Now Reading
Πώς θα αγοράσεις τα καλύτερα δώρα Χριστουγέννων χωρίς να κάνεις περιττά έξοδα

Πώς θα αγοράσεις τα καλύτερα δώρα Χριστουγέννων χωρίς να κάνεις περιττά έξοδα

Avatar photo

Οι παρακάτω ιδέες είναι ιδανικές για εσένα που θέλεις κάτι όμορφο αλλά και οικονομικό συγχρόνως.

Όταν πρόκειται να αγοράσουμε δώρα στους αγαπημένους μας για τις γιορτινές μέρες, επιλέγουμε με μεγάλη ευχαρίστηση πράγματα χωρίς να σκεφτούμε το κόστος. Πέρυσι, τα αμερικανικά νοικοκυριά ξόδεψαν κατά μέσο όρο 997,73 $ σε δώρα και είδη γιορτών και είναι πιθανό να ξοδέψουμε τουλάχιστον 10 τοις εκατό περισσότερο φέτος. Αλλά τίποτα δεν είναι τόσο ενοχλητικό όσο το να ανακαλύψεις ότι θα μπορούσες να είχες πάρει τα ίδια δώρα με λιγότερα χρήματα.

Kανόνες για πιο οικονομικά δώρα Χριστουγέννων

Είναι σημαντικό να οριοθετήσεις τα έξοδά σου έτσι ώστε να μην ξεπεράσεις τον προϋπολογισμό που θα έχεις θέσει. Αυτό μπορείς να το κάνεις ως εξής:

  • Θέσε από πριν ένα όριο χρημάτων που θέλεις να διαθέσεις για τα δώρα των γιορτών. Για κάποιους -όπως π.χ. τα παιδιά σου- θα θέλεις να ξοδέψεις περισσότερα.
  • Δες κατά πόσο μπορείς να προσφέρεις δώρα συνδυαστικά, για παράδειγμα ένα δώρο ανά ζευγάρι ή συμμετοχή με χρήματα σε ένα μεγαλύτερο δώρο.
  • Για να υπολογίσεις πόσα χρήματα θέλεις να ξοδέψεις ανά άτομο, μπορείς να διαιρέσεις τον αριθμό των ανθρώπων στη λίστα σου με το συνολικό ποσό που θέλεις να διαθέσεις για δώρα.

Δοκίμασε αυτές τις έξυπνες συμβουλές εξοικονόμησης χρημάτων για γιορτινά δώρα: 

Φτιάξε την δική σου κούπα

«Από την εμπειρία μου, το δώρο που έχει πάντα την καλύτερη ανταπόκριση είναι μια κούπα φωτογραφιών. Είναι τόσο εύκολο να περάσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να αποθηκεύσεις φωτογραφίες και μετά να τις τοποθετήσεις σε μια κούπα ή σε ημερολόγια φωτογραφιών. Το Sam’s Club έχει την καλύτερη τιμή σε κούπες — πέρυσι ξόδεψα μόλις 4,86 ​​$ η καθεμία και η αποστολή είναι δωρεάν. Οι κούπες φωτογραφιών αλλού κοστίζουν το διπλάσιο», όπως είπε αναγνώστης του womansworld.com.

Tip: Μην ξεχάσεις να προσθέσεις μικρά χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα μέσα στην κούπα! Αρέσουν σε όλους και είναι ιδανικά για την περίσταση.

Καλάθι με χριστουγεννιάτικα στολίδια

Αν δεν σου αρκεί μια κούπα τότε το καλάθι αυτό είναι το ιδανικό για ότι θες να συμπεριλάβεις, στο συνδυαστικό σου δώρο. Μια καλή πρόταση είναι να περιέχει χριστουγεννιάτικα στολίδια, που είναι και επίκαιρα. Αν πάλι ξέρεις ότι το άτομο που απευθύνεται το δώρο χρειάζεται κάτι συγκεκριμένο που μπορείς να αγοράσεις, τότε πρόσθεσε το στο καλάθι του.

Βρες καταστήματα με μεταχειρισμένα αθλητικά είδη

Επισκέψου καταστήματα αποστολών μεταχειρισμένων αθλητικών ειδών και καταστήματα όπως το Play It Again Sports. Όχι μόνο μπορείς να βρεις εξαιρετικές τιμές σε αθλητικό εξοπλισμό όπως παγοπέδιλα με μόλις $20, που συνήθως κοστίζουν $50 καινούργια, μπορείς επίσης να βρεις μπλούζες που αφορούν επαγγελματικές αθλητικές ομάδες με μόλις $10! Φρόντισε να γραφτείς στα καταστήματα αυτά ώστε να λαμβάνεις κουπόνια έκπτωσης 15 τοις εκατό μέσω μηνύματος.

Πάρε δώρα για κατοικίδια από εκπτωτικά καταστήματα

Είτε ψωνίζεις για έναν λάτρη των κατοικίδιων είτε για τον δικό σου τετράποδο φίλο, κατευθύνσου σε pet shop όπως στο Marshall’s ή στο TJ Maxx. Και οι δύο έχουν επεκτείνει τα τμήματα κατοικίδιων ζώων τους και προσφέρουν όλων των ειδών τα είδη με πολύ λιγότερο από άλλα καταστήματα λιανικής.

Δώρα στο γραφείο- τα do&don’t

Δώρα ανταλλάσσουμε με τους δικούς μας ανθρώπους κατά τη διάρκεια των διακοπών διότι με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να εκφράσουμε την αγάπη κι εκτίμηση που νιώθουμε γι’ αυτούς. Η παράδοση αυτή λέγεται πως ξεκίνησε από τους Χριστιανούς καθώς τα χριστουγεννιάτικα δώρα αντιπροσωπεύουν τον φόρο τιμής που έδειξαν στο βρέφος Ιησού οι 3 Μάγοι από την Ανατολή μετά τη γέννηση του. Τα δώρα τους ήταν χρυσό, λιβάνι και σμύρνα. Παρόλο που η παράδοση αυτή έχει χριστιανικές ρίζες, έχει καθιερωθεί σε όλον τον κόσμο.

Το έθιμο της προσφοράς δώρων έχει γίνει κοινό σε διάφορα περιβάλλοντα: επαγγελματικά, προσωπικά και όλα τα ενδιάμεσα. Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν αυτή την εποχή του έτους για να κάνουν δώρα σε αξιόλογους πελάτες και να προσφέρουν προσφορές για να κερδίσουν νέους. Οι ιδιώτες χρησιμοποιούν επίσης την περίοδο των διακοπών ως έναν τρόπο για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στους συναδέλφους τους για την υποστήριξη τους. Η συγγραφέας Pooja Agnihotri το θέτει ως εξής: «Αν πούμε ότι το γραφείο μας είναι σαν το δεύτερο σπίτι μας. Τότε, η ομάδα μας θα πρέπει να είναι σαν τη δεύτερη οικογένεια μας».

Η προσφορά δώρων στον χώρο εργασίας δεν είναι υποχρεωτική

Πρώτα απ’ όλα, η προσφορά δώρων στον χώρο εργασίας δεν είναι και δεν πρέπει ποτέ να γίνεται υποχρέωση. Αν δε θέλεις να ανταλλάξεις δώρα με κανέναν, μην αφήσεις κανέναν να σε πιέσει να το κάνεις. Τούτου λεχθέντος, ίσως να θέλεις να λάβεις υπόψη σου την κουλτούρα της εταιρείας σου προτού αποφασίσεις αν θα κάνεις δώρα ή όχι. Ο γενικός κανόνας για την προσφορά δώρων στον εργασιακό χώρο, σύμφωνα με το Insperity, είναι ότι πρέπει να ρέει προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω. Για παράδειγμα, οι διευθυντές μπορούν να δίνουν δώρα αντίστοιχα σε διευθυντές και οι εργαζόμενοι μπορούν να ανταλλάσσουν δώρα με όσους έχουν τον ίδιο βαθμό με αυτούς. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι γενικά δε θα πρέπει να στέλνουν δώρα σε ανώτερα κλιμάκια της ιεραρχίας.

Εάν η εταιρεία σου έχει μια «τυχαία» πολιτική δώρων, εκεί αποφασίζεις αν θέλεις να συμμετάσχεις ή όχι. Αν η εταιρεία σου διοργανώνει εκδήλωση ανταλλαγής δώρων για τις γιορτές, θα ήταν άβολο να είσαι η μόνη που δε συμμετέχει. Το να αρνηθείς να συμμετάσχεις σε μια εκδήλωση που αφορά όλη την εταιρεία μπορεί να αντανακλά άσχημα τις ικανότητες σου στην προσαρμογή και να σε κάνει να φανείς ως Σκρουτζ, οπότε χρησιμοποίησε την κοινή λογική σου. Αν είναι μέσα στις δυνατότητες σου, μπορείς να συνεισφέρεις και θεώρησε το ως μια μικρή επένδυση στην καριέρα σου. Ωστόσο, αν έχεις περιορισμένο προϋπολογισμό, δεν πειράζει να ενημερώσεις τους συναδέλφους σου ότι πιέζεσαι οικονομικά, συμβουλεύει το Ask a Manager. Η συζήτηση για τα χρήματα είναι αμήχανη σε οποιοδήποτε περιβάλλον, αλλά το να δώσεις μια ειλικρινή εξήγηση για το γιατί δεν μπορείς να αντέξεις οικονομικά ορισμένα πράγματα δεν είναι ποτέ κακή ιδέα.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
πρωινό για παιδιά
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
σκυλί


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top