Now Reading
Το αρωματικό σου σαπούνι μπορεί να προσελκύει τα κουνούπια περισσότερο από τον τύπο του αίματός σου

Το αρωματικό σου σαπούνι μπορεί να προσελκύει τα κουνούπια περισσότερο από τον τύπο του αίματός σου

Avatar photo
Το αρωματικό σου σαπούνι μπορεί να προσελκύει τα κουνούπια περισσότερο από τον τύπο του αίματός σου

Μήπως ο καθαρισμός του σώματός σου λειτουργεί σαν μαγνήτης για τα κουνούπια;

Μέχρι τώρα γνώριζες ότι το αίμα με γλυκιά γεύση προσελκύει τα κουνούπια, αποδεικνύεται όμως ότι δεν ευθύνεται μόνο το αίμα γι’ αυτό, αλλά ενδεχομένως και το σαπούνι σου.

Νέα έρευνα δείχνει ότι ορισμένα καθαριστικά σώματος με άρωμα θα μπορούσαν να είναι ο λόγος που σε «τρώνε» τα κουνούπια. Διαπίστωσε επίσης ότι, ενώ ορισμένα αρωματικά αφρόλουτρα ή σαπούνια  προσελκύουν τα κουνούπια, άλλα τα αποτρέπουν.

Η μελέτη του 2023 που δημοσιεύτηκε στο iScience αποκάλυψε ότι ένας συνδυασμός της ατομικής φυσικής μυρωδιάς του σώματος των συμμετεχόντων και του αρώματος/χημικού μακιγιάζ των σαπουνιών που χρησιμοποιήθηκαν είχε αντίκτυπο στην έλξη των ζωυφίων προς αυτούς. Οι ερευνητές πήραν δείγματα οσμών από τους συμμετέχοντες πριν και αφού εφαρμόσουν διάφορες μάρκες σαπουνιού.

Το αρωματικό σου σαπούνι μπορεί να προσελκύει τα κουνούπια περισσότερο από τον τύπο του αίματός σουΑνακάλυψαν ότι κατά τη διάρκεια ορισμένων σημείων της μελέτης, οι χρήστες κάποιων brands ήταν πιο πιθανό να προσελκύσουν τα κουνούπια σε σχέση με χρήστες άλλων εταιρειών.

«Αυτό που ήταν εκπληκτικό στα αποτελέσματά μας ήταν η σημασία της αλληλεπίδρασης μεταξύ των συγκεκριμένων χημικών σαπουνιών και της μυρωδιάς του σώματος κάθε συγκεκριμένου ατόμου για τον καθορισμό του εάν ένα άτομο θα γινόταν περισσότερο ή λιγότερο ελκυστικό για τα κουνούπια μετά την εφαρμογή σαπουνιού στο δέρμα του», εξηγεί ο Clément Vinauger. , αναπληρωτής καθηγητής Βιοχημείας στο Virginia Tech και ένας από τους συγγραφείς της μελέτης. «Με άλλα λόγια, ήμασταν έκπληκτοι όταν είδαμε ότι ορισμένα σαπούνια, αλλά όχι άλλα, θα αύξαναν την ελκυστικότητα ορισμένων ανθρώπων αλλά όχι άλλων», προσθέτει.

Το αρωματικό σου σαπούνι μπορεί να προσελκύει τα κουνούπια περισσότερο από τον τύπο του αίματός σου
Ο Vinauger εξήγησε στη Real Simple ότι τα θηλυκά κουνούπια τρέφονται με ανθρώπινο αίμα επειδή περιέχει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για την παραγωγή αυγών. Τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά κουνούπια χρειάζονται επίσης ζάχαρη από τα φυτά για να αυξήσουν τον μεταβολισμό τους και επειδή χρησιμοποιούμε φυτά και λουλούδια για να αρωματίσουμε τα σαπούνια του σώματός μας, διευκολύνουμε τις σκνίπες να μας βρουν (και να μας δαγκώσουν). «Παρά το γεγονός ότι αυτή η ιδέα ήταν κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη μας, τα σαπούνια είχαν παραβλεφθεί σε μεγάλο βαθμό ως ένας πιθανός παράγοντας για να προσδιοριστεί γιατί μερικοί άνθρωποι δαγκώνονται περισσότερο από άλλους», λέει.

Το αρωματικό σου σαπούνι μπορεί να προσελκύει τα κουνούπια περισσότερο από τον τύπο του αίματός σουΠοια είναι λοιπόν η καλύτερη επιλογή σαπουνιού αν προσπαθείς να κρατήσεις μακριά τα τσιμπήματα των κουνουπιών; Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, η μυρωδιά της καρύδας ουσιαστικά απωθούσε τα κουνούπια.

«Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι το άρωμα λεμονιού, σιτρονέλλας ή γερανιού, για παράδειγμα, αποτρέπει τα κουνούπια όταν παρουσιάζονται μόνα τους. Τα αρώματα όλων των σαπουνιών που δοκιμάσαμε κυριαρχούνταν κυρίως από το λεμόνι, γνωστό για την απωθητική του δράση στα κουνούπια», λέει ο Vinauger. «Παρόλα αυτά, τρία από τα τέσσερα δοκιμασμένα σαπούνια αύξησαν την έλξη των κουνουπιών. Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι, περισσότερο από την απόλυτη ποσότητα μιας δεδομένης χημικής ουσίας, αυτό που πραγματικά έχει σημασία για τα κουνούπια είναι οι σχετικές ποσότητες χημικών ουσιών σε μείγματα. Θα επιδιώξουμε πώς αυτές οι αλληλεπιδράσεις επεξεργάζονται στον εγκέφαλο του κουνουπιού».

Το αρωματικό σου σαπούνι μπορεί να προσελκύει τα κουνούπια περισσότερο από τον τύπο του αίματός σου

Διάβασε επίσης:

Απώθησε τα κουνούπια με ένα υλικό που έχεις ήδη στην κουζίνα σου

Με τη σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας σηματοδοτείται η έναρξη της περιόδου που περνάς ατελείωτες ώρες έξω. Αυτή είναι πράγματι μια πολύ ωραία συνθήκη που χαρίζει όμορφες στιγμές και μια πιο αισιόδοξη οπτική στα πράγματα, όμως σε φέρνει άμεσα αντιμέτωπη με παράσιτα όπως τα κουνούπια, που «λατρεύουν» το δέρμα σου και το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία.

Κουνούπια
Αν δεν επιθυμείς να απωθήσεις τα κουνούπια με τη χρήση χημικών συνθέσεων, μέσω του διαδικτύου, ανακαλύψαμε ότι τα κουνούπια μισούν τη μυρωδιά του καφέ. Συμπερασματικά, αυτό σημαίνει ότι μπορείς να φτιάξεις καφέ για να κεράσεις τους φίλους σου και στη συνέχεια να τοποθετήσεις τα υπολείμματα εκεί κοντά που κάθεστε, προσφέροντας ένα σταθερό αποτέλεσμα για την απομάκρυνση των κουνουπιών.

Δες εδώ το υλικό

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tο αντιφλεγμονώδες Smoothie Berry Matcha είναι το καλύτερο υγιεινό πρωινό για πολυάσχολα πρωινά
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο θρίλερ The KillerDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr