποιο τρόπο αυτή η γέφυρα από το εξωτερικό κύτταρο στο εσωτερικό κύτταρο, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε το νερό περισσότερο», εξηγεί η Gnozzioand. «Αν δεν είστε πολύ ιδρωμένη, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να συμπεριλάβετε αυτά τα πρόσθετα άλατα».

Υπάρχουν οφέλη από το νερό solé

Είναι απλώς μια μόδα; Υπάρχουν πραγματικά οφέλη από την κατανάλωση νερού solé; Λοιπόν, ναι και όχι, συμφωνούν οι ειδικοί. Ο Dr. Tenore σημειώνει ότι το αλάτι Ιμαλαΐων θεωρείται συχνά ανώτερο λόγω της ελάχιστα επεξεργασμένης κατάστασής του και της πλούσιας περιεκτικότητάς του σε μεταλλικά στοιχεία. Ενώ είναι αλήθεια ότι το αλάτι Ιμαλαΐων συλλέγεται με το χέρι και διατηρεί το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα του λόγω της ελάχιστης επεξεργασίας και της έλλειψης λεύκανσης, τα πρόσθετα μέταλλα και οι ηλεκτρολύτες σε αυτό υπάρχουν σε σχετικά χαμηλές συγκεντρώσεις», λέει. «Ως εκ τούτου, τα ισχυριζόμενα οφέλη για την υγεία που απορρέουν από αυτά τα μέταλλα μπορεί να είναι υπερεκτιμημένα».

Είναι το νερό solé επικίνδυνο

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας, το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται 1.500 χιλιοστόγραμμα νατρίου καθημερινά και οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν πολύ περισσότερο από αυτό. Τα υπερβολικά υψηλά επίπεδα νατρίου στο σώμα σας μπορεί να είναι επικίνδυνα, ειδικά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Gnozzio προειδοποιεί ότι αν έχεις υψηλή χοληστερόλη ή υψηλή αρτηριακή πίεση, το νερό solé μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις.

Θέλεις πιο υγιή και λαμπερή επιδερμίδα;Δοκίμασε αυτά τα skincare tips πριν αγοράσεις έναν ακόμη ορό

«Αν προσθέτετε περισσότερο αλάτι στο σύστημα όταν οι γιατροί σας προσπαθούν να [μειώσουν] το αλάτι στο σύστημά σας, αυτό μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνο», προσθέτει.

Διάβασε επίσης:

Το αλάτι στην υπηρεσία της ομορφιάς και 6 τρόποι που μπορείς να επωφεληθείς από αυτό

Το αλάτι είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό καρύκευμα για το τραπέζι. Ένα εκπληκτικό βασικό οικιακό προϊόν που αντιστρέφει τα προβλήματα ομορφιάς ναι αυτό που υπάρχει σε κάθε τραπέζι, το αλάτι. Γεμάτο με θρεπτικά συστατικά που καταπολεμούν την ηλικία, το αλάτι κάνει θαύματα στον τομέα της ομορφιάς απλά πρέπει να ξέρεις ποιο είδος να χρησιμοποιήσεις για κάθε περίπτωση.

Το θαλασσινό αλάτι, για παράδειγμα, είναι εξαιρετικό για τα θαμπά μαλλιά, αλλά τα άλατα Epsom είναι καλύτερα για ένα μπάνιο που μειώνει τις φλεγμονές. Το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων είναι ιδανικό για την απαλή απολέπιση του δέρματός σας -του χαρίζει απαλή λάμψη-. Το καλύτερο μέρος όλων αυτών των επιλογών; Μπορείς να φτιάξεις πολλές από αυτές τις DIY θεραπείες στο σπίτι, μειώνοντας έτσι τα έξοδα ομορφιάς. Παρακάτω, μάθε πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις το θαλασσινό αλάτι, το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων και τα άλατα Epsom που μπορούν να σε βοηθήσουν να δείχνεις υπέροχη σε χρόνο μηδέν.

Δες εδώ πώς μπορεί να είναι ωφέλιμο το αλάτι στην ομόρφια 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς να το προλάβεις την κοιλιά της εμμηνόπαυσης και πώς να την διώξεις αποτελεσματικαDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr