Now Reading
Δεν υπάρχει η τέλεια μαμά υπάρχουν όμως 3 πράγματα που θα σε βοηθήσουν να είσαι η καλύτερη

Δεν υπάρχει η τέλεια μαμά υπάρχουν όμως 3 πράγματα που θα σε βοηθήσουν να είσαι η καλύτερη

Avatar photo
3 πράγματα που θα σε βοηθήσουν να είσαι καλύτερη μαμά

Ξεκίνα με αυτές τις 3 συμπεριφορές.

Υπάρχουν πολλές αντιλήψεις και μύθοι για το τι κάνει μια αξιόλογη, υπέροχη μαμά. Όλα αυτά κυμαίνονται από το να φτιάξεις μια μηλόπιτα μέχρι να είσαι σπίτι κάθε μέρα όταν το παιδί σου επιστρέφει από το σχολείο. Οι περισσότερες από αυτές τις ιδέες έχουν μέσα τους στοιχεία αλήθειας και άνεσης.

Ωστόσο, για πολλές μητέρες, η ζωή τους δημιουργεί άλλες ευκαιρίες, παρόλο που παρουσιάζουν μεγαλύτερες απαιτήσεις. Τα καλά νέα είναι ότι αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό στον πυρήνα της επιτυχημένης μητρότητας είναι μερικές έννοιες που σχεδόν όλες οι μητέρες μπορούν να τιμήσουν.

3 πράγματα που θα σε βοηθήσουν να είσαι καλύτερη μαμά

Μία από τις βασικές έννοιες είναι ότι τα παιδιά χρειάζονται τουλάχιστον ένα συνεπές άτομο στη ζωή τους που αναλαμβάνει δράση για το συμφέρον τους. Και αυτό το άτομο ιδανικά θα πρέπει να αφιερώνει λίγα λεπτά την ημέρα αποκλειστικά για αυτό το παιδί.

Για να κατανοήσεις το παιδί σου, κατανόησε το κοινωνικό πλαίσιο

3 πράγματα που θα σε βοηθήσουν να είσαι καλύτερη μαμά

Ίσως δεν έχεις συνειδητοποιήσει πλήρως την έκταση της κρίσης που βιώνουν τα παιδιά. Η πανδημία σε συνδυασμό με άλλα κοινωνικά προβλήματα όπως το bulling στα σχολεία έχει κάνει τα παιδιά πιο ανήσυχα και καταθλιπτικά από ό,τι στις προηγούμενες γενιές.

Συνοψίζοντας, η πανδημία στέρησε την οργανωμένη καθημερινότητα στο σχολείο και στο σπίτι σε πολλά παιδιά. Πολλά έχασαν τουλάχιστον μισό σχολικό έτος σπουδών ή και περισσότερο. Στερήθηκαν επίσης αθλήματα, γιορτές, ταξίδια, συναναστροφές με συνομήλικα παιδιά και πολλές άλλες συνήθεις δραστηριότητες που αγαπούν τα παιδιά.

Ναι, πολλά παιδιά ήταν με τις οικογένειές τους περισσότερο από το συνηθισμένο, αλλά ήταν μια περίοδος απογοήτευσης και πλήξης. Τα παιδιά και οι έφηβοι πρέπει να ανοίξουν τα φτερά τους και να συναναστρέφονται με άτομα της ηλικίας τους. Πέρα από όλα τα παραπάνω, πολλά παιδιά έχασαν κάποιο μέλος της οικογένειας ή έναν γείτονα ή έμαθαν για μια απώλεια.

Η θλίψη ήταν κάτι που έγινε πραγματικότητα. Ναι, τα πράγματα είναι καλύτερα τώρα, αλλά το άγχος για την ασφάλεια στα σχολεία είναι ακόμα υψηλό. Ο ρυθμός της κανονικής ζωής εξακολουθεί να ενορχηστρώνεται από τις περισσότερες οικογένειες αντί να επιστρέφει πλήρως στο κανονικό.

Οι εμπειρίες των παιδιών τα τελευταία χρόνια τα έχουν απογοητεύσει, αλλά τα πράγματα που κάνουν τις μαμάδες πραγματικά εξαιρετικές παραμένουν τα ίδια: η ικανότητά τους να επικοινωνούν ανοιχτά με τα παιδιά τους.

 Τρεις συμπεριφορές που βοηθούν τις μαμάδες (και τους μπαμπάδες!) να βελτιώσουν την επαφή με το παιδί

3 πράγματα που θα σε βοηθήσουν να είσαι καλύτερη μαμά

1.Άκου προσεκτικά
Ας το παραδεχτούμε, αν αφήσεις κάτω το τηλέφωνό σου και αφιερώσεις χρόνο για να ακούσεις τον προσωπικό σου κόσμο που φυσικά περιλαμβάνει το παιδιά σου, θα ανακαλύψεις γρήγορα πόσο έξυπνη είσαι. Η διαίσθησή σου θα αρχίσει να «χτυπά καμπανάκια» καθώς παρακολουθείς, μιλάς και ακούς το παιδιά σου πολύ πιο συχνά.

2.Να είσαι πιο διαθέσιμη
Το να κάνεις τον εαυτό σου  πιο διαθέσιμο θα σου δώσει φυσικά περισσότερο χρόνο για να παρακολουθήσεις, να επεξεργαστείς και να αλληλεπιδράσεις με το παιδιά σου. Σύντομα θα παρατηρήσει ότι είσαι εκεί για αυτό περισσότερο και θα ανοιχτεί και το ίδιο πιο πολύ σε εσένα.

3.Να είσαι απόλυτα ειλικρινής
Μοιράσου πολλά από τα συναισθήματά σου και το ιστορικό σου όποτε είναι κατάλληλη η στιγμή. Το παιδί σου θα λατρέψει τις ουσιαστικές ιστορίες σου από το παρελθόν και ξανά, θα γίνει πιο θαρραλέο να μοιραστεί μαζί σου τα συναισθήματα, τις ιστορίες και τις ανησυχίες του.

3 πράγματα που θα σε βοηθήσουν να είσαι καλύτερη μαμά

Διάβασε επίσης:

Αν θες να μεγαλώσεις παιδιά που θα γίνουν συναισθηματικά ευφυή δοκίμασε αυτόν τον κανόνα

Κάθε γονιός θέλει να μεγαλώσει υγιή και ευτυχισμένα παιδιά. Σχεδόν σίγουρα, το πώς θα εξελιχθούν αυτά τα παιδιά στο μέλλον, είναι αρκετά διαφορετικό από αυτό που περιμένεις. Αυτή είναι ίσως η πιο σκληρή αλήθεια της ανατροφής των παιδιών. Θα επιλέξουν διαφορετικούς φίλους από αυτούς που θα ήθελες εσύ, θα επιλέξουν διαφορετική κατεύθυνση σπουδών και ίσως έναν διαφορετικό σύντροφο μετέπειτα.

πώς οι γονείς επηρεάζουν τα παιδιά τους

Υπάρχουν, ωστόσο, πράγματα τα οποία στην πραγματικότητα μπορείς να επηρεάσεις στη ζωή τους από ό,τι νομίζεις. Για παράδειγμα, έχεις μεγάλη επιρροή στον τρόπο που αντιδρούν σε διαφορετικές καταστάσεις ή στον τρόπο που σκέφτονται τον κόσμο. Έχεις μεγάλη επιρροή στο αν θα αναπτύξουν αυτοπεποίθηση και αν θα γίνουν ισχυροί ηγέτες. Μακροπρόθεσμα, αυτά καταλήγουν να είναι πολύ πιο σημαντικά ούτως ή άλλως. Ο τύπος του ανθρώπου που γίνονται δεν έχει να κάνει μόνο με την καριέρα που επιλέγουν, αλλά και τον χαρακτήρα που αναπτύσσουν.

Δες εδώ τον κανόνα

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάδρα στον τοίχο
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είναι το λάδι πλυντηρίου και πόσο ανάγκη το έχουν τα ρούχα σουDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr