Now Reading
Από την Σκανδιναβία με αγάπη: 5 μυστικά ομορφιάς για τέλεια επιδερμίδα τον χειμώνα

Από την Σκανδιναβία με αγάπη: 5 μυστικά ομορφιάς για τέλεια επιδερμίδα τον χειμώνα

Avatar photo

Σε όποιον και αν αναφέρεις τη λέξη Σκανδιναβία, το πρώτο πράγμα που θα περάσει από το μυαλό του είναι μία παγωμένη εικόνα με χιόνια. Συνεπώς ότι πρόκειται για τον χειμώνα που καταφθάνει είναι το καταλληλότερο μέρος να στραφούμε για συμβουλές ομορφιάς.

Μέχρι τώρα, πιθανότατα έχεις ακούσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για μία από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στην περιποίησης της επιδερμίδας, την Κορεάτικη ομορφιά. Η K-beauty, και όλα -τα πολλά- της βήματα και προϊόντα, έχει κατακτήσει τη βιομηχανία στην περιποίησης της επιδερμίδας με τη μαξιμαλιστική προσέγγισή της στον τομέα της ομορφιάς. Ωστόσο, αν δεν είσαι ενθουσιασμένη με ένα σχήμα 10 βημάτων σαν αυτό που προτείνει η Κορεάτικη ομορφιά, υπάρχει μια άλλη λύση για να αποκτήσεις ένα πιο καθαρό δέρμα. Η σκανδιναβική ομορφιά είναι ο αντίποδας της K-beauty, καθώς διαφημίζει τα ίδια αποτελέσματα, αλλά με μια εντελώς μινιμαλιστική προσέγγιση. 

Με λίγα λόγια η σκανδιναβική ομορφιά, ή S-beauty, πιστεύει ότι το λιγότερο είναι περισσότερο. Ο ιδρυτής της σουηδικής μάρκας Verso, Lars Fredriksson, δήλωσε στο Refinery 29: «Οι περισσότεροι Σκανδιναβοί χρησιμοποιούν ένα-δυο προϊόντα και αυτό είναι όλο. Κατά τη γνώμη μου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ένα ή δύο προϊόντα το πρωί και ένα ή δύο προϊόντα το βράδυ, ανάλογα με την επιδερμίδα σας». 

Αν και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι μόνο δύο προϊόντα μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στο δέρμα, ταυτόχρονα είναι και δύσκολο να μην σκεφτεί ότι οι Σκανδιναβές είναι γνωστές για την καθαρή τους επιδερμίδα παρά τις σκληρές καιρικές συνθήκες στις όποιες κατοικούν. Με αυτά τα στοιχεία λοιπόν, μάλλον αξίζει να ρίξεις μία ματιά στη σκανδιναβική ως μια σοβαρή λύση για τα προβλήματα του δέρματός. 

  1. Άνοιξε το παγωμένο νερό

Όταν σκέφτεσαι τις σκανδιναβικές χώρες, σίγουρα αμέσως το μυαλό σου πηγαίνει στους παγετώνες και τα υπαίθρια spa με γαλάζιο νερό μέσα σε πάγο. Ένας λόγος για τον οποίο το S-beauty είναι τόσο επιτυχημένο είναι ότι ενσαρκώνει την ιδέα του να χρησιμοποιούμε το παγωμένο νερό προς όφελός μας. 

 

 

Αν και το ζεστό νερό κάνει εξαιρετική δουλειά στο άνοιγμα των πόρων και βοηθά τα προϊόντα  να φτάσουν στα βάθη των θυλάκων, οι Σκανδιναβοί ορκίζονται στο κρύο νερό. Η αντιπρόεδρος έρευνας και ανάπτυξης και βιωσιμότητας της Lumene, Tiina Isohanna, είπε στη Vogue Scandinavia: «Υπάρχουν πολλά οφέλη από την εφαρμογή παγωμένου νερού στο δέρμα: μειώνει τη φλεγμονή, μειώνει το πρήξιμο, βελτιώνει την εμφάνιση του τόνου του δέρματος, ελαχιστοποιεί την εμφάνιση των διευρυμένων πόρων και βελτιώνει τις επιφανειακές ρυτίδες». Παρόλο που δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα, η χρήση κρύου νερού στο δέρμα, μας προσφέρει πολλαπλά οφέλη. 

 Αν και η πρώτη σου σκέψη μπορεί να είναι να τρέξεις αμέσως προς το κρύο νερό, τόλμησε το αλλά με προσοχή. Σύμφωνα με το Ipsy, ούτε η χρήση μόνο κρύου νερού είναι η λύση. Το Ipsy συνιστά τη χρήση κρύου νερού για να ξυπνήσουμε το πρόσωπό μας μετά τη ρουτίνα του καθαρισμού με νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Μια άλλη συμβουλή του S-beauty είναι η χρήση κρύων μασκών ή να το να κάνουμε μια παγωμένη περιποίηση προσώπου στο αγαπημένο μας spa για την περιστασιακή τόνωση του με κρύο νερό. 

 

 

  1. Η ενυδάτωση είναι το κλειδί

Η Σκανδιναβία τείνει να έρχεται συνήθως στο προσκήνιο σε συζητήσεις που περιγράφουν το μινιμαλιστικό εσωτερικό τους design ή ΄όταν μιλάμε για το σκληρό κρύο κλίμα τους. Το τελευταίο είναι ο λόγος για τον οποίο οι Σκανδιναβοί πρέπει να διατηρούν συνεχώς το πρόσωπό τους καλά ενυδατωμένο. Λόγω του κρύου και ξηρού καιρού της περιοχής, η S-beauty περιστρέφεται γύρω από τη διατήρηση του δέρματος αρκετά ενυδατωμένου για να αντισταθμίσει την ξηρότητα. Πολλές σκανδιναβικές μάρκες περιλαμβάνουν συστατικά γνωστά για τις εξαιρετικά ενυδατικές τους ιδιότητες. Ένα παράδειγμα ενός τέτοιου συστατικού που οι Σκανδιναβοί αγαπούν πολύ είναι το νερό του παγετώνα. Το νερό των αρκτικών πηγών έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία και ιδανικό pH για την ενυδάτωση του δέρματος. 

 Σύμφωνα με τη Sloane Marley, αν και οι Σκανδιναβοί δεν χρησιμοποιούν πολλά προϊόντα, η ενυδάτωση αποτελεί παράγοντα σε κάθε ένα από αυτά. Η εταιρεία περιποίησης εξηγεί ότι ο λόγος πίσω από την πολύ καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα των Σκανδιναβών είναι ότι κάθε προϊόν που εφαρμόζουν συνήθως θα τους προσφέρει ενυδάτωση. Αυτό περιλαμβάνει τη διασφάλιση ότι τα προϊόντα τους περιέχουν ιδιαίτερα ενυδατικά συστατικά.  

  1. Το φυσικό είναι πάντα καλύτερο

Ένας παράγοντας που κάνει το S-beauty διαφορετικό είναι η εξάρτηση από τα φυσικά συστατικά. Συνήθως, αν δεν ξέρετε τι είναι ή από πού προέρχεται το φυσικό συστατικό που περιέχει το προϊόν, δεν είναι ευπρόσδεκτο στο S-beauty. Πρέπει να προσέχετε τα συστατικά που μπορούν να σας προσφέρουν επιπλέον βιταμίνες και ωμέγα, όπως το έλαιο από μούρα είναι δημοφιλές λόγω των υψηλών ποσοτήτων βιταμίνης C και των αντιοξειδωτικών που βοηθούν να διατηρηθεί το δέρμα σφριγηλό. Ακόμα τα προϊόντα που περιέχουν ωμέγα έλαια είναι τα αγαπημένα του κοινού, επειδή μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος και στην προστασία από περιβαλλοντικά ερεθίσματα. 

 

  1. Προστάτεψε το δέρμα σου

Όπως και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, οι υπεριώδεις ακτίνες έχουν τη δύναμη να προκαλέσουν ουσιαστική ζημιά στο δέρμα, το ίδιο ισχύει και στις πιο βόρειες χώρες, αυτό είναι κάτι που οι Σκανδιναβοί γνωρίζουν και έχουν αποδεχτεί ως μέρος της ρουτίνας τους για το δέρματός τους. Παρόλο που το μισό χρόνο του έτους τους τον ζουν με κρύο και μουντό καιρό, φροντίζουν να προστατεύουν πάντα το δέρμα τους με SPF. 

Όπως λέει η Christinah Nicolaisen στο Well+Good: «Στη Σκανδιναβία, ο καιρός αλλάζει αρκετά γρήγορα, οπότε η ενυδάτωση για τα μαλλιά και το δέρμα είναι υψίστης σημασίας. Ένας αποτελεσματικός ορός είναι απολύτως απαραίτητος για τη διαστρωμάτωση έντονης ενυδάτωσης για το δέρμα».  Ανεξάρτητα από το πού ζεις στον κόσμο, θα πρέπει να ακολουθείς τη συνήθεια του S-beauty και να φοράς συνεχώς SPF. Ο SPF δεν είναι μόνο σημαντικός για τη μείωση των σημαδιών γήρανσης και της υπερμελάγχρωσης, αλλά είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή του καρκίνου του δέρματος.  

 

  1. Οι τροφές που καταναλώνουμε είναι οφέλιμες από μέσα προς τα έξω 

Παρόλο που μπορείς να αγοράσεις σχεδόν οποιοδήποτε προϊόν, τίποτα δεν αντικαθιστά έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής. Αυτή η έννοια είναι κάτι που οι Σκανδιναβοί έχουν πάρει πολύ σοβαρά και αποτελεί το πιο σημαντικό βήμα για την υγιεινή ζωή τους. Ένα σημαντικό συστατικό της S-beauty είναι να λάβετε υπόψη όλα όσα συμβαίνουν μέσα στο σώμα σας. Από τη διατροφή μέχρι την ψυχική υγεία, το S-beauty θεωρεί ότι όλα αυτά είναι σημαντικά για το δέρμα σας. 

 Το Muse & Heroine αναφέρει: «Το Biohacking για την ομορφιά μπορεί να είναι τόσο απλό όσο η κατανόηση του πώς τα ενεργά συστατικά, που συχνά εφαρμόζονται στο δέρμα κατά τη διάρκεια της ρουτίνας περιποίησης του, μπορούν στην πραγματικότητα να έχουν ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο όταν χωνεύονται εσωτερικά. Τα αποτελέσματα φαίνονται με την πάροδο του χρόνου και η συνέπεια είναι το κλειδί για να συνεχίσετε να βελτιώνετε τις λειτουργίες των κυττάρων, που διατηρούν το δέρμα σε λειτουργία και να φαίνεται φρέσκο χωρίς επεμβατικές θεραπείες, με τον σκανδιναβικό τρόπο». 

 

Η έννοια του biohacking περιλαμβάνει το να δίνεις μεγαλύτερη προσοχή στο πώς μπορείς να αποκτήσεις πιο καθαρό και λαμπερό δέρμα από μέσα προς τα έξω, δηλαδή μέσω των τροφών που καταναλώνεις. Είναι αλήθεια ότι ίσως έχουμε υπεραπλουστεύσει την περιποίηση του δέρματος με τα αμέτρητα προϊόντα και τις «μαγικές λύσεις», κάτι που οι Σκανδιναβοί έχουν απορρίψει και αντ’ αυτού έχουν προτιμήσει το μακροπρόθεσμο παιχνίδι της εκκίνησης από μέσα προς τα έξω ακολουθώντας μία ισορροπημένη διατροφή. 

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top