Now Reading
Λήγουν τα κεριά; Πώς θα καταλάβεις πότε τα δικά σου έχουν τελειώσει και πρέπει να τα πετάξεις

Λήγουν τα κεριά; Πώς θα καταλάβεις πότε τα δικά σου έχουν τελειώσει και πρέπει να τα πετάξεις

Avatar photo
Λήγουν τα Κεριά; Πώς θα καταλάβεις πότε τα δικά σου έχουν φτάσει στο τέλος της ζωής τους

Μπορεί να μην το είχες σκεφτεί πότε κι όμως τα κεριά που έχεις στο σπίτι σου έχουν ημερομηνία λήξης και υπάρχει τρόπος για να το καταλάβεις. 

Η λεβάντα, η κλασική σόγια ή μια σειρά από μπαχαρικά είναι μόνο μερικά από τα αρώματα κεριών που μπορούν να βρεθούν συχνά μέσα σε ένα σπίτι. Αν και πιθανότατα έχεις μερικά που σου αρέσει να καις τακτικά, υπάρχει επίσης μια καλή πιθανότητα να έχεις μερικά επιπλέον στη διάθεσή σου ως εφεδρικά ή σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Αλλά αυτά τα κεριά μπορεί να μην συνηθίζεις να τα ανάβεις έστω και για λίγο ή και καθόλου. Αυτό γεννά το ερώτημα: Λήγουν ποτέ τα κεριά;

Η διάρκεια ζωής ενός κεριού

«Η σύνθεση ενός κεριού, συμπεριλαμβανομένου του τύπου κεριού ή του μείγματος, και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για το άρωμα του κεριού (αιθέρια έλαια, αρωματικά έλαια, κ.λπ.), μπορούν όλα να επηρεάσουν το πώς ένα κερί γερνάει», λέει ο Shavaun Christian, ιδρυτής και δημιουργός. του Speken Flames. Εξηγεί ότι παρόλο που δεν θα παρατηρήσεις τα κεριά να «γερνούν» όπως θα έκανες με τα τρόφιμα ή τα προϊόντα ομορφιάς, τελικά θα αρχίσεις να παρατηρείς ανεπαίσθητες αλλαγές στην τυπική διάρκεια ζωής τους 12 έως 18 μηνών (συγκεκριμένες ημερομηνίες λήξης μπορούν να βρεθούν σε ορισμένες μάρκες κεριών, πολύ). Η Jessica Hill, η διευθύνουσα σύμβουλος και ιδρυτής του Sicily Hill, προσθέτει ότι εάν ένα κερί εκτίθεται σε άμεσο ηλιακό φως και σωματίδια σκόνης σε σταθερή βάση, τότε πιθανότατα θα παραμείνει στα καλύτερά του για περίπου δύο έως τρεις μήνες.

Λήγουν τα Κεριά; Πώς θα καταλάβεις πότε τα δικά σου έχουν φτάσει στο τέλος της ζωής τους

Σημάδια ότι το κερί σου έχει λήξει

Η Petra Palomera, η συντονίστρια μάρκετινγκ στο Wakeheart, σημειώνει ότι μπορείς να εντοπίσεις εάν το κερί σου δεν πάει καλά με οπτικές ενδείξεις: όπως εάν το επάνω μισό του κεριού κιτρινίζει και φαίνεται γενικά στεγνό. Εκτός από την απώλεια χρώματος και την αλλαγή στην υφή, η μυρωδιά του κεριού μπορεί επίσης να εξασθενίσει. «Το ενδεικτικό σημάδι ενός ληγμένου κεριού είναι η απώλεια της μυρωδιάς», λέει ο Hill. «Αν το κερί σας αρχίζει να μυρίζει περισσότερο σαν κερί από το προβλεπόμενο άρωμα, μάλλον ήρθε η ώρα να το πετάξετε».

Πώς να αποθηκεύσεις σωστά το κερί σου

Το έντονο ηλιακό φως μπορεί εύκολα να κάνει το κερί σου πιο επιρρεπές στο να χαλάσει, αλλά δεν είναι μόνο αυτό για το οποίο πρέπει να ανησυχείς. Ο Christian προτείνει να κρατάς το κερί σου μακριά από δύσκολες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένου του άμεσου ηλιακού φωτός, της υπερβολικής ζέστης (η οποία περιλαμβάνει τη σόμπα ή κάποιο τζάκι) ή τις χαμηλές θερμοκρασίες. «Οι ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας μπορεί να τροποποιήσουν τη μοριακή σύνθεση των συστατικών του κεριού σας», λέει. «Και στην περίπτωση της υπερβολικής ζέστης ή του άμεσου ηλιακού φωτός, το αρωματικό λάδι σας μπορεί να καεί, όλα αυτά μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την άρωμα και τη συνολική απόδοση του κεριού σας».

Λήγουν τα Κεριά; Πώς θα καταλάβεις πότε τα δικά σου έχουν φτάσει στο τέλος της ζωής τους

Η Hill λέει ότι η αποθήκευση των κεριών είναι καλύτερα στην αρχική συσκευασία τους όπως και ένα πότο. «Σκεφτείτε πώς τα εκλεκτά κρασιά αποθηκεύονται σε ένα σκοτεινό, στεγνό κελάρι για να διατηρηθεί τέλεια το κρασί για χρόνια», εξηγεί. «Οι ίδιες βασικές έννοιες μπορούν να εφαρμοστούν για την αποθήκευση των κεριών σας για αυξημένη διάρκεια ζωής.» 

Πώς να διατηρήσεις το κερί σου σε καλύτερη κατάσταση

Πριν ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς το κερί σου, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι το φυτίλι έχει ύψος περίπου 2,50 cm. «Αυτό θα βοηθήσει να αποτραπεί η συσσώρευση αιθάλης στο ανάθημά σας και θα κρατήσει το φυτίλι όρθιο αντί να αναποδογυρίσει στο κερί», λέει η Hill. Όταν το ανάψεις στο σπίτι σου είναι απαραίτητο για πρώτη φορά, να βεβαιωθείς ότι αυτό είναι το καλύτερο κάψιμο που θα κάνεις, πράγμα που σημαίνει ότι το κερί πρέπει να έχει μια πλήρη  τήξης. Αν και αυτό θα πρέπει να συμβαίνει κάθε φορά που χρησιμοποιείς το κερί.

Λήγουν τα Κεριά; Πώς θα καταλάβεις πότε τα δικά σου έχουν φτάσει στο τέλος της ζωής τους

Η Palomera λέει ότι ο χρόνος που καις ένα κερί ανάλογα με τη μάρκα και την κατασκευή είναι επίσης σημαντικός. «Συνιστούμε να καίτε το κερί σας για όχι περισσότερο από τέσσερις ώρες κάθε φορά, επειδή θα προκαλέσει τη συλλογή άνθρακα στο φυτίλι, οδηγώντας το στο «μανιτάρι»», εξηγεί. «Το φυτίλι τότε θα γίνει ασταθές και θα παράγει μια επικίνδυνα μεγάλη φλόγα».

Διάβασε επίσης:

Μια πρέζα αλάτι είναι το μυστικό για να διαρκούν περισσότερα τα κεριά σου

Τα  κεριά προσθέτουν μια υπέροχη ατμόσφαιρα σε κάθε δωμάτιο, οπότε είναι πάντα στενάχωρο όταν λιώνουν γρήγορα. Η συνήθεια των περισσότερων από εμάς είναι να αγοράζουμε κεριά κάθε φορά που βρίσκουμε μια μυρωδιά που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας. Και μπορεί να ξοδεύουμε πολλά ή λίγα χρήματα για την απόκτηση ενός κεριού που αγαπάμε, όμως η λύπη μας παραμένει κάθε φορά η ίδια, όταν το βλέπουμε να τελειώνει. 

Αλλά προτού σβήσει το αγαπημένο σου κερί μια για πάντα, υπάρχει ένα βασικό στοιχείο που το έχεις άφθονο στην κουζίνα σου που θα μπορούσε να σε βοηθήσει ώστε το κερί σου να είναι βραδύκαυστο για περισσότερη ώρα.Λήγουν τα κεριά; Πώς θα καταλάβεις πότε τα δικά σου έχουν τελειώσει και πρέπει να τα πετάξειςPIN ITΤην επόμενη φορά που θα ανάψεις ένα κερί, σκέψου να βάλεις μέσα λίγο επιτραπέζιο αλάτι. Ναι, το αλάτι που βάζεις στα φαγητά σου κάθε μέρα. Η διαδικασία είναι απλή. Αφού κάψει το κερί για αρκετή ώρα μέχρι να σχηματιστεί μια μικρή λίμνη νωπού κεριού στο κέντρο, πασπάλισε μερικές πρέζες επιτραπέζιο αλάτι απευθείας στο κερί και χρησιμοποίησε μια οδοντογλυφίδα για να το κατανείμεις ομοιόμορφα.

Δες εδώ πώς θα κάνεις τα κεριά σου να διαρκούν πιο πολύ 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο σύμφωνα με τους travel experts
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Γιαπωνέζα Yayoi Kusama ήταν η σύγχρονη καλλιτέχνης με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του 2023



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST