Now Reading
Πώς να αφαιρέσεις από τη Google όσα έχει καταγράψει για εσένα

Πώς να αφαιρέσεις από τη Google όσα έχει καταγράψει για εσένα

Avatar photo
Πώς να αφαιρέσεις από τη Google όσα έχει καταγράψει για εσένα

Αν έχεις βρει αποτελέσματα στην Google που αφορούν εσένα υπάρχει τρόπος να τα αφαιρέσεις.

Η εύρεση των προσωπικών μας στοιχείων στη Google μπορεί να είναι ανησυχητική, ειδικά όταν είναι προσωπικά, όπως η διεύθυνση του σπιτιού μας ή τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας μας. Όχι μόνο οι προσωπικές μας πληροφορίες είναι ανοιχτές για να τις δουν όλοι, αλλά αφήνουμε τον εαυτό μας ανοιχτό σε απάτες και κλοπή ταυτότητας. Σύμφωνα με το Make Use Of  ευτυχώς, η Google διαθέτει ένα σύνολο νέων εργαλείων και προστατευτικών λειτουργιών που προορίζονται να βοηθήσουν τους χρήστες της. Σε αυτό περιλαμβάνεται ένας τρόπος για να καταργήσουμε τα αποτελέσματα της Αναζήτησης Google σχετικά με τον εαυτό μας.

Η Google κάνει τη διαχείριση των προσωπικών πληροφοριών πολύ πιο εύκολη

Το 2022, η Google κυκλοφόρησε το Results about you, ένα εργαλείο που μας επιτρέπει να έχουμε καλύτερο έλεγχο των προσωπικών μας στοιχείων και πόσο εύκολο είναι να τα βρούμε στο διαδίκτυο. Εν ολίγοις, αυτό το εργαλείο μας βοηθά να αφαιρέσουμε τυχόν αποτελέσματα αναζήτησης από το Google που περιέχουν τον προσωπικό μας αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση κατοικίας ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας.

google
makeuseof.com

Τον Αύγουστο του 2023, η Google ανακοίνωσε μέσω του The Keyword ότι ενημέρωσε και βελτίωσε το εργαλείο ενσωματώνοντάς το στην «Αναζήτηση Google». Αυτές οι ενημερώσεις, μεταξύ άλλων, θα μας επιτρέψουν να παρακολουθούμε τις προσωπικές μας πληροφορίες όταν εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Επιπλέον, οι χρήστες θα λαμβάνουμε ειδοποιήσεις κάθε φορά που η Αναζήτηση Google βρίσκει καταχωρίσεις που περιέχουν τα προσωπικά μας στοιχεία.

Πώς να αφαιρέσεις ανεπιθύμητες πληροφορίες σχετικά με τον εαυτό σου από τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Πριν χρησιμοποιήσεις το εργαλείο «Αποτελέσματα σχετικά με εσάς», θα πρέπει πρώτα να έχεις έναν λογαριασμό Google. Αν δεν έχεις, δημιούργησε έναν νέο λογαριασμό Google αμέσως. Για να ξεκινήσεις την κατάργηση των καταχωρίσεων της Αναζήτησης Google που περιέχουν τα προσωπικά σου στοιχεία, ακολούθησε τα εξής βήματα:

  1. Έκκινησε το πρόγραμμα περιήγησης σου και κατευθύνσου στη Google.
  2. Αναζήτησε το όνομα σου μαζί με κάποια άλλα προσωπικά στοιχεία. Αυτό μπορεί να είναι η διεύθυνση του σπιτιού, ο αριθμός τηλεφώνου, το προσωπικό email σου κ.λπ.
  3. Κάνε κλικ στις 3 τελείες δίπλα στο αποτέλεσμα που θέλεις να αφαιρέσεις.
  4. Από το μενού περιβάλλοντος «Περισσότερες επιλογές», επίλεξε «Κατάργηση αποτελέσματος».
  5. Όταν ερωτηθείς γιατί θέλεις να αφαιρεθεί αυτό το αποτέλεσμα, επίλεξε 1 από τις 5 επιλογές που αναφέρονται.
  6. Ανάλογα με την επιλογή που έχεις επιλέξει, θα πρέπει να ακολουθήσεις ένα διαφορετικό σύνολο οδηγιών.
  7. Ακολούθησε τις οδηγίες της Google σύμφωνα με την επιλογή σου και υπόβαλε το αίτημα κατάργησης σου. Το αίτημα σου θα εξεταστεί από το προσωπικό της Google και θα ειδοποιηθείς στον πίνακα ελέγχου αποτελεσμάτων σχετικά με το εάν το αίτημα σου εγκρίθηκε ή απορρίφθηκε. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικές ημέρες και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το αίτημα σου θα εγκριθεί.

google

Τι πρέπει να γνωρίζεις για το εργαλείο «Αποτελέσματα για εσάς»

Αν και είναι απίστευτα χρήσιμο, το εργαλείο «Αποτελέσματα για εσάς» εξακολουθεί να συνοδεύεται από πολλούς περιορισμούς που πρέπει να γνωρίζεις όταν το χρησιμοποιείς:

-Αυτό το εργαλείο θα καταργήσει μόνο τα αποτελέσματα αναζήτησης από το Google, αλλά δεν διαγράφει την καταχώριση. Οι χρήστες εξακολουθούν να μπορούν να βρουν ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα αναζήτησης επισκεπτόμενοι τον αρχικό ιστότοπο ή χρησιμοποιώντας διαφορετική μηχανή αναζήτησης. Για να καταργήσεις εντελώς την καταχώριση, θα πρέπει να μιλήσεις με τον κάτοχο του ιστότοπου που έχει αυτήν την καταχώριση.
-Αυτό το εργαλείο είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ και είναι μόνο στα Αγγλικά. Ωστόσο, μπορείς να δοικιμάσεις αυτό το χαρακτηριστικό εκτός των Η.Π.Α. χρησιμοποιώντας ένα VPN.
-Η Google εξετάζει κάθε αίτημα κατάργησης μεμονωμένα και ελέγχει εάν οι στοχευμένες καταχωρίσεις της Αναζήτησης Google πληρούν τις απαιτήσεις πολιτικής για την κατάργηση. Αυτό σημαίνει ότι εάν ο κάτοχος του ιστότοπου συμμορφώνεται πλήρως με την πολιτική απορρήτου της Google, τότε το αίτημα ενδέχεται να απορριφθεί.

Πώς να αφαιρέσεις από τη Google όσα έχει καταγράψει για εσένα

Η Google επιτρέπει στις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών να παραμένουν ιδιωτικές

Οι ενημερώσεις και οι βελτιώσεις που έφερε η Google στα «Αποτελέσματα σχετικά με εσάς» επιτρέπουν στους χρήστες να αποκτήσουν καλύτερο έλεγχο των προσωπικών τους πληροφοριών και στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να καταλήξουν να εμφανίζονται σε τυχαία αποτελέσματα αναζήτησης. Μπορεί να μην είναι τέλειο και κάθε αίτημα μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες για να επιλυθεί, αλλά τουλάχιστον μπορούμε τώρα να είμαστε ήσυχες γνωρίζοντας ότι οι άγνωστοι δεν θα έχουν πλέον εύκολη πρόσβαση στη διεύθυνση ή στα στοιχεία επικοινωνίας μας.

Πώς να αφαιρέσεις από τη Google όσα έχει καταγράψει για εσένα

Διάβασε επίσης:

Αλήθεια το τηλέφωνό σου σε ακούει; Μάθε πώς θα το σταματήσεις

Έχεις γκουγκλάρει ποτέ τη πρόταση «Με ακούει το τηλέφωνό μου;». Ναι. Ναι, ακούει. Σε ακούει όλη την ώρα.

Οι «εικονικοί βοηθοί» κάθονται στην άκρη των «φανταστικών θέσεων τους» κρυφακούγοντας κάθε λέξη και ήχο, περιμένοντας απλώς την εκφορά ενός «Γειά σου Siri» ή « Γειά σου Google», ώστε να απελευθερωθούν από τα δεσμά του λογισμικού τους και να αλληλοεπιδράσουν μαζί μας.

Εδώ θα μάθεις αν σε ακούει.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είναι τα αφροδισιακά και πώς μπορούν να επηρεάσουν προς το καλύτερο την ερωτική μας ζωή
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
κρεμαστραDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr