Now Reading
Τι να κάνεις με τα αφρώδη προστατευτικά γαριδάκια που υπάρχουν σε κάθε συσκευασία που αγοράζεις

Τι να κάνεις με τα αφρώδη προστατευτικά γαριδάκια που υπάρχουν σε κάθε συσκευασία που αγοράζεις

Avatar photo

Μπορεί να πίστευες ότι τα αφρώδη γαριδάκια συσκευασίας είναι μόνο όταν σε περίπτωση που πρέπει να ετοιμάσεις τις κούτες της μετακόμισης, αποδεικνύεται όμως ότι είναι πολύ πιο χρήσιμα από ό,τι νόμιζες.

Τώρα που πέρασαν οι γιορτές, πιθανότατα έχεις στείλει και έχεις λάβει πολύ περισσότερα πακέτα από το συνηθισμένο. Αν και είναι πάντα συναρπαστικό να λαμβάνεις ένα πακέτο, τα αφρώδη γαριδάκια συσκευασίας που συχνά προστατεύουν τα πράγματα που βρίσκονται  μέσα σε αυτά μπορεί να είναι ενοχλητικά.

Τα γαριδάκια συσκευασίας είναι συνήθως κατασκευασμένα από φελιζόλ, το οποίο είναι γνωστό ότι είναι επιβλαβές για το περιβάλλον. Επειδή αυτό το υλικό μπορεί να είναι δύσκολο να ανακυκλωθεί σωστά, αξίζει να βρεις εναλλακτικούς τρόπους χρήσης του.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές έξυπνες χρήσεις για αυτά τα μικρά γαριδάκια συσκευασίας που ίσως δεν γνωρίζεις. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις τους πιο έξυπνους τρόπους για να δώσεις σε αυτά τα κομμάτια φελιζόλ μια δεύτερη ζωή.

 

  1. Διατήρησε τα ποτά του πάρτι κρύα

Δεν υπάρχει αρκετός πάγος για το πάρτι ή για το τραπέζι που ετοιμάζει για τους φίλους σου και δεν προλαβαίνεις να πας να αγοράσεις; Τα γαριδάκια από φελιζόλ είναι εδώ για να σε σώσουν. Γέμισε πλαστικές σακούλες με τα γαριδάκια και τοποθέτησε τις στον πάτο του ψυγείου ή στην κατάψυξη. Στη συνέχεια, τοποθέτησε από πάνω τον πάγο και τα ποτά. Τα γαριδάκια λειτουργούν σαν μόνωση, βοηθώντας τα ποτά να παραμείνουν παγωμένα και εμποδίζοντας τον πάγο να λιώσει τόσο γρήγορα.

  1. Εμπόδισε τα ψύχρα ρεύματα να εισχωρήσουν στο σπίτι

Αισθάνεσαι μια επιπλέον ψύχρα στο σπίτι; Θα μπορούσε να είναι ένα ρεύμα που γλιστράει  κάτω από τις πόρτες και τα παράθυρα. Το συγκεκριμένο προϊόν μπορεί να βοηθήσει να το μπλοκάρεις, γέμισε μια καθαρή κάλτσα με τα γαριδάκια συσκευασίας, στη συνέχεια δέσε ή ράψε την κάλτσα κλειστή και τοποθέτησε την σε σημεία όπου αισθάνεσαι αεράκι. Η γεμισμένη με φελιζόλ κάλτσα θα βοηθήσει να μπλοκάρεις τον κρύο αέρα.

 

  1. Συγκράτησε μια χαλαρή βίδα στη θέση της

Το πόμολο του ντουλαπιού της κουζίνας σου συνεχίζει να χαλαρώνει χάρη σε μια απογυμνωμένη οπή βίδας. Ένας εύκολος τρόπος για να το επισκευάσετε είναι να βγάλεις τη βίδα, κράτησε ένα γαριδάκι συσκευασίας πάνω στο άνοιγμα και πίεσε την άκρη της βίδας μέσα του. Στη συνέχεια, σφίξε τη βίδα ώστε να περάσει μέσα από το γαριδάκι. Καθώς τη βάζεις μέσα, ο αφρός θα τεμαχιστεί και θα γεμίσει την οπή για μια πιο σφιχτή εφαρμογή.

 

  1. Δώσε μία νέα ζωή σε ένα παλιό πουφ

Το πουφ που αγαπάς εσύ και λατρεύει να χρησιμοποιεί το αγαπημένο σου κατοικίδιο για τον ύπνο του έχει αρχίσει να χάνει το φουσκωτό του σχήμα. Για να το επαναφέρεις στην αρχική του κατάσταση με πολύ λίγα χρήματα, άνοιξε το φερμουάρ του καλύμματος και βάλε μέσα μερικές χούφτες από τα γαριδάκια συσκευασίας και μετά ξανακλείσε το φερμουάρ. Δεδομένου ότι τα αφρώδη γαριδάκια συσκευασίας έχουν παρόμοιο μέγεθος, σχήμα και αίσθηση με τα ανταλλακτικά που αγοράζονται στο κατάστημα, θα προσθέσουν όγκο άμεσα και οικονομικά.

 

  1. Προστατεύοντας έναν τοίχο από τα σημάδια γδαρσίματος

Ανυπομονείς να εκθέσεις το νέο έργο τέχνης που μόλις, αλλά ανησυχείς μήπως το πίσω μέρος της κορνίζας γρατζουνίσει τον τοίχο σου. Δοκίμασε τα γαριδάκια συσκευασίας. Κόψε δυο από τα φελιζόλ στη μέση κατά μήκος και κόλλησε τα στις πίσω γωνίες της κορνίζας. Το μαλακό υλικό θα δημιουργήσει ένα προστατευτικό μεταξύ της κορνίζας και του τοίχου.

  1. Παράταση της ζωής ενός φυτού

Μόλις αγόρασες  ένα πανέμορφο αλεξανδρινό και θέλεις να διαρκέσει για πολύ. Μπορείς να βγάλεις το φυτό από τη γλάστρα του, γέμισε τη γλάστρα κατά το ένα τρίτο με τα γαριδάκια συσκευασίας-αποφεύγοντας την οπή αποστράγγισης- πρόσθεσε το φυτό και το χώμα. Τα γαριδάκια από φελιζόλ θα το βοηθούν την αποστράγγιση του χώματος για την αποτροπή της σήψης των ριζών.

  1. Προστάτεψε τα χέρια σου όταν χτυπάς με το σφυρί

Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να κρεμάσεις ένα νέο ράφι, απόφυγε έναν τραυματισμό χρησιμοποιώντας ένα γαριδάκι συσκευασίας. Για να το κάνεις, γλίστρησε ένα καρφί στη μέση ενός φελιζόλ και στη συνέχεια κράτησε τον αφρό στη θέση του με το ένα χέρι, ενώ σφυρηλατείς προσεκτικά με το άλλο χέρι. Το γαριδάκι θα σε βοηθήσει να πιάσεις το καρφί, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει ένα προστατευτικό μαξιλάρι, ώστε το δάχτυλό σου να είναι ασφαλές. Μόλις το καρφί είναι σταθερό, σκίστε τον αφρό και πέταξε τον.

  1. Για ένα εγγυημένα τέλειο πεντικιούρ

Χάρισε στον εαυτό σου ένα πεντικιούρ στο σπίτι. Αλλά δεν έχεις διαχωριστικά για τα δάχτυλα των ποδιών; Πάρε μερικά από τα αφρώδη γαριδάκια συσκευασίας για να αποφύγεις το μουτζούρωμα. Απλά τοποθέτησε τα μεμονωμένα ανάμεσα σε κάθε δάχτυλο του ποδιού πριν αρχίσεις τη διαδικασία του πεντικιούρ. Τα κομμάτια του φελιζόλ θα κρατήσουν τα δάχτυλα των ποδιών αρκετά μακριά, ώστε να μην τρίβονται μεταξύ τους καθώς το βερνίκι στεγνώνει.

  1. Φτιάξε εύκολα ένα DIY μαξιλάρι μπάνιου

Τίποτα δεν είναι καλύτερο από ένα χαλαρωτικό μπάνιο μετά από μια πολυάσχολη, αγχωτική μέρα. Απλά είναι πολύ κακό που το να ξαπλώνεις με την πλάτη στη σκληρή μπανιέρα μπορεί να σε αφήσει με έναν πονεμένο αυχένα. Αντί να ξοδέψεις χρήματα σε ένα ακριβό μαξιλάρι μπάνιου για άνεση, απλά γέμισε μια πλαστική σακούλα φαγητού με τα φελιζόλ συσκευασίας, πίεσε τον αέρα και στη συνέχεια σφράγισε την. Στη συνέχεια, στήριξε το πίσω από το κεφάλι σου όταν είσαι έτοιμη να απολαύσεις το μπάνιο σου.

Τι να κάνεις με αυτά τα σακουλάκια γέλης πυριτίου που βρίσκονται σε οτιδήποτε αγοράσεις

Μην πετάς τα σακουλάκια που περιέχουν μικρές μπίλιες με πυριτικό τζελ, ξέρεις εκείνα τα σακουλάκια που υπάρχουν από τις συσκευασίες παπουτσιών μέχρι την καινούργια τηλεόραση που αγόρασες και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις. Ο λόγος που υπάρχουν είναι για να απορροφούν την υγρασία και να αποτρέπουν στις βλάβες που μπορεί να δημιουργηθούν από αύτη και μπορεί να απόβουν καταστροφικές. Ανακαλύψαμε τους πιο έξυπνους αλλά και αναγκαίους τρόπους για να τα επαναχρησιμοποιήσεις και να εκμεταλλευτείς τις ικανότητες τους. 

Ό,τι και αν αγοράσουμε, εκτός από τρόφιμα, αλλά σχεδόν οτιδήποτε άλλο, όπως για παράδειγμα έναν σκληρό δίσκο για τον υπολογιστή μας ή ένα νέο χειριστήριο για την τηλεόραση, μέχρι μία τσάντα ή ένα μαγιό. Όλα περιέχουν και μία μίνι συσκευασία πυριτικού τζελ ή silica gel packet όπως λέγεται στα αγγλικά και χρησιμοποιείται ευρέως σαν όρος.  

Εκείνα τα μικροσκοπικά πακέτα αποξηραντικού τζελ (πακέτα πυριτικού τζελ- silica gel packets) λοιπόν που περιέχονται στο καινούργιο πακέτο παπουτσιών ή στις βιταμίνες που μόλις αγόρασες από το φαρμακείο, διαθέτουν πολλές επιπλέον χρήσεις μέσα στο σπίτι μας. Οπουδήποτε η υγρασία αποτελεί πρόβλημα, τα σακουλάκια silica gel μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση του προβλήματος. Μετά από το άνοιγμα κάθε συσκευασίας που θα βρεις ένα μέσα, μην το πετάξεις, αποθήκευσε το και κράτησε το μαζί με άλλα σε αεροστεγές δοχείο μακριά από κατοικίδια και παιδιά γιατί αποτελούν κίνδυνο πνιγμού, και χρησιμοποίησε τα στις παρακάτω περιπτώσεις. 

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εσωτερικό από το BioHome3D
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top