Now Reading
Τα 8 πιο εκλεπτυσμένα αλλά και πολύ ακριβά χόμπι στον κόσμο

Τα 8 πιο εκλεπτυσμένα αλλά και πολύ ακριβά χόμπι στον κόσμο

Avatar photo
σκάφος

Χόμπι υπάρχουν πολλά αλλά κάποια είναι και πολύ ακριβά.

Έχεις κάποιο χόμπι που αγαπάς; Μπορεί να σου αρέσουν κάποια οικονομικά χόμπι όπως η κηπουρική, η ζωγραφική ή η μαγειρική, όμως υπάρχουν κάποια που δεν χωρά αμφιβολία πως κοστίζουν πολύ ακριβά.

Το ποσό των χρημάτων που ξοδεύουν οι άνθρωποι για τα χόμπι τους ποικίλλει πολύ. Σύμφωνα με έρευνα του luxurycolumnist.com, ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει περίπου 200 ευρώ το μήνα για τα χόμπι του. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός δεν λαμβάνει υπόψη άτομα που έχουν ακριβά χόμπι όπως είναι το γιοτ ή το πόλο. Για τέτοιου είδους δραστηριότητες, το κόστος μπορεί να είναι πολύ υψηλότερο. Στην πραγματικότητα, μερικοί άνθρωποι ξοδεύουν εκατοντάδες χιλιάδες χρήματα ετησίως για τα χόμπι τους και την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων!

ακριβό αυτοκίνητοΤι κάνει ένα χόμπι ακριβό

Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι το κόστος του εξοπλισμού ή του εξοπλισμού που χρειάζεται για να συμμετάσχεις στο χόμπι. Για παράδειγμα, εάν θέλεις να πας για ιστιοπλοΐα, θα χρειαστεί να αγοράσεις ή να νοικιάσεις ένα σκάφος, το οποίο μπορεί να κοστίσει κάποιες χιλιάδες ευρώ.  Επίσης, μπορεί η ιδιαιτερότητα του χόμπι να ανεβάζει τα κόστη όπως για παράδειγμα είναι η συλλογή έργων τέχνης ή κρασιών. Ας δούμε ποια είναι τα πιο ακριβά χόμπι σε όλον τον κόσμο.

1. Παίζοντας polo

πόλο χόμπιΤο polo αποκαλείται συχνά το άθλημα των βασιλιάδων και δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Είναι ένα από τα παλαιότερα ομαδικά αθλήματα στον κόσμο, που χρονολογείται από την αρχαία Περσία, και έχει συνδεθεί εδώ και πολύ καιρό με την πολυτέλεια και τον πλούτο. Σήμερα, το polo παραμένει ένα από τα πιο ελιτίστικα αθλήματα, με εξοπλισμό και εγκαταστάσεις υψηλής ποιότητας που μπορεί να κοστίζουν εκατομμύρια χρήματα.

2. Συλλογή Τέχνης

πινακοθήκηΓια πολλούς ανθρώπους, η τέχνη είναι πηγή ομορφιάς και έμπνευσης. Ωστόσο, η συλλογή έργων τέχνης μπορεί επίσης να είναι ένα από τα πιο ακριβά χόμπι. Ένας μόνο πίνακας ή γλυπτό μπορεί εύκολα να κοστίσει δεκάδες χιλιάδες δολάρια και ακόμη και μικρές επισκευές μπορούν να προστεθούν γρήγορα. Επιπλέον, η αξία ενός έργου τέχνης μπορεί να κυμαίνεται πολύ με την πάροδο του χρόνου. Ως αποτέλεσμα, οι συλλέκτες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να κάνουν μια σημαντική οικονομική επένδυση εάν θέλουν να δημιουργήσουν μια ουσιαστική συλλογή. Παρά το υψηλό κόστος, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι η συλλογή έργων τέχνης είναι μια ανταποδοτική εμπειρία. Όχι μόνο τους δίνει πρόσβαση σε μοναδικά και συχνά μοναδικά κομμάτια, αλλά τους επιτρέπει επίσης να υποστηρίζουν καλλιτέχνες και να χτίζουν μια σύνδεση με τον κόσμο της τέχνης. Για μερικούς ανθρώπους, το να είσαι συλλέκτης έργων τέχνης αφορά λιγότερο την οικονομική επένδυση και περισσότερο τη συναισθηματική αξία.

3. Yachting

ιστιοπλοΐαΑυτό το χόμπι απαιτεί συνήθως ένα μεγάλο σκάφος, καθώς και ένα πλήρωμα για τη συντήρηση του. Το μέσο κόστος αγοράς και λειτουργίας ενός γιοτ μπορεί εύκολα να φτάσει τα εκατομμύρια ευρώ. Αλλά για όσους αγαπούν τη θάλασσα, δεν υπάρχει τίποτα σαν την εμπειρία της κρουαζιέρας με το δικό τους γιοτ. Το yachting είναι ένα δημοφιλές χόμπι μεταξύ των πλουσίων, επειδή τους επιτρέπει να ταξιδεύουν με πολυτέλεια και στυλ. Πολλοί άνθρωποι που διαθέτουν γιοτ απολαμβάνουν επίσης να συμμετέχουν σε αγώνες γιοτ, κάτι που μπορεί να είναι μια άλλη σημαντική δαπάνη.

4. Συλλογή κρασιού

συλλογή κρασιώνΗ συλλογή κρασιού μπορεί να είναι ένα ακριβό χόμπι, αλλά μπορεί επίσης να είναι απίστευτα ανταποδοτικό. Για πολλούς συλλέκτες, η χαρά δεν προέρχεται μόνο από την απόκτηση σπάνιων και πολύτιμων κρασιών, αλλά και από την ευκαιρία να τα πιουν. Φυσικά, η συλλογή κρασιών απαιτεί επίσης μια συγκεκριμένη ποσότητα γνώσης και εξειδίκευσης. Αν και δεν υπάρχουν αυστηροί και γρήγοροι κανόνες, οι συλλέκτες προσπαθούν γενικά να επικεντρωθούν στα κρασιά που τους αρέσει να πίνουν και που αισθάνονται ότι έχουν τη δυνατότητα να παλαιώσουν καλά. Αυτό μπορεί να είναι μια δύσκολη πράξη εξισορρόπησης, καθώς μερικά από τα πιο επιθυμητά cuvées είναι επίσης μερικά από τα πιο ακριβά κρασιά.

5. Συλλογή αυτοκινήτων

παλιό αυτοκίνητοΓια μερικούς ανθρώπους, η συλλογή αυτοκινήτων αφορά λιγότερο τα ίδια τα αυτοκίνητα και περισσότερο την εμπειρία. Οι συλλέκτες αυτοκινήτων συχνά απολαμβάνουν να παρακολουθούν εκθέσεις αυτοκινήτων όπως το Salon Privé, να συναντούν άλλους συλλέκτες και να ερευνούν την ιστορία των αυτοκινήτων τους. Φυσικά, η συλλογή μοντέρνων και vintage αυτοκινήτων είναι επίσης ένα ακριβό χόμπι. Το κόστος αγοράς και συντήρησης ενός κλασικού αυτοκινήτου μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τα 100.000 ευρώ.

6. Πετώντας ένα αεροπλάνο

αεροπλάνοΗ πτήση είναι ένα ακριβό χόμπι, είτε πηγαίνεις σε σχολή πτήσεων είτε έχεις δικό σου αεροπλάνο. Απαιτεί πολύ ακριβό εξοπλισμό και χρειάζεται πολύς χρόνος για να γίνεις ικανός. Ωστόσο, η εμπειρία της πτήσης δεν μοιάζει με τίποτα άλλο. Υπάρχει κάτι συναρπαστικό στο να είσαι στον αέρα, να κοιτάς τον κόσμο από κάτω. Για πολλούς ανθρώπους, οι πτήσεις είναι πάθος ζωής. Δεν είναι απλώς ένα χόμπι, είναι τρόπος ζωής.

7. Συλλογή αθλητικών παπουτσιών

αθλητικά παπούτσιαΗ συλλογή sneaker μπορεί να είναι ένα ακριβό χόμπι. Τα πιο πολυπόθητα αθλητικά παπούτσια μπορεί να κοστίζουν αρκετές εκατοντάδες ευρώ, και ακόμη λιγότερο σπάνια παπούτσια μπορεί να έχουν υψηλή τιμή. Για μερικούς ανθρώπους, η ελκυστικότητα είναι απλά στα σχέδια των παπουτσιών. Άλλοι απολαμβάνουν την πρόκληση του εντοπισμού στιλ που είναι δύσκολο να βρεθούν. Και άλλοι πάλι βλέπουν τα αθλητικά παπούτσια ως μια πολύτιμη επένδυση, μια επένδυση που μπορεί να αποδώσει άψογα εάν το σωστό ζευγάρι πωληθεί την κατάλληλη στιγμή.

8. Συλλογή γραμματοσήμων

συλλογή γραμματοσήμωνΑν και μπορεί να φαίνεται σαν ένα γραφικό και παλιομοδίτικο χόμπι, η συλλογή γραμματοσήμων μπορεί να είναι μια εκπληκτικά δαπανηρή προσπάθεια. Για τον περιστασιακό παρατηρητή, μια σφραγίδα μπορεί απλώς να μοιάζει με ένα μικρό κομμάτι χαρτί με μια εικόνα πάνω του. Ωστόσο, για τον έμπειρο συλλέκτη, κάθε γραμματόσημο είναι ένα πολύτιμο κομμάτι της ιστορίας. Πολλοί συλλέκτες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για σπάνια και μοναδικά γραμματόσημα. Στην πραγματικότητα, μερικά από τα πιο περιζήτητα γραμματόσημα μπορούν να πουληθούν για εκατοντάδες χιλιάδες χρήματα, ανάλογα με την κατάσταση τους.

σκάφοςΑυτά ήταν μερικά από τα πιο ακριβά χόμπι στον κόσμο. Είτε θέλεις να ξοδέψεις λίγα είτε πολλά χρήματα για το επόμενο χόμπι σου, υπάρχουν πολλές επιλογές εκεί έξω. Φρόντισε να κάνεις την έρευνα σου για να βρεις το χόμπι που είναι κατάλληλο για εσένα και τον προϋπολογισμό σου.

Διάβασε επίσης:

6 χόμπι που θα σε βοηθούν να μειώσεις το στρες και δεν είναι η άσκηση

Η άσκηση είναι σημαντική όπως και τα χόμπι. Τα χόμπι δεν είναι κάτι που μας επιβάλλεται να κάνουμε αλλά είναι κάτι που εμείς επιλέγουμε για να περάσουμε όμορφα στον ελεύθερο χρόνο μας. Γνωρίζουμε πως η γυμναστική ωφελεί σημαντικά όχι μόνο τη σωματική μας υγεία αλλά και την ψυχική, το ίδιο ισχύει και για τα χόμπι.

γλυπτικήΗ απασχόληση μας με κάποιο χόμπι έχει μια σειρά από ψυχικά οφέλη. Τα οφέλη αυτά  μπορεί να είναι από την αίσθηση της ολοκλήρωσης, τη βελτίωση της διάθεσης έως το «βγάλσιμο» από αρνητικές σκέψεις.

Διάβασε εδώ ποια είναι τα 6 χόμπι.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς να φτιάξεις μια mocha; Όλες οι απαντήσεις και τα tips από σοκολατοποιούς και baristas
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το hack του TikToker για τον καθαρισμό του pampas ή του διακοσμητικού γρασιδιού  θα σε καταπλήξει Dnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr