Now Reading
Μωρά που γεννιούνται στο διάστημα: Δεν πρόκειται για ταινία αλλά το φιλόδοξο όνειρο ενός Ολλανδού

Μωρά που γεννιούνται στο διάστημα: Δεν πρόκειται για ταινία αλλά το φιλόδοξο όνειρο ενός Ολλανδού

Avatar photo
Μωρά που γεννιούνται στο διάστημα: Δεν πρόκειται για ταινία αλλά το φιλόδοξο όνειρο ενός Ολλανδού

Μια ολλανδική εταιρεία σχεδιάζει να κάνει μωρά στο διάστημα.

Η SpaceBorn United έχει προθέσεις να επιτύχει την πρώτη σύλληψη και γέννηση στο διάστημα. Ένας Ολλανδός επιχειρηματίας που ηγείται της πρωτοποριακής έρευνας, ο Egbert Edelbroek, αποφάσισε να εξερευνήσει την ικανότητα αναπαραγωγής στο διάστημα, εστιάζοντας στην αναπαραγωγή και τις πιθανές γεννήσεις στο περιβάλλον μερικής βαρύτητας του Άρη. Είναι μια διαδικασία που συνοδεύεται από τεράστιες προκλήσεις. Ενώ η προοπτική των πρώτων σεξουαλικών συνευρέσων στο διάστημα μπορεί να φαίνεται ουτοπική, ο φιλόδοξος Ολλανδός είναι σίγουρος ότι θα γίνει μάρτυρας ενός ανθρώπου που συνελήφθη και γεννήθηκε στο διάστημα κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Ως εκ τούτου, η ανθρωπότητα πρέπει να «γίνει ένα πολυπλανητικό είδος», είπε σε συνέντευξη του. Αντιμέτωπη με κολοσσιαίες προκλήσεις πιθανών σεξουαλικών συνευρέσων στο διάστημα, με το κύριο εμπόδιο να είναι η έλλειψη βαρύτητας που θα χώριζε τα ζευγάρια, το SpaceBorn United στοχεύει πρωτίστως να επιτύχει τη σύλληψη ενός εμβρύου στο διάστημα. Για ηθικούς λόγους, η εταιρεία αρχικά εργάζεται για την αναπαραγωγή ποντικών προτού σκεφτεί να στείλει ανθρώπινο σπέρμα και ωάρια μακριά από τη Γη. Για να διευκολυνθεί αυτό, έχουν αναπτύξει έναν δίσκο που αναμιγνύει τα κύτταρα. «Είναι σαν ένας διαστημικός σταθμός για τα κύτταρα σας», δήλωσε ο Aqeel Shamsul, Διευθύνων Σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας Frontier Space Technologies, που συνεργάζεται στο έργο.

Μωρά που γεννιούνται στο διάστημα: Δεν πρόκειται για ταινία αλλά το φιλόδοξο όνειρο ενός Ολλανδού

Ηθικές ανησυχίες

Το έμβρυο θα παγώσει κρυογονικά για να σταματήσει η ανάπτυξή του, διασφαλίζοντας μια ασφαλή επιστροφή υπό δύσκολες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των δονήσεων και των βαρυτικών δυνάμεων. Μια εκτόξευση με κύτταρα ποντικιού σχεδιάζεται για τα τέλη του επόμενου έτους, με την πρώτη εκτόξευση να στοχεύει στην παραγωγή ανθρώπινου εμβρύου να αναμένεται να διαρκέσει «5-6 χρόνια», σύμφωνα με τον Edelbroek. Ωστόσο, αυτό είναι απλώς ένα μικρό βήμα και απαιτείται ένα τεράστιο άλμα σε ηθικό επίπεδο προτού μπορέσει να εμφυτευθεί ένα τέτοιο έμβρυο σε μια γυναίκα, οδηγώντας στη γέννηση του πρώτου παιδιού που συνελήφθη στο διάστημα. «Είναι ένα λεπτό θέμα. Τελικά, εκθέτεις ευάλωτα ανθρώπινα κύτταρα, ανθρώπινα έμβρυα, στους κινδύνους του διαστήματος για τους οποίους τα έμβρυα δεν σχεδιάστηκαν ποτέ», είπε ο Edelbroek στο Euronews. Η ευαισθησία αυτών των θεμάτων είναι ένας λόγος για τον οποίο η έρευνα για την αναπαραγωγή του διαστήματος έχει γενικά ανατεθεί σε ιδιωτικές εταιρείες και όχι στη NASA, εξήγησε.

Ο Edelbroek, ο οποίος πιστεύει ότι η εταιρεία του είναι η μόνη που επιδιώκει να αναπτύξει ανθρώπινο έμβρυο στο διάστημα, ελπίζει ότι μια μέρα θα επιτευχθεί η φυσική γέννηση στο διάστημα – παραδεχόμενος ότι ο δρόμος είναι «μακρύς». Τα σωματικά υγρά, που έλκονταν προς τα κάτω στη Γη, θα έλκονταν προς τα πάνω σε ένα περιβάλλον χαμηλής βαρύτητας, παρουσιάζοντας αρκετές προκλήσεις. Ενώ τα ενήλικα σώματα μπορούν να χειριστούν ορισμένες διαφορές, ένα αναπτυσσόμενο έμβρυο είναι «πιο ευάλωτο». «Έτσι πρέπει πρώτα να δημιουργήσουμε το τέλειο περιβάλλον», είπε.

Διάβασε επίσης: Ο Άρης συνεχίζει να περιστρέφεται πιο γρήγορα και οι επιστήμονες δεν ξέρουν γιατί

Η τρέχουσα ανάπτυξη του διαστημικού τουρισμού είναι επίσης ένας παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Ένα νέο είδος ταξιδιώτη μπορεί να θέλει να είναι ο πρώτος που θα συλλάβει στο διάστημα, είπε ο επιχειρηματίας που ευαισθητοποιεί τον κλάδο σχετικά με τους κινδύνους. Σύμφωνα με τον ίδιο, η έρευνα του Spaceborn, που αναπαράγει τη διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης στο διάστημα, βοηθά επίσης τους ανθρώπους να συλλάβουν στη Γη. Αρχικά ήλπιζε ότι ένα μωρό θα μπορούσε να συλληφθεί στο διάστημα μέσα σε λίγα χρόνια, αλλά το μέγεθος των προκλήσεων τον ανάγκασε να μετριάσει τις φιλοδοξίες του. «Περιμένω να φτάσουμε τουλάχιστον τα 100 χρόνια. Έτσι, αυτό θα μας δώσει αρκετές δεκαετίες για να το πετύχουμε».

Μωρά που γεννιούνται στο διάστημα: Δεν πρόκειται για ταινία αλλά το φιλόδοξο όνειρο ενός Ολλανδού

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ωκεάνιο quahog: Το παράξενο πλάσμα που μπορεί να ζήσει έως και 500 χρόνια
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το αναζωογονητικό smoothie full σε βιταμίνη C και μαγνήσιο που αποτελεί σύμμαχο κατά της γήρανσης



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST