Now Reading
Πως να ενεργοποιήσεις τα μπλοκαρισμένα τσάκρα σου

Πως να ενεργοποιήσεις τα μπλοκαρισμένα τσάκρα σου

Avatar photo

Τα τσάκρα είναι ενεργειακά κέντρα μέσα στο σώμα μας που μας βοηθούν να μάθουμε συγκεκριμένα μαθήματα.

Τα τσάκρα θεωρούνται τα ενεργειακά κέντρα του ανθρώπινου σώματος, τα οποία φανερώνουν μία διαφορετική πτυχή του καθενός. Έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή το τελευταίο διάστημα, πράγμα το οποίο οφείλεται και στην εξάπλωση των πρακτικών της yoga παγκοσμίως. Η λειτουργία τους θεωρείται αρκετά σημαντική, γιατί όταν βρίσκονται σε ισορροπία, βοηθούν στην ανάπτυξη της ζωτικής ενέργειας και οδηγούν σε σωματική και ψυχική ευεξία. Αυτά τα ενεργειακά κέντρα υπάρχουν στο σώμα με ένα συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να μπορέσουν να διατηρήσουν το σώμα και το πνεύμα υγιές. Σε περίπτωση που μπλοκαριστούν ή χαθεί η ισορροπία τους, μπορούν να προκληθούν διάφορα προβλήματα τόσο σωματικά όσο και πνευματικά και για αυτό λοιπόν πρέπει να καθαριστούν και να εξισορροπηθούν.

Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούνται τα τσάκρα ανοιχτά και όχι μπλοκαρισμένα, γιατί προσδίδουν στον άνθρωπο ένα αίσθημα αρμονίας και γαλήνης. Επειδή λοιπόν πολλές φορές ο άνθρωπος κλείνεται στον εαυτό του και βρίσκεται αντιμέτωπος με φόβους, άγχος και πίεση, τα τσάκρα έχουν την τάση να κλείνουν αντί να ανοίγουν και να τον απομονώνουν από τον εξωτερικό περιβάλλον, αλλά και από τον ίδιο του τον εαυτό. Ανοίγοντας λοιπόν τα τσάκρα, επανέρχεται η ισορροπία και ο άνθρωπος ελέγχει τον εαυτού του. Το σύστημα αυτό δημιουργήθηκε το 1500 π.Χ. στην Ινδία και, έκτοτε, αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την υγεία και την ενέργεια. Υπάρχουν επτά συνολικά τσάκρα, ξεκινώντας από την κορυφή του κεφαλιού μας μέχρι τη βάση της σπονδυλικής στήλης. Και, όταν είναι ισορροπημένα και υγιή, αυτά τα τσάκρα διατηρούν τη ροή της ενέργειας μέσα μας.

Τι είναι το τσάκρα του κεφαλιού

Το έβδομο τσάκρα ή το τσάκρα του κεφαλιού, είναι η σύνδεση μας με κάτι μεγαλύτερο από εμάς. Αντιπροσωπεύει την αυτοπραγμάτωση και είναι το υψηλότερο πνευματικό κέντρο του σώματος. Το έβδομο τσάκρα μας επιτρέπει να αισθανόμαστε τη δύναμη του τώρα, ώστε να έχουμε πρόσβαση σε μια αίσθηση εσωτερικής ειρήνης και πίστης ότι όλα είναι καλά. Το τσάκρα του κεφαλιού είναι η σύνδεση μας με την καθαρή και συμπαντική συνείδηση και κατανόηση. Βρίσκεται στην κορυφή του κεφαλιού, που ονομάζεται επίσης κορώνα του κεφαλιού, εκεί που θα φορούσε κανείς ένα στέμμα.

Το χρώμα του τσάκρα της κορώνας είναι βιολετί ή λευκό και το στοιχείο του είναι η σκέψη. Το σανσκριτικό του όνομα είναι «Sahasrara», το οποίο μεταφράζεται ως «χίλια πέταλα». Παραδοσιακά, το σύμβολο είναι ένα λουλούδι λωτού με 1.000 πέταλα, τοποθετημένα σε 20 στρώματα διαφορετικών χρωμάτων. Το σύμβολο, που απεικονίζεται χωρίς καλλιτεχνική τροποποίηση, κρατάει ενεργειακά μέσα του την αληθινή σημασία του Sahasrara.

Τι αντιπροσωπεύει το τσάκρα του στέμματος;

Το τσάκρα της κόμης αντιπροσωπεύει τη σύνδεση με τις συμπαντικές ενέργειες, τις μυστικιστικές δυνάμεις και τη συνείδηση της ενότητας. Όταν γεννηθήκαμε, είχαμε ένα μαλακό σημείο στην κορυφή του κεφαλιού μας. Δεδομένου ότι μόλις είχαμε γεννηθεί σε έναν εντελώς νέο κόσμο, εξακολουθούσαμε να ήμαστε συνδεδεμένοι με τον κόσμο από τον οποίο μόλις είχαμε έρθει – τον πνευματικό κόσμο.

Καθώς μεγαλώναμε, το μαλακό σημείο έκλεισε. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είμαστε πια συνδεδεμένες. Θα είμαστε πάντα συνδεδεμένοι με τις συμπαντικές ενέργειες που βρίσκονται μέσα μας και γύρω μας. Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι! Μερικές φορές, το χάνουμε αυτό από τα μάτια μας. Όταν διαλογιζόμαστε, το τσάκρα του κεφαλιού μας ανοίγει και μας συνδέει με τις θεϊκές ενέργειες. Όταν είμαστε συνδεδεμένες με αυτή τη θεϊκή ενέργεια, έχουμε μια διευρυμένη άποψη για τη ζωή. Δεν αφήνουμε τις καταστάσεις της ζωής να μας καταβάλλουν τόσο εύκολα. Δεν αισθανόμαστε μόνοι και αισθανόμαστε ότι υποστηριζόμαστε πλήρως από τη ζωή.

Πώς ξέρουμε αν το τσάκρα του κεφαλιού μας είναι μπλοκαρισμένο

Αν το τσάκρα του κεφαλιού μας είναι μπλοκαρισμένο δεν είμαστε πρόθυμοι να δεχόμαστε άλλες ιδέες, συμβουλές ή γνώσεις. Δεν εμπιστευόμαστε τη διαδικασία ή δεν επιτρέπουμε τη ροή της ζωής. Πρέπει να ξέρουμε γιατί τα πράγματα συμβαίνουν όπως συμβαίνουν. Δε μπορούμε να αφήνουμε το παρελθόν, ούτε να επιτρέψουμε τη ροή της ζωής. Αν το τσάκρα του κεφαλιού είναι μπλοκαρισμένο, δεν αισθανόμαστε καμία σύνδεση με οτιδήποτε πέρα από αυτόν τον φυσικό κόσμο. Και όταν έχουμε ένα μπλοκαρισμένο τσάκρα έχουμε επίγνωση συμπεριφορών όπως της μοναξιάς, του αισθήματος της εγκατάλειψης και της αποσύνδεσης. Άλλα σημάδια που πρέπει να προσέξουμε είναι οι πονοκέφαλοι, οι ημικρανίες, η αδύναμη μνήμη, οι ανισορροπίες του νευρικού συστήματος, το αίσθημα σύγχυσης και η κακή εστίαση.

Τι προκαλεί ένα μπλοκαρισμένο τσάκρα κεφαλιού

Όλα τα τσάκρα συνδέονται μεταξύ τους (οι αιτίες ενός μπλοκαρισμένου τσάκρα του κεφαλιού είναι σχεδόν παρόμοιες με τα υπόλοιπα τσάκρα)και οι κύριοι ένοχοι για το μπλοκάρισμα συνήθως είναι: το στρες, το άγχος, η ανησυχία, η σύγκρουση, η ασθένεια ή η συναισθηματική δυσφορία. Άλλες αιτίες είναι οι πνευματικές επιθέσεις ή η γενικότερη χαμηλή δονητική ενέργεια. Αυτές οι αιτίες είναι που μπορούν να διαταράξουν το αρμονικό σύστημα των τσάκρα μας και να δημιουργήσουν χάος στη ροή της ενέργειας μας.

Πώς να καταλάβουμε αν το τσάκρα του κεφαλιού μας είναι υγιές και ισορροπημένο

Όταν έχουμε ένα υγιές τσάκρα στέμμα, ξέρουμε πόσο αγαπημένοι και υποστηριζόμενοι είμαστε. Το τσάκρα του κεφαλιού μας είναι ο τρόπος με τον οποίο συνδεόμαστε με αγγελικές και θεϊκές δυνάμεις και τις επιτρέπουμε στη ζωή μας. Όταν το τσάκρα του κεφαλιού μας είναι ανοιχτό και υγιές, συνειδητοποιούμε πόσο συνδεδεμένοι είμαστε όλοι. Νιώθουμε την παγκόσμια ενέργεια της ζωής και έχουμε μεγαλύτερη επίγνωση – μια επίγνωση που είναι πέρα από τα όρια αυτού του κόσμου.

Όταν το τσάκρα του κεφαλιού μας είναι ανοιχτό, καταλαβαίνουμε ότι η ζωή είναι κάτι περισσότερο από τον κοσμικό κόσμο. Έχοντας ένα ανοιχτό τσάκρα στέμμα μπορεί να κάνουμε τον εγκόσμιο κόσμο μαγικό, επειδή φέρνουμε το πνεύμα στην καθημερινή ζωή. Το να τιμάμε το πνεύμα στη ζωή μας, ανεξάρτητα από το πως το κάνουμε ή ποιες είναι οι πνευματικές μας πεποιθήσεις, κάνει τη ζωή πολύ πιο ουσιαστική και ικανοποιητική. Μας βοηθά να καταλάβουμε ότι είμαστε κάτι περισσότερο από ένα απλό φυσικό ον. Έχουμε πίστη στη θεϊκή διαδικασία της ζωής και επιτρέπει στο πνεύμα να καθοδηγεί τη ζωή μας. Έχοντας ένα υγιές τσάκρα μας επιτρέπει να παραδοθούμε στη διαδικασία της ζωής. Με ένα ανοιχτό τσάκρα έχουμε πίστη στο θείο, πρόσβαση στην εσωτερική μας καθοδήγηση, γνωρίζουμε τη συμπαντική αλήθεια κι έχουμε την ικανότητα να βιώνουμε την εσωτερική γαλήνη.

Πως να ανοίξεις και να ξεμπλοκάρεις το τσάκρα του στέμματος

1. Συνδέσου βαθιά μέσω της συζήτησης

Όταν συζητάς, κάνε μια συνειδητή προσπάθεια να συνδεθείς με τα «μάτια» του συνομιλητή σου. Δες αν μπορείς να είσαι παρούσα μαζί του και να νιώσεις την ουσία του, το πνεύμα μέσα του. Καθώς συνομιλείς μαζί του, άφησε το τσάκρα του κεφαλιού σου να ανοίξει, ώστε να του μιλήσεις από τον ανώτερο εαυτό σου. Άφησε αυτό να καθοδηγήσει τη συζήτηση. Μη μιλάς απλά για να μιλήσεις. Αν η σιωπή μπει στη συζήτηση, μην την αποφύγεις γεμίζοντας το χώρο με άλλη ερώτηση ή ιστορία. Άφησε τη σιωπή να υπάρχει και δες τι προκύπτει από αυτήν. Δες αν μπορείς να δώσεις αρκετή ευρυχωρία ανάμεσα στους δυο σας, ώστε να μπορέσει να μπει το πνεύμα. Δε χρειάζεται πάντα να μιλάς για να συνδεθείς.

2. Παρατήρησε τη δύναμη του τώρα

Πάρε μια στιγμή μέσα στην ημέρα σου κι έλα σε ηρεμία. Μπορεί να κλείσεις τα μάτια σου ή αν θέλεις κράτησε τα ανοιχτά. Κοίταξε μέσα σου ή γύρω σου και παρατήρησε τι συμβαίνει στην παρούσα στιγμή.

3. Χρησιμοποίησε κρυστάλλους και αιθέρια έλαια

Οι κρύσταλλοι έχουν απίστευτη πνευματική ενέργεια που μπορεί να ενισχύσει τη σύνδεση σου και να σε βοηθήσει με ορισμένους τρόπους. Οι κρύσταλλοι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για το τσάκρα του κεφαλιού περιλαμβάνουν τον καθαρό χαλαζία, το οπάλιο, τον αμέθυστο, τον σεληνίτη, ακόμα και το διαμάντι. Μπορείς επίσης να ενσωματώσεις την αρωματοθεραπεία χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια καθώς διαλογίζεσαι. Έλαια όπως το γιασεμί, η λεβάντα, το τριαντάφυλλο, το σανταλόξυλο, το νερολί και το vetiver ενθαρρύνουν τη βαθύτερη εστίαση.

4. Αφιέρωσε χρόνο για να σκεφτείς

Όταν θέλεις να ανοίξεις το τσάκρα του κεφαλιού, σκέψου το ως ένα χρόνο αυτο-αναστοχασμού. Μπορείς να το κάνεις αυτό κάνοντας ερωτήσεις στον εαυτό σου:

  • Πώς εκφράζεται το τσάκρα του κεφαλιού στην καθημερινή σου ζωή;
  • Αισθάνεσαι συνδεδεμένη με μια πηγή μεγαλύτερη από τον εαυτό σου, είτε την ονομάζεις Θεό, Θεϊκό ή κάτι άλλο;
  • Έχεις κολλήσει στο παρελθόν ή φοβάσαι το μέλλον;
  • Μπορείς να βρίσκεσαι στο παρόν;

5. Εξασκήσου στη yoga

Η yoga σε βοηθά να συνδεθείς με το σώμα και το μυαλό σου. Μπορείς να κάνεις μερικές στάσεις που είναι συγκεκριμένες για να φέρουν ισορροπία στο τσάκρα του στέμματος σου. Δοκίμασε αυτές τις στάσεις γιόγκα για να ανοίξεις το έβδομο τσάκρα σου:

  • Πόζα του δέντρου (Vrksasana)
  • Στάση κεφαλής (Sirsasana)
  • Πόζα λουλουδιών λωτού (Padmasana)
  • Πόζα πτώματος (Savasana)
  • Πόζα μισής καμήλας (Ardha Ustrasana).

 

6. Δοκίμασε μια τεχνική Pranayama

Η Pranayama είναι μια τεχνική αναπνοής που χρησιμοποιείται για την ανύψωση των «ζωτικών ενεργειών». Prana σημαίνει «ζωτική δύναμη» και yama σημαίνει «να αποκτήσετε τον έλεγχο». Οι άνθρωποι που ασκούν yoga χρησιμοποιούν τεχνικές Pranayama για να αλλάξουν το μοτίβο της αναπνοής τους, προκειμένου να μετακινήσουν ή να ανυψώσουν την ενέργεια της ζωτικής δύναμης.

Η τεχνική Pranayama ειδικά για τη θεραπεία του τσάκρα του στέμματος ονομάζεται Nadi Shodhan, γνωστή και ως εναλλασσόμενη αναπνοή από τα ρουθούνια. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται για να απελευθερώσει την ένταση και το άγχος μέσα στο κεφάλι σου και μπορεί να ενισχύσει τη συγκέντρωση σου.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top