Now Reading
Jaw Bra: Το νέο beauty trend που ανορθώνει το σαγόνι χωρίς να επισκεφθείς γιατρό

Jaw Bra: Το νέο beauty trend που ανορθώνει το σαγόνι χωρίς να επισκεφθείς γιατρό

Avatar photo
γυναικα με λευκη μπλουζα στη φυση

Το jaw bra είναι το νέο trend ομορφιάς που έρχεται -όπως και τόσα άλλα- από το Tik Tok και υπόσχεται πλήρη ανόρθωση του σαγονιού χωρίςς ενέσεις και θεραπείες.

Για πολλές από εμάς, το TikTok (ή, θα έπρεπε να πούμε, το BeautyTok) μας βοηθά να ενημερωνόμαστε για τις τάσεις ομορφιάς και να βρίσκουμε νέες ιδέες για να πειραματιστούμε. Είτε ψάχνουμε ιδέες για το σχεδιασμό νυχιών, έμπνευση για μακιγιάζ ή συμβουλές για το styling των μαλλιών, η σύντομη εφαρμογή ανταλλαγής βίντεο φαίνεται να τα έχει όλα.

γυναικα με λευκη μπλουζα στη φυση

Μία από τις πιο αξιομνημόνευτες τάσεις του 2022 στην εφαρμογή και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γενικότερα επικεντρώθηκε γύρω από τα «Jaw Bra». Όπως φαίνεται σε πολλά βίντεο, αυτά τα ελαστικά περιτυλίγματα κεφαλής συμπίεσης ή οι μάσκες προσώπου φοριούνται συνήθως στην κάτω πλευρά του πηγουνιού και του σαγονιού και γαντζώνονται πάνω από τα αυτιά. Για όποιον μπορεί να μην θέλει να υποβληθεί σε Botox ή άλλους τύπους πλαστικών επεμβάσεων στο πρόσωπο, πολλοί από αυτούς τους «στηθόδεσμους σαγονιού» ισχυρίζονται ότι ξεφορτώνονται το διπλό πηγούνι και βοηθούν στη σμίλευση του σαγονιού κάποιου σφίγγοντας το δέρμα γύρω από αυτό. Οι δερματολόγοι και οι ειδικοί σε θέματα περιποίησης του δέρματος μας ενημερώνουν για το αν αυτό το νέο trend λειτουργεί πραγματικά ή όχι 

Τι είναι το «Jaw Bra»;

Το Jaw Bra -ή αλλιώς στα ελληνικά ο στηθόδεσμος γνάθου-, είναι ένας τύπος μάσκας προσώπου που έχει σχεδιαστεί για να ανυψώνει και να συσφίγγει το δέρμα στη γραμμή του σαγονιού και στην περιοχή του λαιμού. Ορισμένοι άνθρωποι, πιστεύουν ότι η χρήση του μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εμφάνισης του χαλαρωμένου δέρματος, των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, όπως φαίνεται σε βίντεο πριν και μετά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, αυτά τα αποτελέσματα είναι «προσωρινά»  για τους περισσότερους χρήστες και είναι σημαντικό να έχεις κατά νου ότι το jaw bra δεν υποκαθιστά τις ιατρικές θεραπείες όπως το λίφτινγκ προσώπου ή το Botox

https://www.tiktok.com/@uglyducklingskincare/video/7144458097929571590

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τύποι από jaw bra  στην αγορά. Ορισμένοι είναι κατασκευασμένοι από ελαστικό ύφασμα και φοριούνται σαν ζώνη κεφαλής, ενώ άλλοι είναι κατασκευασμένοι από σιλικόνη και εφαρμόζονται απευθείας στο δέρμα. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ακόμη και rollers προσώπου ή νεφρίτη για να κάνουν μασάζ στην περιοχή του σαγονιού και του λαιμού, με ένα jaw bra φορεμένο σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν την εμφάνιση του δέρματος.

Γιατί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα jaw bra;

Εκτός από τους προαναφερθέντες αισθητικούς στόχους, «στηθόδεσμοι γνάθου» μπορεί να χρησιμοποιηθούν μετά από ορισμένες ιατρικές επεμβάσεις, όπως λίφτινγκ ή λιποαναρρόφηση, για να βοηθήσουν στη στήριξη και την προστασία του δέρματος όσο αυτό επουλώνεται. Μετά από ένα λίφτινγκ προσώπου, για παράδειγμα, ένα jaw bra μπορεί να φορεθεί για να βοηθήσει να κρατήσει το δέρμα στη θέση του και να μειώσει το πρήξιμο. Παρομοίως, μετά από λιποαναρρόφηση, μπορεί να φορεθεί για να βοηθήσει στη συμπίεση και το σχήμα του δέρματος στην περιοχή που έχει υποβληθεί σε θεραπεία. 

https://www.tiktok.com/@shopmissa/video/7164454465024560430

Λειτουργούν πραγματικά τα jaw bra;

Αξίζει να σημειωθεί, «λίγα επιστημονικά στοιχεία» που να υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα τους. Ενώ κάποιοι άνθρωποι μπορεί να δουν προσωρινές βελτιώσεις στην εμφάνιση του δέρματός τους μετά τη χρήση ενός jaw bra, τα αποτελέσματα αυτά είναι πιθανό να είναι βραχυπρόθεσμα και δεν θα διαρκέσουν.

Βραχυπρόθεσμα, τα jaw bra φαίνεται να ανασηκώνουν το δέρμα και να σμιλεύουν το σαγόνι προάγοντας τη λεμφική αποστράγγιση στην περιοχή. Αυτό, απομακρύνει την περίσσεια υγρού για να επιτευχθεί μια πιο σφριγηλή, πιο καλοσχηματισμένη γραμμή του σαγονιού και του λαιμού. Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί μόνιμη λύση, καθώς η λέμφος θα αρχίσει να συσσωρεύεται ξανά σε αυτή την περιοχή σε λίγες ώρες, και αυτό οδηγεί σε ένα άμεσο αποτέλεσμα χωρίς μακροπρόθεσμες επιπτώσεις και μπορεί να παρατηρήσεις ότι το αρχικό σχήμα στη γραμμή του σαγονιού επιστρέφει αργότερα το ίδιο βράδυ.

Πώς ξεκίνησε αυτή η τάση;

Δεν είναι σαφές από πού προήλθε η ιδέα για τα jaw bras , είναι πιθανό ότι εμπνεύστηκαν από παρόμοιες συσκευές υποστήριξης του προσώπου που χρησιμοποιούνται μετά από χειρουργικές επεμβάσεις. Είναι επίσης πιθανό, ότι αναπτύχθηκαν ως μια πιο προσιτή και λιγότερο επεμβατική εναλλακτική λύση σε ιατρικές θεραπείες όπως το λίφτινγκ προσώπου. 

@ash_kholm

Chin & Jawline lift in 20 minutes @buxomcosmetics Staycation vibes primer infused bronzer in shade Rooftop Tan #snatched #jawlinecheck #chinlift #fyp

♬ original sound – Ash K HOLM

Το συμπέρασμα

Ανεξάρτητα από το από πού προήλθε η ιδέα για τα jaw bras, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν θα χρησιμεύουν πάντα ως αποτελεσματική αντικατάσταση των ιατρικών θεραπειών και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως τέτοιοι. Αν σκέφτεσαι να κάνεις μια ιατρική επέμβαση για να βελτιώσεις την εμφάνιση του δέρματός σου, κάλο θα ήταν να μιλήσεις με έναν πιστοποιημένο δερματολόγο ή έναν πλαστικό χειρουργό για να συζητήσεις τις επιλογές σου και να καθορίσεις την καλύτερη πορεία δράσης για τις συγκεκριμένες ανάγκες και τις ανησυχίες σου.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αφήσουμε αυτές τις αισθητικές θεραπείες στους επαγγελματίες που έχουν άδεια και εκπαίδευση για να τις εκτελούν με τον σωστό τρόπο για βέλτιστα αποτελέσματα. Θα διαπιστώσεις ότι ξοδεύεις περισσότερα χρήματα σε «γρήγορες λύσεις» στο σπίτι, παρά στις υψηλής ποιότητας, ασφαλείς διαδικασίες που είναι φτιαγμένες για να έχουν μακροχρόνια αποτελέσματα.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Plane movie

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top