Now Reading
Τα χρώματα επηρεάζουν την απήχησή σου στα social media- Tips για τους σωστούς συνδυασμούς

Τα χρώματα επηρεάζουν την απήχησή σου στα social media- Tips για τους σωστούς συνδυασμούς

Avatar photo
Κινητό

Αν θέλεις να κάνεις viral αναρτήσεις στα social media τότε οι χρωματικοί συνδυασμοί θα πρέπει να ακολουθούν κάποιους «κανόνες».

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι τα χρώματα λένε πολλά χωρίς να χρησιμοποιούν ούτε μια λέξη; Κι όμως, σκέψου μερικές εμβληματικές μάρκες και αυτόματα θα τις συνδέσεις με το δικό του χρώμα που της αντιπροσωπεύουν. Κόκκινο με κίτρινο για τα McDonald’s, πράσινο για τα Starbucks και πάει λέγοντας.

Αυτό συμβαίνει γιατί το χρώμα έχει δύναμη. Οι αποχρώσεις που χρησιμοποιείς επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο σε αντιλαμβάνονται. Και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι χρωματικές επιλογές σου καθορίζουν πόσο επιτυχημένες θα είναι οι αναρτήσεις σου. Όχι μόνο πρέπει να επιλέξεις ενδιαφέροντα και υποβλητικά χρώματα που ευθυγραμμίζονται με την επωνυμία ή το προσωπικό σου στυλ, αλλά θα πρέπει επίσης να λάβεις υπόψη το πλαίσιο του χρώματος στις αναρτήσεις σου.

Χρώματα που θα τραβήξουν την περισσότερη προσοχή στα social media

Facebook

Tο χαρακτηριστικό μπλε λογότυπο του Facebook κυριαρχεί σε ολόκληρο τον ιστότοπο. Για να ξεχωρίσεις τις αναρτήσεις σου, επίλεξε ζωντανά πορτοκαλί, μωβ, κόκκινα και κίτρινα — χρώματα αντίθετα με το μπλε στον τροχό χρωμάτων. Εάν η επωνυμία σου έχει ήδη μπλε στο χρωματικό της συνδυασμό, πρόσθεσε άλλες φωτεινές αποχρώσεις στις δημοσιεύσεις σου για να τις ξεχωρίσεις. Συνδυάζοντας το μπλε με αυτούς τους πιο ζεστούς τόνους, μπορείς να σχεδιάσεις  να πηγαίνουν τα μάτια ακριβώς εκεί που θέλεις. Προσοχή, ωστόσο, στο πολύ κόκκινο γιατί μπορεί να λειτουργήσει εναντίον σου. Το κόκκινο μπορεί να κάνει τις αναρτήσεις σου να αισθάνονται πιεστικές ή επιθετικές, σημειώνει το Psychology Today.

Instagram

Προκειμένου οι αναρτήσεις σoy να εκτιναχθούν στα ύψη στο Instagram που βασίζεται στις εικόνες, ενσωμάτωσε αποχρώσεις του γαλάζιου γαλάζιου, του χρυσοκίτρινου και του dusty rose, γνωστό και ως millennial pink. Σε σύγκριση με τις εικόνες με πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα, οι εικόνες πλούσιες σε πιο ψυχρές μπλε αποχρώσεις απέδωσαν 24% καλύτερα στο Instagram, σύμφωνα με το Vista Print. Ομοίως, οι φωτεινότερες εικόνες ξεπέρασαν τις σκοτεινές εικόνες κατά 24%.

Σύμφωνα με το Psychology Today, πολλοί άνθρωποι αναφέρουν το μπλε ως το αγαπημένο τους χρώμα. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτή η δροσερή απόχρωση προσφέρει μια ισορροπία μεταξύ των συναισθημάτων ηρεμίας και των συναισθημάτων ενθουσιασμού, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για να αυξήσεις την αφοσίωση στη ροή σου στο Instagram.

instagram

Pinterest

Οι πιο ζεστοί τόνοι του μωβ, του ροζ και του κόκκινου «υπογράφουν» το Pinterest και μπορούν πραγματικά να ενθαρρύνουν άλλους χρήστες να μοιράζονται το περιεχόμενό σoυ, σημειώνει η Vista Print. Το Pinterest ευδοκιμεί στο χρώμα, αλλά ακριβώς στη σωστή ποσότητα. Τόσο οι υπερβολικά όσο και οι υποκορεσμένες εικόνες δεν λαμβάνουν τόσο μεγάλη αφοσίωση. Οι καρφίτσες με κόκκινο έχουν μεγαλύτερη πρόσφυση από τις καρφίτσες με μπλε. Απλώς φρόντισε να αποφύγεις το πολύ πράσινο, μαύρο και κίτρινο, καθώς αυτά τα χρώματα αποθαρρύνουν την κοινή χρήση.

Twitter

Η «ζωή» στο Twitter δεν είναι τόσο διαφορετική. Χρησιμοποίησε χρώματα για να τραβήξεις την προσοχή των χρηστών με μπλε σημάδια ελέγχου Twitter. Για όσους είναι αρκετά μεγάλοι για να θυμούνται τη σειρά βιβλίων “For Dummies”, τα εμβληματικά κίτρινα εξώφυλλα βοήθησαν να πουληθούν εκατομμύρια αντίτυπα, υποδεικνύοντας στους πιθανούς αναγνώστες ότι οι πληροφορίες μέσα όχι μόνο ήταν προσβάσιμες αλλά άξιζε να σταματήσουν, σημειώνει το Psychology Today. Το ίδιο ισχύει και στο Twitter σήμερα.

twitter

Τρόποι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις το χρώμα προς όφελός σου

Όταν δημοσιεύεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ελπίζεις ότι το κοινό σου θα μάθει κάτι, θα νιώσει κάτι ή θα κάνει κάτι. Και ενώ είναι σύνηθες να πιστεύουμε ότι μόνο τα μηνύματά μας θα ολοκληρώσουν αυτό το έργο, αυτή η πεποίθηση υποτιμά την υποσυνείδητη αξία του χρώματος, σημειώνει η Vista Print. Ίσως το πιο σημαντικό είναι ποιον θέλεις να προσελκύσεις και αυτό μπορείς να το κάνεις επιλέγοντας τα καλύτερα χρώματα όχι μόνο για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων αλλά και για το συγκεκριμένο κοινό σου. Η κατανόηση του χρώματος μπορεί να ενισχύσει το μήνυμά σου, να δώσει στις δημοσιεύσεις σου συναισθηματικό βάρος και τελικά να σε βοηθήσει να γίνεις viral.

Κινητό

Διάβασε επίσης:

Αυτές είναι οι πιο τοξικές διαδικτυακές πλατφόρμες- Είναι το παιδί σου σε αυτές;

Tα παιδιά γεννιούνται πλέον σε έναν κόσμο με μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και με έναν μπερδεμένο ιστό από εικόνες, παιχνίδια, χρήστες και αλγόριθμους που καθιστούν σχεδόν αδύνατο για τους γονείς να γνωρίζουν όλα όσα κάνουν. Μια νέα μελέτη από την ExpressVPN ρώτησε πάνω από 2.000 παιδιά στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο διαδίκτυο και σε ποιες πλατφόρμες.

youtube

Τα κορυφαία προβλήματα που ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν τα παιδιά είναι όταν κάποιος είναι αγενής ή τα βρίζει (34%), όταν βλέπουν τρομακτικά βίντεο (31%) και τρομακτικές φωτογραφίες (26%). Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιοποίησε το  pcmag.com οι γονείς τους, περίπου 2.000 ενήλικες που ερωτήθηκαν, έδωσαν ελαφρώς διαφορετικές απαντήσεις. Οι γονείς πιστεύουν ότι το κορυφαίο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους είναι ο εκφοβισμός (59%), τον οποίο τα παιδιά ανέφεραν ως το τέταρτο χειρότερο (22%). Μετά τον εκφοβισμό, οι ενήλικες ανησυχούν περισσότερο για την περιποίηση (45%) και τις προσβλητικές εικόνες/βίντεο (43%).

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
τορτελίνια σούπα
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NASA


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top