Now Reading
Τον λένε Bobi και είναι ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο

Τον λένε Bobi και είναι ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο

Ιωάννα Σαλαμουρα
σκύλος

Υπάρχει ένας σκύλος που έχει φτάσει 30 χρονών και ονομάζεται Bobi.

Σκύλος, αυτό το λατρεμένο πλάσμα! Όλες γνωρίζουμε ότι ο μέσος όρος ζωής είναι περίπου 10 με 13 χρόνια, αν και αυτό ποικίλλει ανάλογα τη φυλή και το μέγεθος τους. Είναι σπάνιες οι φορές που θα ξεπεράσουν το προσδόκιμο ζωής τους. Αλλά όπως σε όλα υπάρχουν οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, έτσι κι ένας σκύλος έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον μέσο όρο ηλικίας.

Και είναι ο Bobi, ένας σκύλος φάρμας από την Πορτογαλία που έχει πιστοποιηθεί από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Guinness ως όχι μόνο ο γηραιότερος σκύλος που ζει αλλά ως και ο γηραιότερος σκύλος που έχει υπάρξει ποτέ. Είναι 30 ετών και 266 ημερών από την 1η Φεβρουαρίου 2023.

Ο Bobi είναι ένα καθαρόαιμο Rafeiro do Alentejo, μια ράτσα σκύλου φύλακα ζώων που συνήθως ζει από 12 έως 14 χρόνια. Διαμένει στο αγρόκτημα της οικογένειας του στο χωριό Conqueiros της Πορτογαλίας, όπου γεννήθηκε στις 11 Μαΐου 1992. Η οικογένεια του θεωρεί πως υπεύθυνα για τη μακροζωία του είναι: ότι τρώει το ίδιο φαγητό με τους ανθρώπους, αλλά χωρίς καρυκεύματα, πίνει πολύ νερό, κι έχει την ελευθερία να περιπλανηθεί στο σπίτι του που περιβάλλεται από τη φύση και το ήρεμο και γαλήνιο περιβάλλον.

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου, ονόματι Leonel, ήταν 8 ετών όταν γεννήθηκε ο Bobi και τον περιέγραψε ως «μοναδικό στο είδος του». Δεδομένου ότι βασικά έχουν μεγαλώσει μαζί, ο περήφανος σκύλος γονέας έχει ωραίες αναμνήσεις από το να περπατάει στο σχολείο και να παίζει με τον Bobi. Ο Bobi τον τρόμαξε για την υγεία του το 2018 και νοσηλεύτηκε, αλλά είναι γενικά καλά στην υγεία του.

Λόγω της προχωρημένης ηλικίας του δεν είναι πολύ τυχοδιώκτης και ξεκουράζεται περισσότερο από ό,τι παλιά. Του αρέσει να κάνει παρέα στην αυλή με τους τέσσερις γάτους φίλους του και συνήθως ξαπλώνει στο κρεβάτι μετά τα γεύματα. Δυστυχώς και η όραση του έχει εξασθενήσει. Η ηλικία του Bobi επιβεβαιώθηκε από την Κτηνιατρική Υπηρεσία του Δήμου Leiria, καθώς και από τη SIAC, μια βάση δεδομένων για κατοικίδια που εξουσιοδοτήθηκε από την τοπική κυβέρνηση και διαχειρίζεται η Εθνική Ένωση Κτηνιάτρων της Πορτογαλίας.

σκύλος
[email protected]

«Ο Bobi ήταν πολεμιστής όλα αυτά τα χρόνια, μόνο αυτός ξέρει πώς κρατιέται, δεν πρέπει να είναι εύκολο γιατί η διάρκεια ζωής του μέσου σκύλου δεν είναι τόσο υψηλή και αν μιλούσε μόνο θα μπορούσε να εξηγήσει αυτή την επιτυχία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ευγνώμονες στη ζωή που μας επέτρεψε, μετά από 30 χρόνια, να τον έχουμε στην καθημερινότητα μας», είπε ο Leonel στο mymodernmet.com.

Διάβασε επίσης:

Προστάτεψε το τρίχωμα του σκύλου σου με σπρέι από λάδι καρύδας, κατάλληλο για κάθε ράτσα

Εάν έχεις κατοικίδιο, πιθανότητα κάνεις ό,τι μπορείς για να δείχνει και να αισθάνεται καλύτερα. Από την τροφή του σκύλου σου μέχρι τα παιχνίδια είσαι πολύ επιλεκτική και κοιτάς τι θα τον ευχαριστήσει περισσότερο. Η Chloe Mackintosh της Boxwood Avenuem μέσα από το marthastewart.com, μας προτείνει DIY αποσμητικό σπρέι για σκύλους και εξηγεί το λόγο.

Σκύλος

«Τα σκυλιά έχουν την τάση να μπαίνουν σε καταστάσεις δυσοσμίας, αφήνοντάς μας λιγότερο ενθουσιασμένους με το άρωμά τους», λέει. «Αυτή η γρήγορη λύση για να μυρίζουν όμορφα τα κατοικίδιάς σας με φυσικό τρόπο».

Διάβασε εδώ τη συνέχεια.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
The Champagne Wall Wedding Trend
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
έπιπλα κήπουDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top