Now Reading
Ώρα για τακτοποίηση! 7 πράγματα που πρέπει να διώξεις asap από τα ντουλάπια της κουζίνας σου

Ώρα για τακτοποίηση! 7 πράγματα που πρέπει να διώξεις asap από τα ντουλάπια της κουζίνας σου

Avatar photo
γυναικα που τακτοποιει τα ραφια της κουζινας

Ξεκινά με την αποσυμφόρηση και την τακτοποίηση του χάους που επικρατεί στα ντουλάπια της κουζίνας σου αμέσως, ξεκαθαρίζοντας ό,τι δεν χρειάζεσαι ή δεν χρησιμοποιείς.

Όταν πρόκειται να διατηρήσεις οργανωμένες τις πιο χρησιμοποιούμενες ζώνες του σπιτιού, όπως τα ντουλάπια της κουζίνας, το να ξέρεις πώς να καθαρίζεις είναι σχεδόν εξίσου σημαντικό με το να ξέρεις πώς να τακτοποιείς. Είναι πολύ πιο εύκολο να φτιάξεις ένα ολοκληρωμένο σύστημα οργάνωσης για 20 αντικείμενα που χρησιμοποιείς συστηματικά από το να προσπαθήσεις να μαζέψεις 50 και πλέον αντικείμενα που χρησιμοποιείς μόνο περιστασιακά. 

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα ντουλάπια σου, τα οποία είναι εύκολα επιρρεπή σε υπερφόρτωση χάρη στο πλεόνασμα των τροφίμων, των συσκευών, των ειδών καθαρισμού και άλλων. Πριν καν αρχίσεις να βάζεις σε χρήση ράφια, καλάθια και κάδους, είναι καλή ιδέα να κάνεις ένα καλό ξεκαθάρισμα για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τον χώρο που έχεις. Δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Ακολουθούν επτά κατηγορίες που μπορούν να βοηθήσουν και να τις χρησιμοποιήσεις για ένα καλό ξεκαθάρισμα στα ντουλάπι σου. 

οργανωμενο ντουλαπι κουζινας  

Οι νέοι κανόνες οργάνωσης ντουλαπιών 

  1. Τρόφιμα που έχουν λήξει

Τα ντουλάπια μπορούν συχνά να λειτουργήσουν ως μαύρες τρύπες, καταπίνοντας κονσέρβες σούπας και σακούλες με πατατάκια μέχρι να λήξουν τρία χρόνια ή να είναι μπαγιάτικα και μουσκεμένα. Χρησιμοποίησε την οργάνωση των ντουλαπιών ως ένα είδος ελέγχου τίποτα δεν μπαίνει πίσω στο ντουλάπι μέχρι να ελέγξεις ξανά την ημερομηνία λήξης του ή τη βιωσιμότητά του. Μπορεί να εκπλαγείς από το πόσο χώρο μπορείς να απελευθερώσεις εξαλείφοντας τα ληγμένα προϊόντα, και θα καταλήξεις με μια ακόμα καλύτερη ιδέα για το τι πρέπει να προσθέσεις στη λίστα με τα ψώνια την επόμενη φορά. 

  1. Αχρησιμοποίητα μπαχαρικά ή καρυκεύματα

Τα μπαχαρικά είναι πασίγνωστα δύσκολο να τα έχεις υπό έλεγχο και προσθέτουν έναν τόνο οπτικής ακαταστασίας σε έναν χώρο. Προκειμένου να θέσεις το ντουλάπι υπό έλεγχο, μια εκκαθάριση μπαχαρικών πρέπει σίγουρα να είναι στη λίστα σου. Σε γενικές γραμμές, τα περισσότερα αποξηραμένα μπαχαρικά χάνουν τη δραστικότητά τους μετά από έξι μήνες, οπότε ξεκίνησε πετώντας όσα έχουν μείνει πολύ περισσότερο καιρό. Αν υπάρχουν ορισμένα μείγματα ή μπαχαρικά που απλά δεν χρησιμοποιείς ποτέ, σκέψου το ενδεχόμενο  να τα πετάξεις ή να τα δώσεις σε έναν φίλο που θα τα χρησιμοποιήσει καλύτερα. 

γυαλινα βαζα  

  1. Ψίχουλα, διαρροές

Αν και τεχνικά δεν είναι αντικείμενο που πρέπει να καθαρίσεις από το ντουλάπι, αυτή η επόμενη κατηγορία είναι εξίσου σημαντική για τον τελικό στόχο ενός καθαρού και οργανωμένου χώρου. Ανεξάρτητα από το πόσο τακτοποιημένα είναι, υπάρχει πιθανώς μια αξιοπρεπής ποσότητα υπολειμμάτων φαγητού και ψίχουλα που παραμένουν στο ντουλάπι. Εκμεταλλεύσου αυτή την ευκαιρία για να σκουπίσεις τυχόν ακαθαρσίες ή διαρροές, να σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα τα ψίχουλα, θα εκπλαγείς από το πόσο τακτοποιημένος θα είναι ο χώρος μετά από ένα γρήγορο σκούπισμα. 

τακτοποιημενο ντουλαπι κουζινας

  1.  Υπερβολικές τσάντες 

Είμαστε όλοι υπέρ των βιώσιμων αγορών και της μείωσης των συνολικών απορριμμάτων μας, αλλά αυτό μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε ακαταστασία στο ντουλάπι. Αν πιάνεις τον εαυτό σου να συλλέγει επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη ή να αποθηκεύει σακούλες με την πρόθεση να τις ξαναχρησιμοποιήσει, τώρα είναι μια καλή στιγμή να περιορίσεις τη συλλογή σου. Κράτησε μόνο τις βασικές -έξι ανθεκτικές σακούλες είναι συνήθως αρκετές για τα περισσότερα νοικοκυριά- και, στη συνέχεια, δημιούργησε έναν καλό τρόπο για την αποθήκευσή τους. Οι υπόλοιπες μπορούν είτε να ανακυκλωθούν.  

5.Μάζεψε όλα τα σκουπίδια 

Τα ντουλάπια έχουν την τάση να μαζεύουν σκουπίδια, και αυτός ο ρόλος δεκαπλασιάζεται αν δεν έχεις ήδη εφαρμόσει κάποιες σταθερές μεθόδους οργάνωσης. Όταν θέλεις να καθαρίσεις τα ντουλάπια και να κάνεις χώρο για πράγματα που πραγματικά χρησιμοποιείς, η κατηγορία «σκουπίδια» είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να εστιάσεις την προσοχή σου. 

ραφια κουζινας με βαζα  

Ρεαλιστικά, αυτή η κατηγορία μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικά νοικοκυριά – για κάποιους, είναι ένα σωρό μυστηριώδη καλώδια τεχνολογίας και μενού φαγητού τουλάχιστον μιας δεκαετίας- για άλλους, είναι λεκιασμένες πετσέτες πιάτων που θεωρείς ότι θα σου φανούν χρήσιμες κάποια στιγμή. Βγάλε τα πάντα από το ντουλάπι, ταξινόμησε τα σε κατηγορίες και αποφάσισε τι πρέπει να παραμείνει στο χώρο και τι πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια ή απλώς να αποθηκευτεί αλλού. 

γυναικα που τακτοποιει τα ραφια της κουζινας  

6.Τυχόν άχρηστες λύσεις οργάνωσης 

Δεν είναι όλες οι οργανωτικές λύσεις ίδιες, ειδικά όταν πρόκειται για ένα σημείο τόσο επιρρεπές στο χάος όσο το ντουλάπι. Αφιέρωσε χρόνο για να αξιολογήσεις ποια είναι εκείνα τα πράγματα που λειτουργούν για σένα και τα ντουλάπια σου και καθάρισε ανάλογα.   

7.Ξεπερασμένες συσκευές 

Αν τα τελευταία χρόνια σε έχουν βρει να μαζεύεις φριτέζες ή να δοκιμάζεις κάθε μπλέντερ smoothie που κυκλοφορεί στην αγορά, οι πιθανότητες είναι ότι τα ντουλάπια σου έχουν γίνει ένα «νεκροταφείο συσκευών». Οι συσκευές του πάγκου προσθέτουν πολύ όγκο στο ντουλάπι και αν δεν τις χρησιμοποιείς τακτικά, δεν αξίζει πάντα να τις κρατάς. Αν δεν είσαι σίγουρη για το ποιες συσκευές θα πρέπει να παραμείνουν στην κατοχή σου, πέρασε μερικές εβδομάδες εναλλάσσοντάς τες και δοκιμάζοντας καθεμία για τη λειτουργικότητα και την ευκολία της. Οτιδήποτε δεν λειτουργεί, δικαιούται άμεσης απομάκρυνσης. Δώρισε ή πούλησε τα διπλά αντικείμενα ή εκείνα που δεν θέλεις πλέον. 

Διάβασε επίσης:

Ένα διαμέρισμα στο Manhattan αποκαλύπτει την πιο εκλεπτυσμένη εφαρμογή του Layring Prints στο deco

Όταν πρόκειται για «Layering Prints», όλα έχουν να κάνουν με την εξισορρόπηση της πυκνότητας, λέει η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Lilse McKenna και καθόλου άδικα μίλα ως ειδική, αφού το αποτύπωμά της και το ταλέντο της να συνδυάζει διαφορετικά prints αποδεικνύεται μέσα από τη δουλειά της. 

«Νομίζω ότι έχει να κάνει με τη λήψη ενδείξεων πλαισίου από τον πελάτη», λέει η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Lilse McKenna. «Μερικές φορές μπορείς να καταλάβεις από τον τρόπο που ντύνεται κάποιος πόσο πολύ υφή και χρώμα θα του αρέσει». Για ένα πρόσφατο έργο στο Upper East Side, η McKenna εκτίμησε από την εμφάνιση της πελάτισσάς της, την ανατροφή της και, φυσικά, μια εκτεταμένη συλλογή από πίνακες Pinterest ότι ήταν έτοιμη για ένα σπίτι γεμάτο εκτυπώσεις και χρώματα. 

ΠΗΓΗ:/coveteur.com/

Δες εδώ το υπέροχο διαμέρισμα στο Manhattan 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε πρέπει να αλλάξεις το σφουγγάρι που καθαρίζεις στην κουζίνα και το μπάνιο
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν είσαι λάτρης της nutella αυτή η συνταγή θα σε κάνει να μην ξαναπάς στο supermarketDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr