Now Reading
Το λάθος που κάνουν όλοι και καταστρέφουν την οθόνη του υπολογιστή όταν την καθαρίζουν

Το λάθος που κάνουν όλοι και καταστρέφουν την οθόνη του υπολογιστή όταν την καθαρίζουν

Avatar photo
Πώς να καθαρίσεις την οθόνη του υπολογιστή σου

Δες πώς πρέπει να καθαρίζεις σωστά την οθόνη του υπολογιστή.

Είτε πρόκειται για την οθόνη του υπολογιστή σου στη δουλειά είτε για τον φορητό υπολογιστή στο γραφείο στο σπίτι, οι οθόνες των υπολογιστών λερώνονται πολύ εύκολα. Η απαλλαγή από τη σκόνη είναι μια σημαντική ανησυχία καθώς συσσωρεύεται συνεχώς με συνέπεια να μπορεί να παραμορφώσει το χρώμα ή τη φωτεινότητα της οθόνης σου. Τα λιπαρά δακτυλικά αποτυπώματα είναι ένας άλλος λόγος που προκαλεί βρωμιές στην οθόνη καθώς τα δακτυλικά αποτυπώματα  γίνονται ιδιαίτερα ορατά όταν η οθόνη είναι μαύρη. Τέλος, τα μικρόβια είναι πάντα ένα μεγάλο ζήτημα!

Ο καθαρισμός μιας οθόνης απαιτεί ένα λεπτό θέμα. Ορισμένα καθαριστικά ή πανιά είναι πολύ λειαντικά. Η χρήση λανθασμένου υγρού μπορεί να προκαλέσει ζημιά και η χρήση πολύ υγρού μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα του φορητού υπολογιστή ή της οθόνης.

οθόνη υπολογιστή

Η Carolyn Forté, Διευθύντρια του Good Housekeeping Institute Cleaning Lab. λέει πως «Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να αποφύγετε εντελώς, είναι το κανονικό καθαριστικό τζαμιών. Τα παράθυρα είναι διαφορετικές επιφάνειες από τις οθόνες των υπολογιστών και με διαφορετικές ανάγκες καθαρισμο» και εξηγεί ότι η χρήση ενός καθαρού, στεγνού πανιού από μικροΐνες είναι ο καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος για να αφαιρέσουμε ραβδώσεις ή μουτζούρες και ότι το απλό σκούπισμα αφαιρεί επίσης τα βακτήρια. Αλλά για να απολυμάνουμε πραγματικά, θα χρειαστούμε ένα προϊόν καθαρισμού.

Πώς να  καθαρίσεις την οθόνη ενός φορητού υπολογιστή;

Η απάντηση είναι περίπλοκη, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες κατασκευαστές φορητών υπολογιστών και ακόμη περισσότεροι όταν πρόκειται για οθόνες — και όλοι έχουν τις δικές τους συστάσεις για ασφαλή καθαρισμό. Πάντα να ξεκινάς ακολουθώντας τις συμβουλές καθαρισμού του κατασκευαστή του υπολογιστή σου, ειδικά εάν η συσκευή σας εξακολουθεί να είναι υπό εγγύηση. Εάν αυτό δεν επιλύσει πλήρως το πρόβλημα, ενδέχεται να υπάρχουν άλλα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις ανάλογα με τον τύπο της οθόνης που έχεις. Το τι είναι ασφαλές για την οθόνη του φορητού υπολογιστή σου εξαρτάται συνήθως από το αν έχει γυάλινο κάλυμμα ή όχι.

υπολογιστηςΗ  Forté λέει ότι «οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές και οθόνες της Apple – ή οποιοσδήποτε φορητός υπολογιστής με οθόνη προστατευμένη από γυαλί – μπορούν να σκουπιστούν με μαντηλάκια απολύμανσης. Ακόμα κι αν απολυμάνετε τη συσκευή σας, δεν θα παραμείνει απολυμασμένη για πολύ. Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να κάνετε απολύμανση, οι επιφάνειες που καθαρίζονται με παραδοσιακά μαντηλάκια απολύμανσης πρέπει συνήθως να παραμείνουν υγρές για τέσσερα λεπτά για να σκοτώσουν ιούς και βακτήρια, αλλά ελέγξτε την ετικέτα των μαντηλιών που χρησιμοποιείτε για να βεβαιωθείτε. Στη συνέχεια, αφήστε την οθόνη σας να στεγνώσει στον αέρα και γυαλίστε ξανά με ένα πανί μικροϊνών».

Πώς να καθαρίσεις και να απολυμάνεις μια οθόνη φορητού υπολογιστή χωρίς LCD (καλυμμένη με γυαλί):

Αποσυνδέστε τον φορητό υπολογιστή σας από την πηγή τροφοδοσίας και απενεργοποιήστε τον (κάντε το ίδιο για τις οθόνες).
Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί από μικροΐνες για να σκουπίσετε την οθόνη σας, αφαιρώντας τη σκόνη, τις μουτζούρες και τυχόν άλλα δαχτυλικά αποτυπώματα της επιφάνειας.
Στύψτε ένα απολυμαντικό μαντηλάκι για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι υπερκορεσμένο και σκουπίστε απαλά την οθόνη του φορητού υπολογιστή σας οριζόντια και κάθετα, φροντίζοντας να παραμείνει υγρή για το χρόνο που απαιτείται από τις οδηγίες της συσκευασίας και φροντίζοντας να μην αγγίξετε κανένα άνοιγμα (συμπεριλαμβανομένων των θυρών ή των ηχείων).
Αφήστε την οθόνη σας να στεγνώσει στον αέρα. Εάν παραμένουν ραβδώσεις, σκουπίστε το για άλλη μια φορά με ένα καθαρό πανί από μικροΐνες.

Πώς να καθαρίσεις μια οθόνη φορητού υπολογιστή LCD (όχι καλυμμένη με γυαλί):

καθαρισμος υπολογιστη
Εάν διαθέτεις φορητό υπολογιστή με οθόνη LCD, δεν πρέπει να χρησιμοποιείς μαντηλάκια απολύμανσης. Κατασκευαστές, όπως η Hewlett-Packard, λένε ότι τα ενεργά συστατικά που βρίσκονται τόσο στα μαντηλάκια  θα μπορούσαν να βλάψουν την οθόνη σας. Η ιστοσελίδα υποστήριξης πελατών της HP προειδοποιεί επίσης: «Μην χρησιμοποιείτε καμία από τις ακόλουθες χημικές ουσίες ή διαλύματα που τις περιέχουν: Ακετόνη, αιθυλική αλκοόλη, τολουόλιο, αιθυλικό οξύ, αμμωνία ή μεθυλοχλωρίδιο». Αναφέρει επίσης ότι «ορισμένα καθαριστικά τζαμιών του εμπορίου περιέχουν αμμωνία και ως εκ τούτου είναι ακατάλληλα». Είναι καλύτερο και ασφαλέστερο να τα σκουπίζεις με ένα στεγνό πανί ή για επίμονα σημεία, χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό με ασφάλεια LCD με φειδώ πρώτα στο πανί και μετά στην οθόνη. Ποτέ μην ψεκάζεις απευθείας την οθόνη.

Τα πανιά μικροϊνών είναι κατασκευασμένα με ειδικές ίνες που έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια για να παγιδεύουν τη βρωμιά και τα μικρόβια, λέει η Forté, και με άκρες για να απομακρύνουν τα βακτήρια από την οθόνη μας. Αν και ένα στεγνό πανί από μικροΐνες δεν μπορεί να απολυμάνει μια οθόνη LCD, η χρήση ενός για να σκουπίσεις την οθόνη δεν θα την θέσει σε κίνδυνο μόνιμης ζημιάς που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τα καθαριστικά και μπορεί να αφαιρέσει ορισμένα μικρόβια.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω νερό και σαπούνι για να καθαρίσω την οθόνη του φορητού υπολογιστή μου;

Η Forté επιβεβαιώνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείς σαπούνι και νερό για να καθαρίσεις οποιαδήποτε οθόνη υπολογιστή.

Πρέπει να καθαρίσω το πληκτρολόγιό μου με τον ίδιο τρόπο;

Δεδομένου ότι το πληκτρολόγιό σου είναι το μέρος του φορητού υπολογιστή σας που αγγίζεις περισσότερο, ίσως αναρωτιέσαι εάν πρέπει να χρησιμοποιείς απολυμαντικά και σε αυτήν την επιφάνεια. Η σελίδα προτάσεων καθαρισμού της Apple υποδεικνύει ότι τα μαντηλάκια ισοπροπυλικής αλκοόλης 70%  μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σκουπίσουν απαλά τις σκληρές, μη πορώδεις επιφάνειες των προϊόντων Apple, όπως οθόνες, πληκτρολόγια και εξωτερικές επιφάνειες.

Διάβασε επίσης:

Παρακολουθούν τον υπολογιστή σου χωρίς να το ξέρεις-Τα προγράμματα που πρέπει να απενεργοποιήσεις

Περισσότερη ευκολία έχουν αποκτήσει οι hackers στα προσωπικά μας δεδομένα με τους τεχνικούς να προσπαθούν να βρουν λύσεις στο πρόβλημα. Σε αυτό που συμφωνούν οι περισσότεροι τεχνικοί και μας προτείνουν είναι να απενεργοποιήσουμε το συντομότερο δυνατό συγκεκριμένες ρυθμίσεις οι οποίες κατασκοπεύουν προγράμματα υπολογιστή.

Υπολογιστης«Σχεδόν κάθε εφαρμογή μπορεί με κάποιο τρόπο να μας κατασκοπεύει», επιβεβαίωσε ο Phil Vam, ειδικός σε θέματα τεχνολογίας στο Playnoevil.com. Παρόλο που δεν θεωρείται κατασκοπεία, αν ανησυχείς για το απόρρητό σου, ο Vam συμβουλεύει να δώσεις προσοχή σε αυτά τα πράγματα:

Δες ποιο είναι εδώ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πόσο καιρό παραμένει φρέσκος ο κονσερβοποιημένος καφές που βρίσκεις στο περίπτερο
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ξενοδοχείο μεξικόDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr