Now Reading
Βάλε τέλος στις 5 κακές συνήθειες που δυσκολεύουν το καθάρισμα του σπιτιού

Βάλε τέλος στις 5 κακές συνήθειες που δυσκολεύουν το καθάρισμα του σπιτιού

Avatar photo

Οι κακές συνήθειες μπορούν να μετατρέψουν τον καθαρισμό του σπιτιού σε μια εξαντλητική δραστηριότητα.

Όλοι αναζητούμε τρόπους για να κάνουμε το καθάρισμα πιο γρήγορο και εύκολο. Μπορεί να έχεις αναπτύξει κάποιες κακές συνήθειες που εμποδίζουν την ικανότητά σου να κάνεις τη δουλειά πιο αποτελεσματικά. Ήρθε η ώρα να αρχίσεις να σπας αυτές τις συνήθειες, ώστε να φτάσεις σε ένα πιο καθαρό σπίτι, πιο γρήγορα. Για να σε βοηθήσουμε, επιστρατεύσαμε έναν εμπειρογνώμονα για να εξαλείψει αυτά τα κακά λάθη καθαρισμού. Αν ξεκινήσεις διαλέγοντας μία ή δύο κακές συνήθειες καθαρισμού που θα αλλάξεις κάθε εβδομάδα, σύντομα θα είσαι στο δρόμο για ένα πιο καθαρό σπίτι το οποίο αφήνει περισσότερο ελεύθερο χρόνο για πράγματα που σε ευχαριστούν.

1. Μην αφήσεις την ακαταστασία χαρτιού να συσσωρευτεί

Περιοδικά, εφημερίδες, σχολικά έγγραφα και εργασίες έχουν την τάση να συσσωρεύονται. Μην το αφήνεις να συμβεί αυτό. Όρισε ένα μέρος κοντά στην είσοδο για όλα τα γράμματα, τα περιοδικά και τα έντυπα χαρτιού και κράτησε κοντά σου έναν καταστροφέα ή έναν κάδο ανακύκλωσης. Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ταξινόμησέ τα και ολοκλήρωσε τις απαραίτητες ενέργειες ή πέταξέ τα.

2. Μην αφήνεις τις υγρές πετσέτες και τις κουρτίνες ντους μαζεμένες

Θέλεις να περνάς λιγότερο χρόνο στο πλυντήριο και να τρίβεις μούχλα από τις επιφάνειες του μπάνιου; Μην αφήνεις τις βρεγμένες κουρτίνες ντους μαζεμένες και τις βρεγμένες πετσέτες σε ένα σωρό στο πάτωμα. «Φρόντισε να αφήνεις μερικά εκατοστά χώρο εκατέρωθεν της κουρτίνας του ντους, ώστε να μπορεί να κυκλοφορεί ο αέρας και να βοηθάει και αυτό να στεγνώσει», σημειώνει η ειδικός σε θέματα καθαρισμού Katie Berry. Αυτό θα περιορίσει τη μούχλα και την υγρασία. Όσον αφορά τις υγρές πετσέτες στο πάτωμα, θα δώσουν στο μπάνιο σου αυτή τη μυρωδιά μούχλας και επίσης τείνουν να προσελκύουν παράσιτα, όπως τα μυρμήγκια και τα ασημόψαρα.

Αυτή είναι μία από τις πιο απλές κακές συνήθειες που μπορείς να κόψεις. Κλείνοντας την κουρτίνα του ντους μετά από κάθε χρήση, θα στεγνώσει πιο γρήγορα και θα αποθαρρύνει την ανάπτυξη μούχλας. Κρεμώντας τις βρεγμένες πετσέτες για να στεγνώσουν, θα έχεις μια δεύτερη ή τρίτη χρήση και θα ελαφρύνεις τα φορτία των ρούχων σου.

3. Η χρήση των προϊόντων καθαρισμού

Αν λίγο καθαριστικό λειτουργεί, τότε πολύ καθαριστικό θα λειτουργήσει καλύτερα και γρηγορότερα; Σωστά; Δεν λειτουργεί έτσι. «Αυτά τα βίντεο καθαρισμού στο TikTok με όλους τους αφρούς είναι ικανοποιητικό να τα παρακολουθείς, αλλά τόσο πολύ σαπούνι μπορεί να αφήσει ένα φιλμ που προσελκύει τη βρωμιά», εξηγεί ο Berry. «Όταν χρησιμοποιείς πάρα πολύ προϊόν, υπάρχει επίσης ο κίνδυνος το υπόλειμμα να παραμείνει ενεργό και να συγκρουστεί με άλλα προϊόντα καθαρισμού σχηματίζοντας επικίνδυνους καπνούς».

4. Καθαρισμός με βρώμικα εργαλεία

Πώς μπορείς να περιμένετε καθαρά αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείτε βρώμικα εργαλεία καθαρισμού; Αν το πλυντήριό σας έχει οσμή από συσσωρευμένα βακτήρια σε υπολείμματα απορρυπαντικού, τα ρούχα σας θα βρωμάνε. Αν η σακούλα ή το φίλτρο της ηλεκτρικής σας σκούπας είναι γεμάτο σκόνη, δεν θα κάνει καλή δουλειά στην απορρόφηση. Μια βρώμικη σφουγγαρίστρα ή ένα βρώμικο σφουγγάρι απλώς σπρώχνει περισσότερο χώμα και βακτήρια.

Αφιερώστε χρόνο για να καθαρίζετε σχολαστικά τα εργαλεία μετά από κάθε χρήση αδειάζοντας τα εντελώς ή πλένοντας τα με ζεστό νερό και προσθέτοντας ένα απολυμαντικό. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αντικαταστήστε τα με νέα εργαλεία.

5. Χρήση ενός απολυμαντικού μαντηλιού για τον καθαρισμό ολόκληρου του μπάνιου

Τα απολυμαντικά μαντηλάκια μιας χρήσης είναι ιδανικά για ένα γρήγορο σκούπισμα του νιπτήρα του μπάνιου. Αλλά αυτό το μικρό μαντηλάκι περιέχει ελάχιστα απολυμαντικό για να καθαρίσεις ένα ολόκληρο μπάνιο. Μέχρι να φτάσεις στο κάθισμα και τα χερούλια της τουαλέτας, οι απολυμαντικές ιδιότητες έχουν εξαφανιστεί και απλά εξαπλώνεις τα βακτήρια από τη μία επιφάνεια στην άλλη. Για να είναι αποτελεσματικό, το μαντηλάκι πρέπει να περιέχει αρκετή απολυμαντική υγρασία ώστε η επιφάνεια να παραμένει υγρή για τουλάχιστον τέσσερα λεπτά. Για σχολαστικό καθαρισμό, χρησιμοποίησε πολλαπλά μαντηλάκια ή ένα καθαρό πανί και επαρκές διάλυμα απολυμαντικού και νερού.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top