Now Reading
Πώς να αποθηκεύεις σωστά τις πατάτες στην κουζίνα σου για να μη βγάζουν γρήγορα ρίζες

Πώς να αποθηκεύεις σωστά τις πατάτες στην κουζίνα σου για να μη βγάζουν γρήγορα ρίζες

Avatar photo
Πώς να αποθηκεύεις τις πατάτες για να μην φυτρώνουν

Οι καλύτεροι τρόποι για να μη χαλάνε γρήγορα οι πατάτες που αγοράζεις.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι πατάτες είναι ένα από τα πιο ευέλικτα και αγαπημένα λαχανικά, τα οποία μάλιστα αν αποθηκευτούν με τον κατάλληλο τρόπο στην κουζίνα σου μπορούν να διαρκέσουν για μήνες. Το κλειδί για να κρατήσεις φρέσκες τις πατάτες είναι να τις διατηρήσεις σε δροσερό, ξηρό, σκοτεινό μέρος. Μερικές ιδανικές επιλογές αποθήκευσης περιλαμβάνουν το ντουλάπι, ένα κουτί από χαρτόνι ή μια καφέ χάρτινη σακούλα.

Εάν θέλεις να ευδοκιμήσουν για όσο το δυνατόν περισσότερο, κράτησέ τες σε καλά αεριζόμενο χώρο και βεβαιώσου ότι δεν εκτίθεται στο ηλιακό φως. Όταν οι πατάτες «λούζονται» από το φως του ήλιου παράγουν μια τοξική ένωση που ονομάζεται σολανίνη. Η σολανίνη μπορεί να κάνει τις πατάτες πικρές και ακατάλληλες για κατανάλωση.

Πατάτα στο πιάτο
Μπορείς να αποθηκεύσεις τις πατάτες στο ψυγείο;

Η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι. Το ψυγείο είναι μια άκρως ακατάλληλη επιλογή αποθήκευσης για τις πατάτες. Το κρύο κλίμα αυξάνει τα σάκχαρά τους και παράγει μια χημική ουσία που ονομάζεται ακρυλαμίδιο, η οποία είναι επιβλαβής.

Πατάτες στον φούρνο μικροκυμάτων
Μπορείς να καταψύξεις τις πατάτες;

Όταν πρόκειται για τη συντήρηση των τροφίμων, συνήθως στρεφόμαστε στην κατάψυξη , αλλά οι ωμές πατάτες δεν τα πάνε τόσο καλά ούτε εκεί. Το καλύτερο στοίχημά σου είναι να ετοιμάσεις τη συνταγή πατάτας που θέλεις να απολαύσεις και στη συνέχεια να αποθηκεύσεις το έτοιμο γεύμα σε ένα δοχείο φιλικό προς την κατάψυξη για να το καταναλώσεις σε δεύτερο χρόνο.

Μια άλλη επιλογή είναι να μαγειρέψεις εν μέρει τις πατάτες, κάτι που θα σε βοηθήσει να αφαιρέσεις λίγο από το νερό τους και να τις κάνεις λιγότερο χυλώδη όταν καταψύχονται. Για να παγώσεις μια ολόκληρη πατάτα ή κομμάτια πατάτας, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

  1. Ξεκίνα ξεφλουδίζοντας τις πατάτες. Αν και αυτό το βήμα δεν είναι απαραίτητο, θα κάνει το επόμενο βήμα πολύ πιο εύκολο.
  2. Ζεμάτισε τις πατάτες. Γέμισε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και άφησέ το να πάρει μια βράση. Μόλις βράσει το νερό, τοποθέτησε τις πατάτες στην κατσαρόλα. Η διαδικασία ζεματίσματος, η οποία εξαρτάται από το μέγεθος των πατατών ή των κομματιών της πατάτας, θα πρέπει να διαρκέσει από τρία έως 10 λεπτά. Μόλις ασπρίσουν οι πατάτες, αφαίρεσέ τις από το βραστό νερό και βάλε τις αμέσως σε ένα μπολ με πάγο για να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος. Άφησε τις πατάτες να κρυώσουν εντελώς.
  3. Μετέφερε τις παγωμένες πατάτες σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσουν. Μόλις στραγγίσουν τις βάζεις πάνω σε μια πετσέτα κουζίνας. Για να απορροφήσεις τυχόν υπερβολική υγρασία, στέγνωσε κάθε πατάτα με χαρτί κουζίνας και τότε είναι έτοιμες για αποθήκευση στην κατάψυξη.

Πώς να αποθηκεύεις τις πατάτες για να μην φυτρώνουνΔιάβασε επίσης:

Μήπως οι πατάτες σού κάνουν κακό; Δες πώς θα τις μαγειρεύεις για να είναι υγιεινές

Υπάρχει μια τροφή που όλες μας θα συμφωνήσουμε ότι είναι νόστιμη και αυτή είναι η πατάτα. Οι πατάτες μπορούν να είναι από κυρίως πιάτο ή απλά να είναι συνοδευτικές και μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς και υπέροχους τρόπους.

τηγανητές πατάτεςΩστόσο, οι διατροφολόγοι και οι γιατροί μας λένε ότι πρέπει να τις τρώμε με μέτρο γιατί δεν είναι υγιεινές. Αλλά πόσο ανθυγιεινή είναι μια πατάτα, αλήθεια; Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα στο Diabetes Care, ένα επιστημονικό περιοδικό που δημοσιεύεται από την Αμερικανική Ένωση Διαβήτη, οι πατάτες δεν αξίζουν απαραίτητα την κακή τους φήμη.

Δες εδώ πώς θα τις μαγειρεύεις για να είναι υγιεινές

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μήλα: Το απροσδόκητο συστατικό που πρέπει να προσθέσεις στον πουρέ πατάταςDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr