Now Reading
Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε τον χειμώνα στο δέρμα μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε τον χειμώνα στο δέρμα μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Avatar photo

Ο καιρός αρχίζει να αλλάζει και να κρυώνει, σε λίγο καιρό θα το αισθανθούμε πιο έντονα στο σώμα μας και στο δέρμα μας. Ξέρουμε όμως ποια είναι τα λάθη που κάνουμε σχετικά με την το δέρμα μας; Ανακαλύψαμε μερικά από τα πιο σημαντικά και σου τα παρουσιάζουμε.

Το κρύο του χειμώνα μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στο πολύτιμο, ευαίσθητο δέρμα μας, αφήνοντάς το ταλαιπωρημένο, να το αισθάνεσαι ξηρό, να έχεις φαγούρα, για να μην αναφέρουμε ότι δείχνει θαμπό, με κηλίδες και σκασίματα. Αλλά πριν εγκαταλείψεις με λύπη την προσπάθεια για να έχεις ένα λαμπερό, ενυδατωμένο πρόσωπο και ένα λείο σαν βούτυρο σώμα, αυτή τη μακρά εποχή, αφιέρωσε λίγο χρόνο και λάβε υπόψη σου τις συμβουλές μας. Η επιδερμίδα δεν χρειάζεται να πληρώσει το τίμημα ανάλογα με το κλίμα στο όποιο ζούμε.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι πιθανότατα να κάνεις και εσύ κάποια σημαντικά λάθη ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ευτυχώς, όμως  μπορούν εύκολα να διορθωθούν με μερικές απλές προσαρμογές στην καθημερινή μας ρουτίνα και μπορεί να μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε τη δροσερή μας λάμψη όλο το χρόνο. Βγάλε λοιπόν τον υγραντήρα και πιάσε την ενυδατική σου κρέμα, αυτόν τον χειμώνα. Στη συνέχεια μπορείς να διαβάσεις παρακάτω για να μάθεις για τα μεγαλύτερα λάθη που κάνει ο καθένας μας, στο δέρμα του, τον χειμώνα.

Αν κάνεις μεγάλα και ζεστά ντους το χειμώνα, η επιδερμίδα σου θα ξεραθεί

Όταν στο σπίτι σου επικρατεί η απόλυτη παγωνιά, μπορεί να μπεις στον πειρασμό να κάνεις ένα ιδιαιτέρα καυτό ντους. Είναι τόσο ωραία η αίσθηση όταν ζεσταίνεις το σώμα σου κάτω από αυτό το αχνιστό ζεστό νερό.

Όμως, το δέρμα κάτω από το καυτό νερό για λίγο μόνο μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε ζεστά και είναι λάθος αυτό για το ευαίσθητο δέρμα μας. Το ντους για πολύ ώρα κάνει το δέρμα μας πιο ξηρό, αφαιρώντας τα «καλά» έλαια από το δέρμα μας. Σε αυτή τη περίπτωση είμαστε όλοι πιο επιρρεπείς σε φαγούρα και ξηρό δέρμα χάρη στη μείωση της φυσικής υγρασίας. Δυστυχώς, το ζεστό νερό στα ντους, τραβάει την υγρασία από το δέρμα ακόμη περισσότερο.

Η χρήση των ίδιων προϊόντων περιποίησης το χειμώνα και το καλοκαίρι είναι λάθος

Όλοι έχουμε τα δικά μας προτιμώμενα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας και μπορεί να είναι δύσκολο να αποχωριστούμε – έστω και προσωρινά – μια αγαπημένη λοσιόν, λάδι ή καθαριστικό. Αλλά το δέρμα μας χρειάζεται μια νέα ρουτίνα περιποίησης το χειμώνα, οπότε μην κάνεις το λάθος να χρησιμοποιείς τα ίδια προϊόντα όλο το χρόνο.

Είναι σημαντικό να αλλάζεις το καθαριστικό σου όταν ο καιρός γίνεται ιδιαίτερα κρύος, αντικαθιστώντας το με ένα προϊόν που είναι «με βάση την κρέμα ή το λάδι» και που λειτουργεί ειδικά για να κρατήσει το δέρμα μας ενυδατωμένο. Επιπλέον, το ιδανικό είναι να βρούμε μια ενυδατική κρέμα με συστατικά που τρέφουν και προστατεύουν το δέρμα όπως η βαζελίνη. Αυτά λειτουργούν ενεργά για να κρατήσουν την υγρασία του δέρματός  κλειδωμένη.

Αν χρησιμοποιείς πολύ σαπούνι το χειμώνα, μπορεί να διαταράξει την ισορροπία του pH

Έχουμε εκπαιδευτεί ότι οι αφροί και οι φυσαλίδες ισοδυναμούν με καθαριότητα. Αλλά αυτό δεν ισχύει απαραίτητα. Το σαπούνι σώματος είναι συνήθως περιττό. Το μόνο που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι το «παλιό απλό νερό» που διώχνει τους ρύπους χωρίς να στερεί από το δέρμα μας τα τόσο σημαντικά φυσικά έλαια. Δεδομένου ότι το δέρμα μας είναι ιδιαίτερα επιρρεπές στην ξηρότητα το χειμώνα, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να δοκιμάσουμε να καταργήσουμε εντελώς το αφρόλουτρο σώματος και να επιστρέψουμε στα βασικά. Αν είσαι παραδοσιακή και χρειάζεσαι ένα παλιό καλό σαπούνι, δοκίμασε μια φυσική χειροποίητη εκδοχή με βούτυρο καριτέ ή λάδι καρύδας.

Η παράλειψη του SPF το χειμώνα μπορεί να μας γεράσει πρόωρα

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι επιμελείς στην εφαρμογή του SPF τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά τι πραγματικά συμβαίνει στο δέρμα μας όταν παραλείπουμε το αντηλιακό το χειμώνα;  Η βλάβη του δέρματος είναι σαν το ταξίμετρο σε ένα ταξί. Ο μετρητής πηγαίνει μόνο προς τα εμπρός και όσο περισσότερο οδηγούμε ή όσο πιο γρήγορα οδηγούμε, τόσο πιο γρήγορα πηγαίνει ο μετρητής. Εν ολίγοις, η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία είναι ένα δερματικό λάθος, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.  

Μπορεί να μην πάθεις ηλιακό έγκαυμα τον Ιανουάριο, αλλά η άσκοπη έκθεση στον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση και σκούρα στίγματα. Ανάλογα με το πού βρισκόμαστε, όμως, μπορεί να μην χρειαζόμαστε τόσο ισχυρό δείκτη προστασίας από τον ήλιο όσο θα χρειαζόμασταν τους πιο ηλιόλουστους, καλοκαιρινούς μήνες. 

Η υπερβολική ή πολύ λίγη απολέπιση το χειμώνα είναι ένα συνηθισμένο λάθος

Αν το δέρμα σου είναι ιδιαίτερα ξηρό το χειμώνα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ακολουθείς μια ρουτίνα απολέπισης. Η ήπια απολέπιση μας βοηθά να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος φέρνοντας νέα στην επιφάνεια. Επιπλέον, η απολέπιση πηγαίνει χέρι-χέρι με την ενυδάτωση και το να απαλλαγείς από αυτό το ανθυγιεινό ανώτερο στρώμα δέρματος θα επιτρέψει στην κρέμα σώματος να κάνει πιο αποτελεσματικά τη δουλειά της.

Αν δεν πίνεις αρκετό νερό το χειμώνα, το δέρμα σου θα ξεραθεί

Το πιο πιθανό είναι να θυμάσαι να πίνεις άφθονο νερό σε ζεστό καιρό. Ωστόσο, κατά τους χειμερινούς μήνες, μπορεί να κάνεις το λάθος να υποενυδατώνεσαι.

Είναι εξίσου κρίσιμο να πίνεις νερό και μάλιστα πολύ κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Οι απώλειες υγρών του σώματος μπορεί να είναι εξίσου υψηλές με εκείνες σε θερμά κλίματα, λόγω των υψηλών ρυθμών ενεργειακής δαπάνης, της χρήσης βαρέων ρούχων και των αυξημένων απωλειών στα ούρα. Έτσι, η πρόσληψη νερού δεν πρέπει να μειώνεται όταν κάνει κρύο έξω.

Μην χρησιμοποιείς το ίδιο foundation χειμώνα- καλοκαίρι

Ακριβώς όπως πρέπει να αλλάζεις τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου κάθε χρόνο, έτσι και τα must-haves του μακιγιάζ σου χρειάζονται ανανέωση για τους χειμερινούς μήνες. Για το λόγο αυτό, ήρθε η ώρα να αλλάξεις το μακιγιάζ και το foundation του προσώπου σου.

Πρώτα απ’ όλα, πιθανότατα να χρειάζεσαι μια διαφορετική απόχρωση make-up το χειμώνα. Το δέρμα σου ήταν πιθανότατα λίγο πιο μαυρισμένο το καλοκαίρι και τώρα χρειάζεσαι μια απόχρωση που είναι λίγο πιο χλωμή. Έπειτα, υπάρχει και το όλο θέμα της υφής. Το χειμώνα θέλεις ένα foundation που να έχει ενσωματωμένη ενυδάτωση για να διατηρεί το δέρμα σου ελαστικό, υγιές και λαμπερό, παρά τον κρύο ξηρό αέρα και την τεχνητή ζέστη των εσωτερικών χώρων. Επιπλέον, αναβαθμίζοντας την περιποίηση της επιδερμίδας και το μακιγιάζ σας, θα δείχνεις καλύτερα όλη την εποχή. Μια πλούσια ενυδατική κρέμα θα λειτουργήσει ως καλή βάση για να διατηρήσεις το foundation πιο φρέσκο, φυσικό και λείο τον χειμώνα. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top