Now Reading
Πόσο καλό κάνουν τελικά τα φύλλα στεγνωτηρίου στα ρούχα σου 

Πόσο καλό κάνουν τελικά τα φύλλα στεγνωτηρίου στα ρούχα σου 

Avatar photo
Τι κάνουν τα φύλλα στεγνωτηρίου και πόσο καλό κάνουν στα ρούχα σου 

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για αυτούς τους σούπερ σταρ του στατικού ηλεκτρισμού.

Ξοδεύουμε πολύ χρόνο μέσα στην εβδομάδα για το πλύσιμο των ρούχων μας, επομένως πάντα αναζητούμε τρόπους για να απλοποιήσουμε τη διαδικασία. Υπάρχουν πολλά προϊόντα περιποίησης ρούχων που υπόσχονται να βοηθήσουν να γίνει πιο αποτελεσματική και αποδοτική η δουλειά μας. Ενώ το απορρυπαντικό ρούχων είναι προφανές ότι είναι το πιο απαραίτητο συστατικό φροντίδας των ρούχων σου, ίσως αναρωτιέσαι εάν υπάρχουν κι άλλα προϊόντα – όπως τα φύλλα στεγνωτηρίου – στα οποία αξίζει να επενδύσεις.

Τι κάνουν τα φύλλα στεγνωτηρίου;

Τι κάνουν τα φύλλα στεγνωτηρίου και πόσο καλό κάνουν στα ρούχα σου 
Τα φύλλα στεγνωτηρίου είναι λεπτά κομμάτια υφάσματος που μοιάζουν με φύλλα, συχνά κατασκευασμένα από πολυεστέρα ή κυτταρίνη, τα οποία είναι επικαλυμμένα με μαλακτικά συστατικά και αρώματα. Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσεις σε αυτά είναι ότι έχουν το άρωμα «φρεσκοπλυμένων ρούχων», αλλά προσφέρουν περισσότερα από το να κάνουν τα ρούχα σου να μυρίζουν όμορφα. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην εξάλειψη του στατικού ηλεκτρισμού, στη μείωση του τσαλακώματος και κάνουν πιο απαλά τα ρούχα και τα λευκά είδη.

«Τα φύλλα στεγνωτηρίου έχουν σχεδιαστεί για να ενεργοποιούνται από τη θερμότητα και τη δράση ανατροπής του στεγνωτηρίου», εξηγεί ο Sammy Wang, ανώτερος επιστήμονας για το Bounce στο realsimple.com . «Το υλικού του φύλλου βοηθά στη διανομή των μαλακτικών, αντιστατικών και δραστικών δραστικών στοιχείων φρεσκάδας στα ρούχα».

Τι κάνουν τα φύλλα στεγνωτηρίου και πόσο καλό κάνουν στα ρούχα σου Αυτό καθιστά τα φύλλα στεγνωτηρίου ιδανικά για υφάσματα που είναι επιρρεπή να γίνουν στατικά, όπως το μαλλί και ο πολυεστέρας. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αποφυγή τσαλακώματος σε υφάσματα που ζαρώνουν εύκολα, όπως το βαμβάκι και το λινό, ενώ τα κάνουν να αισθάνονται εξαιρετικά απαλά στην αφή.

Είναι τα φύλλα στεγνωτηρίου καλά για τα ρούχα;

Δεδομένου ότι τα φύλλα στεγνωτηρίου είναι μια επιπλέον «πολυτέλεια» για το πλύσιμο των ρούχων, μπορεί να αναρωτιέσαι όχι μόνο αν είναι απαραίτητα, αλλά και αν η προσθήκη τους μπορεί να βλάψει τα ρούχα σου. Σε καμία περίπτωση δεν προκαλούν φθορά στα ρούχα, ωστόσο θα ήταν καλό να λάβεις υπόψη και άλλες παραμέτρους προτού επενδύσεις σε αυτά:

1.Μπορούν δυνητικά να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα

Τα συστατικά που καταπολεμούν τη στατικότητα και το άρωμα που προστίθενται στα φύλλα στεγνωτηρίου μπορούν ενδεχομένως να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα σε άτομα που είναι ευαίσθητα.

Τι κάνουν τα φύλλα στεγνωτηρίου και πόσο καλό κάνουν στα ρούχα σου 2.Μην τα χρησιμοποιείς σε υδατοαπωθητικά υφάσματα

Παράλειψε τα φύλλα στεγνωτηρίου όταν πλένεις υφάσματα που απορροφούν την υγρασία, όπως ενεργά ρούχα, μικροΐνες και απορροφητικές πετσέτες. Τα συστατικά των φύλλων στεγνωτηρίου θα επικαλύψουν τις ίνες και το νερό θα αφαιρεθεί από αυτά, καθιστώντας τα μη απορροφητικά.

3.Χρησιμοποίησέ τα με φειδώ

Με την πάροδο του χρόνου, τα φύλλα στεγνωτηρίου μπορεί να δημιουργήσουν συσσώρευση και υπολείμματα στους αεραγωγούς του στεγνωτηρίου ρούχων. Χρησιμοποίησε το προϊόν σύμφωνα με τις οδηγίες, κάτι που γενικά συνεπάγεται τη χρήση ενός φύλλου για ένα μικρό έως μέσο μέγεθος φορτίου.

Πώς να χρησιμοποιήσεις τα φύλλα στεγνωτηρίου

Τα φύλλα στεγνωτηρίου είναι εξαιρετικά εύχρηστα: το μόνο που χρειάζεται είναι να πετάξεις ένα στο στεγνωτήριο πριν πατήσεις το «start».

Τι κάνουν τα φύλλα στεγνωτηρίου και πόσο καλό κάνουν στα ρούχα σου Βήμα 1: Μετάφερε τα βρεγμένα ρούχα στο στεγνωτήριο.
Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος πλύσης, μετάφερέ τα πάντα στο στεγνωτήριο.

Βήμα 2: Πρόσθεσε ένα ή δύο φύλλα στο στεγνωτήριο.
«Ενώ τα φύλλα στεγνωτηρίου είναι υπέροχα για κάθε φορτίο ρούχων, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς τη σωστή ποσότητα φύλλων στεγνωτηρίου για το μέγεθος του φορτίου που στεγνώνεις για να βεβαιωθείς ότι έχεις τα πλήρη οφέλη για τα ρούχα σου.

Βήμα 3: Στέγνωσε τα ρούχα σου
Τέλος, άφησε το στεγνωτήριό σου να εκτελέσει έναν πλήρη κύκλο για να αποκομίσεις τα οφέλη των φύλλων του στεγνωτηρίου. Μπορείς μετά να απορρίψεις τα φύλλα, καθώς παρέχουν μόνο μία χρήση ανά φύλλο.

Διάβασε επίσης:

Απαλλάξου από τις οσμές σε παπούτσια, βαλίτσες και βιβλία με ένα φύλλο στεγνωτηρίου

«Ο στατικός ηλεκτρισμός δημιουργείται όταν τα υφάσματα τρίβονται μεταξύ τους και ανταλλάσσουν ηλεκτρόνια», λέει ο Behnam Pourdeyhimi, διευθυντής του Κέντρου Συνεργατικής Έρευνας Μη Υφασμάτων στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, στο Ράλεϊ.

ΦΥΛΛΑ ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΙΟΥ «Τα φύλλα στεγνωτηρίου περιέχουν θετικά φορτισμένα συστατικά που απελευθερώνονται από τη θερμότητα και την κίνηση, όπως η κίνηση ανατροπής του στεγνωτηρίου. Αυτά τα συστατικά συνδέονται χαλαρά με οποιαδήποτε αρνητικά φορτισμένη υφασμάτινη επιφάνεια, όπως ένα ρούχο με στατική προσκόλληση, εξουδετερώνοντας το φορτίο και λειτουργώντας ως λιπαντικό»

Δες εδώ πώς θα απαλλαγείς

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς να διορθώσεις τις γρατσουνιές σε ξύλινα δάπεδα
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
5 νόστιμα και υγιεινά σνακ για το σχολείοDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr