Now Reading
Ξέχνα όσα ήξερες για το πλυντήριο πιάτων- 5 μύθοι που καταρρίπτονται

Ξέχνα όσα ήξερες για το πλυντήριο πιάτων- 5 μύθοι που καταρρίπτονται

Avatar photo

Το πλυντήριο πιάτων είναι μια συσκευή που χρησιμοποιούμε καθημερινά, ώστε να γλιτώσουμε το «βασανιστικό» πλύσιμο των πιάτων στο χέρι. Όμως κάνουμε μερικά λάθη στη χρήση του και άθελά μας συντελούμε στην φθορά της συσκευής μας.

Το καθάρισμα των πιάτων, είτε στο χέρι είτε στο πλυντήριο πιάτων μπορεί να φαίνεται απλό όμως στην πραγματικότητα δεν είναι. Χρειάζεται σωστή προετοιμασία ώστε να υπολείμματα να αφαιρεθούν σωστά. Διάβασε παρακάτω μερικούς από τους μεγαλύτερους μύθους για το πλύσιμο πιάτων που πρέπει να καταρρίψεις για να μην χάνεις χρόνο και κόπο.

Μύθος 1: Πρέπει να ξεπλένεις τα πιάτα πριν τα βάλεις στο πλυντήριο πιάτων

Θα πρέπει να ξύνεις υπολείμματα στον κάδο απορριμμάτων και να αφαιρείς κομμάτια φαγητού. Όμως πλένοντας πολύ καλά τα πιάτα πριν τα βάλεις στο πλυντήριο πιάτων τα κάνει τελικά λιγότερο καθαρά από όσο νομίζεις. Αυτό συμβαίνει επειδή το απορρυπαντικό πιάτων σου λειτουργεί με τα υπολείμματα τροφών. Επιπλέον, οι αισθητήρες του πλυντηρίου πιάτων καθορίζουν πόσο «σκληρή» είναι η επιφάνεια που πρέπει να καθαρίσει. Εάν τα πιάτα διαβάζονται ως καθαρά επειδή τα έχεις προπλύνει, το μηχάνημα θα εκτελέσει έναν πιο ελαφρύ πλύσιμο από ό,τι θα περίμενες.

Μύθος 2: Μπορείς να απολυμάνεις τα σφουγγάρια σου

Όλοι αποδεχόμαστε ότι τα σφουγγάρια γίνονται αηδιαστικά και κανείς δεν θέλει να μεταδώσει μικρόβια σε όλες τις επιφάνειες μαγειρέματος και φαγητού. Αλλά πολλοί από εμάς εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η απολύμανση των σφουγγαριών θα τους δώσει περισσότερη ζωή. Τα βάζουμε στο πλυντήριο πιάτων ή τα βυθίζουμε σε διάλυμα χλωρίνης για να μην πεταχτούν. Αυτές οι προσπάθειες όχι μόνο είναι χάσιμο χρόνου, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να είναι επικίνδυνες επειδή σκοτώνουν τα ασθενέστερα βακτήρια – όχι τα ισχυρότερα – τα οποία έχουν πλέον περισσότερο χώρο για να πολλαπλασιαστούν.

Μύθος 3: Όσο περισσότερο σαπούνι ή απορρυπαντικό, τόσο το καλύτερο!

Σε αντίθεση με ό,τι νομίζεις, περισσότερο σαπούνι δεν σημαίνει περισσότερη καθαριστική «δύναμη». Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε απλώς να οδηγήσει σε ένα παρατεταμένο υπόλειμμα σαπουνιού που δύσκολα θα καθαρίσει. Απλώς χρησιμοποίησε λίγο απορρυπαντικό στο πλυντήριο πιάτων και θα δεις αμέσως την διαφορά.

Μύθος 4: Δεν χρειάζεται να καθαρίσεις το πλυντήριο πιάτων

Θα νόμιζες ότι θα εξοικονομούσες χρόνο μη καθαρίζοντας το πλυντήριο πιάτων σου. Αλλά ένα βρώμικο πλυντήριο πιάτων θα έχει ως αποτέλεσμα βρώμικα πιάτα και, στη συνέχεια, πρέπει να αφιερώσεις χρόνο για να τα πλύνεις ξανά. Αντίθετα, καθάρισε το μηχάνημα κάθε λίγους μήνες και μεταξύ των καθαρισμών, πρόσθεσε ένα μπολ με ξύδι στην επάνω σχάρα για να απαλλαγείς από τη συσσώρευση βρώμικου νερού.

Μύθος 5: Πρέπει να χρησιμοποιείς όσο το δυνατόν πιο ζεστό νερό όταν πλένεις τα πιάτα.

Ναι, το ζεστό νερό μπορεί να είναι ένα μυστικό όπλο ενάντια στα πιάτα με υπολείμματα τροφίμων, αλλά μερικές φορές θα πρέπει να χρησιμοποιείς πραγματικά κρύο νερό. Εάν κάποιο από τα πιάτα σου έχει υπολείμματα γαλακτοκομικών ή αμύλου (όπως οι πατάτες), μείωσε τη θερμοκρασία: Τα κολλώδη τρόφιμα θα γίνουν πιο κολλώδη και πιο δύσκολο να αφαιρεθούν όταν εκτεθούν σε ζεστό νερό.

Διάβασε επίσης:

Τα 4 κορυφαία hacks καθαρισμού που αγαπήσαμε το 2022 και δεν αποχωριζόμαστε ούτε το 2023

Υπάρχουν πολλά κόλπα για να καθαρίσουμε το σπίτι μας και είναι γεγονός πως συνέχεια μαθαίνουμε διαφορετικά κόλπα.Όσα περισσότερα κόλπα μαθαίνουμε, τόσο τα εφαρμόζουμε διότι θέλουμε να διατηρούμε τον χώρο μας καθαρό.

Ορισμένα από τα hacks καθαρισμού είναι δοκιμασμένα και λειτουργούν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορούμε να ανακαλύψουμε κι άλλα χρήσιμα tips στην πορεία. Από το Real Simple, μαθαίνουμε για νέες συμβουλές καθαρισμού όλο το χρόνο. Το 2022 διαπιστώσαμε (αφού τα δοκιμάσαμε) τα καλύτερα hacks καθαρισμού, και είναι 4.

1. Ο σωστός τρόπος για να καθαρίσουμε το στρώμα

Παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε τα στρώματα μας καθημερινά, οι περισσότεροι από εμάς αμελούμε να τα καθαρίσουμε. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να καθαρίζουμε τα στρώματα μας κάθε 6 μήνες για να αποτρέψουμε τη συσσώρευση βρωμιάς, σκόνης και νεκρού δέρματος. Η διαδικασία είναι απλή. Αρχικά, ρίχνουμε όλα τα κλινοσκεπάσματα μας στο πλυντήριο. Στη συνέχεια, σκουπίζουμε με ηλεκτρική σκούπα οποιαδήποτε σκόνη ή υπολείμματα που υπάρχει στο στρώμα. Τυχόν λεκέδες τους αντιμετωπίζουμε με ένα μείγμα από ίσα μέρη νερού και υπεροξειδίου του υδρογόνου, το οποίο το βρίσκουμε στα φαρμακεία. Πασπαλίζουμε στη συνέχεια το στρώμα με μαγειρική σόδα και αφήνουμε να δράσει για μια ώρα, ώστε να εξουδετερωθούν οι οσμές. Σκουπίζουμε με ηλεκτρική σκούπα τη μαγειρική σόδα και, στη συνέχεια, γυρίζουμε το στρώμα και επαναλαμβάνουμε από την άλλη πλευρά.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
μπρόκολο


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top