Now Reading
Τα σουτιέν χρειάζονται πιο συχνά πλύσιμο από όσο νομίζεις- Μάθε πόσο και γιατί

Τα σουτιέν χρειάζονται πιο συχνά πλύσιμο από όσο νομίζεις- Μάθε πόσο και γιατί

Avatar photo

Τα σουτιέν πρέπει να τα πλένεις πιο συχνά από ότι φαντάζεσαι μας ενημερώνουν οι ειδικοί.

Σε έναν ιδανικό κόσμο όλα θα τα προλαβαίναμε. Όλα θα λειτουργούσαν στην ώρα τους, θα προλαβαίναμε να βάζαμε προτεραιότητες, θα καθαρίζαμε το σπίτι μας όπως και όποτε θέλαμε. Αλλά όλα αυτά καταλαβαίνουμε πως δεν γίνεται να συμβούν. Μέσα λοιπόν στην πραγματικότητα που σίγουρα δε δίνουμε καμία σημασία, είναι η καθαριότητα κάποιων αντικειμένων κι εκεί θα τοποθετήσουμε και το πλύσιμο των σουτιέν μας.

Πρώτη λοιπόν θα παραδεχτώ πως όταν πρόκειται για την υγιεινή των ρούχων, τα σουτιέν βρίσκονται στη λίστα με τα αυτά που παραβλέπω, όχι από σκοπιμότητα, αλλά από αμέλεια ή γιατί νομίζω πως θα χαλάσουν αν τα πλένω συχνά γιατί θεωρώ πως δεν είναι από τα ρούχα που χρειάζονται συνέχεια πλύσιμο. Παρόλα αυτά έρχονται οι ειδικοί οι οποίοι μας λένε πως τα σουτιέν πρέπει να τα πλένουμε πιο συχνά από όσο νομίζουμε.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε αυτή τη διαδικασία

Σίγουρα τα σουτιέν δεν είναι σαν τα jeans, όπου πρέπει να περιμένεις όσο το δυνατόν περισσότερο πριν τα πλύνεις, και ούτε σαν τα εσώρουχα, όπου το καθημερινό πλύσιμο δεν είναι καθόλου δύσκολο.
Ο Danny Koch, ειδικός στα σουτιέν και ιδιοκτήτης τέταρτης γενιάς του «Town Shop» της Νέας Υόρκης, συνιστά πως πρέπει να τα πλένομε κάθε δεύτερη φορά που τα φοράμε ή το πολύ μέχρι την τρίτη. Ο λόγος; «Το κύριο πράγμα που προσπαθείτε να κάνετε είναι να διατηρήσετε την ακεραιότητα του σουτιέν για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», λέει ο Koch. «Όταν είσαι δεμένη για 10 έως 12 ώρες την ημέρα, το σουτιέν όχι μόνο συλλέγει έλαια από το δέρμα και το αποσμητικό σου, αλλά το ελαστικό τεντώνεται και χάνει τη φόρμα του με τη φθορά. Και όταν επενδύεις για ένα ποιοτικό κομμάτι, χρειάζεται συνεπή φροντίδα για να μεγιστοποιήσεις την επένδυσή σου». Η Val Oliveira, ιδρύτρια της εταιρείας καθαρισμού «Val’s Services» με έδρα το Σικάγο, συμφωνεί σημειώνοντας ότι το σουτιέν σου αναπόφευκτα θα απορροφήσει την υγρασία και τα βακτήρια, προκαλώντας άσχημες μυρωδιές, ερεθισμούς και ενδεχομένως μολύνσεις.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πλύνεις και να περιποιηθείς ένα σουτιέν με μπανέλα

Αν και ένα τόσο συχνό πλύσιμο σουτιέν ακούγεται υπερβολικό, ο Koch διαβεβαιώνει ότι ο συνήθης καθαρισμός γίνεται γρήγορα δεύτερη φύση με την πάροδο του χρόνου. Και όσον αφορά τη μεθοδολογία, υπάρχει μόνο ένας τρόπος που είναι καθαρά αυτός του πλυσίματος στο χέρι. Σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα ρούχα, τα σουτιέν περιέχουν 35 έως 40 κομμάτια, καθώς και μέταλλο, το οποίο μπορεί γρήγορα να τα διαβρώσει στο πλυντήριο. Αντ’ αυτού, λέει στους πελάτες του να επιλέγουν ένα απορρυπαντικό με χαμηλή περιεκτικότητα σε αφρούς,  και να τα πλένουν απαλά, όχι να τα στύβουν, στο νεροχύτη του μπάνιου για τέσσερα έως πέντε λεπτά πριν τα κρεμάσουν για να στεγνώσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Παρόλα αυτά επειδή ο χρόνος είναι χρήμα πλέον, μπορείς να πλύνεις τα σουτιέν στο πλυντήριο σε απαλό πρόγραμμα, αλλά καλό είναι να τα βάλεις σε μια δικτυωτή σακούλα πλύσης για να τα προστατεύσεις από τη φθορά που μπορεί να έχουν με τα άλλα ρούχα. Βασικός κανόνας: να χρησιμοποιήσεις κρύο νερό και να κλείσει ςτα κουμπώματα του σουτιέν. Αλλά ό,τι και να γίνει, μην τα βάλεις στο στεγνωτήριο.«Οι περισσότερες ζημιές στις ίνες και την ελαστικότητα συμβαίνουν στην πραγματικότητα στο καυτό στεγνωτήριο, καθώς η υψηλή θερμότητα μειώνει την ελαστικότητα του υφάσματος και παραμορφώνει τα μαξιλαράκια και τους ιμάντες», λέει η Lindsey Boyd, συνιδρύτρια του «The Laundress». «Αντ’ αυτού, πάντα να στεγνώνετε το σουτιέν κρεμαστό».

Τα σημάδια από λεκέδες μακιγιάζ ή self tan

Αν έχεις να αντιμετωπίσεις λεκέδες από λάδια σώματος, self tan ή μακιγιάζ, θα χρειαστεί να δώσεις στο σουτιέν σου λίγο παραπάνω χρόνο. Θα χρειαστείς ένα λεπτό σφουγγαράκι ή βούρτσα. Σε μια τέτοια περίπτωση αυτό που βοηθάει είναι το πράσινο σαπούνι ή και το απορρυπαντικό για τα πιάτα.Βρέξε το λεπτό σφουγγαράκι ή το λεπτό βουρτσάκι,  και τρίψε τα λουριά του σουτιέν, στις περιοχές κάτω από τη μασχάλη και σε κάθε άλλο σημείο λεκέδων. Για να αντιμετωπίσεις το θάμπωμα και το κιτρίνισμα, προβύθισετο σουτιέν σε μια λεκάνη γεμάτη με ζεστό νερό, σόδα, ξίδι και άφησε τα να μουλιάσουν 30′.


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top