Now Reading
Σε 20 χρόνια από τώρα αυτοί που θα θυμούνται ότι εργαζόσουν ως αργά θα είναι τα παιδιά σου

Σε 20 χρόνια από τώρα αυτοί που θα θυμούνται ότι εργαζόσουν ως αργά θα είναι τα παιδιά σου

Avatar photo
μαμά που δουλεύει

Η ισορροπία μεταξύ εργασίας και παιδιών είναι μια δύσκολη συνθήκη που πρέπει να διαχειριστείς.

Οι περισσότερες κάνουμε καθημερινό αγώνα να τα χωρέσουμε όλα στο πρόγραμμα μας, οικογένεια, εργασία, φίλοι. Πώς μπορούν όμως να εξισορροπηθούν η εργασία, η φιλοδοξία και η επιτυχία με τις σχέσεις που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία για εμάς; Αλλά όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα, η εξισορρόπηση της εργασίας και της οικογένειας είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει: όλοι μιλούν για την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και σχεδόν όλοι αγωνίζονται για να την επιτύχουν.

Εν μέρει αυτό οφείλεται σε λανθασμένα μαθηματικά. Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι να αφιερώσουν τον ίδιο αριθμό ωρών στη δουλειά, όπως και στη ζωή. Αν για παράδειγμα πέρασες 8 ώρες στη δουλειά, θα πρέπει να αφιερώσεις και 8 ώρες και στην οικογένεια.

μαμά που δουλεύειΑλλά για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτό είναι αδύνατο. Πολλοί από εμάς δουλεύουμε περισσότερες από 8 ώρες την ημέρα. Πολλοί από εμάς κοιμόμαστε τουλάχιστον 7 ώρες την ημέρα. Πρόσθεσε και τις δουλειές, τα θελήματα, τις μετακινήσεις ή και λίγη άσκηση και όλα τα άλλα πράγματα που πρέπει να κάνεις κάθε μέρα, και τι απομένει από χρόνο; Για πολλούς, ίσως 1 ή 2 ώρες το πολύ. Αυτό σημαίνει ότι δουλειά και ζωή ή πιο συγκεκριμένα, δουλειά και οικογένεια/φίλοι, δε θα ισορροπήσουν ποτέ. Τι γίνεται όμως αν κάνεις διαφορετικό είδος μαθηματικών; Τι θα συμβεί αν δεν εστιάσεις στον αριθμό των ωρών που αφιερώνεις στη ζωή, αλλά στην ποιότητα αυτών των ωρών;

μαμά που δουλεύει

Ο καλύτερος τρόπος και ίσως ο μόνος τρόπος για να ισορροπήσεις καλύτερα τη ζυγαριά, είναι η ποιότητα

Το inc.com αναφέρει πως εάν αισθάνεσαι ότι η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι απενεργοποιημένη, εστίασε λιγότερο στον αριθμό των ωρών ζωής και περισσότερο στην ποιότητα ζωής. Μην παρακολουθείς τα παιδιά σου να παίζουν, παίξε μαζί τους. Άκουσε τα. Θα νιώθεις πιο ισορροπημένη, γιατί θα νιώσεις πόσο σημαντικό χρόνο πέρασες μαζί τους  ή με τα άτομα που σε ενδιαφέρουν. Υπάρχουν πολλοί που γυρίζουν σπίτι από τη δουλειά, παίρνουν το δείπνο με την οικογένεια τους, περνούν το βράδυ μαζί και μετά δουλεύουν αργά αφού τα παιδιά πάνε για ύπνο.

μαμά που δουλεύει

Μην συμβιβάζεσαι  μόνο με ό,τι σου δείχνει γενικά το Netflix. Κάνε μία λίστα. Δες εκ των προτέρων τι θα παρακολουθήσεις όταν έχεις χρόνο, για παράδειγμα βάλε τους Peaky Blinders στη λίστα. Ο στόχος είναι να είσαι σκόπιμος, ακόμα και με φαινομενικά παθητικές δραστηριότητες. Θα απολαύσεις περισσότερο την εμπειρία και θα νιώσεις ότι ο χρόνος που αφιέρωσες παρακολουθώντας τηλεόραση είχε σημασία.

Εν ολίγοις, μην προσπαθήσεις να ισορροπήσεις τον αριθμό των ωρών που αφιερώνεις στη δουλειά και τη ζωή. Μην εστιάζεις στο να εξισορροπήσεις τον αριθμό των ωρών που περνάς στη δουλειά, με τις ώρες που περνάς με άτομα που αγαπάς. Αυτές οι εξισώσεις θα σε κάνουν πάντα να νιώθεις να νιώθεις απογοητευμένη και ανεκπλήρωτη. Αντίθετα, επικεντρώσου στο να αξιοποιείς στο έπακρο κάθε ώρα της ζωής που έχεις, βιώνοντας τις με τρόπους που σε κάνουν να νιώθεις πιο ολοκληρωμένη. Ίσως τότε να πλησιάσεις πιο κοντά στην ισορροπία της ζυγαριάς.

μαμά που δουλεύειΚαι κάποια μέρα απόφυγε τη λύπη που προέρχεται από την ευχή: «να μπορούσα να επιστρέψω το χρόνο πίσω και να έκανα τα πράγματα διαφορετικά».

Διάβασε επίσης:

18 πράγματα που κάθε παιδί θέλει να ακούσει από το στόμα των γονιών του για να είναι ευτυχισμένο

Mπορούμε να συμφωνήσουμε ότι όλοι είχαμε πολλές εμπειρίες ζωής ως παιδιά που μας «άφησαν σημάδι»; Είτε αυτό το συμβάν ήταν τόσο απλό όσο το να πέσεις από το ποδήλατό σου και να γδαρθείς, είτε τόσο περίπλοκο και σοβαρό όσο η παραμέληση ή η κακοποίηση από την οποία υποφέρουν αθόρυβα τόσα πολλά παιδιά στα σπίτια τους, το σημάδι έμεινε χαραγμένο συναισθηματικά ή σωματικά. Η καρδιά, το μυαλό και το σώμα μας θυμούνται αυτά τα γεγονότα.

Μαμά και παιδιΕίναι αυτά τα σημάδια που αφήνονται στον ψυχισμό μας που στη συνέχεια γίνονται οι οδηγοί των συμπεριφορών μας για να παραμείνουμε «ασφαλείς» στον κόσμο. Χρωματίζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε, ενεργούμε και αντιδρούμε σε όλα τα είδη των πραγμάτων που συμβαίνουν στη ζωή μας τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Διάβασε εδώ τα 18 πράγματα.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ταξίδι
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΑΛΑΤΑDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr