Now Reading
Expecto Patronum! Σύντομα θα μπορείς κι εσύ να σπουδάζεις μαγεία στο πανεπιστήμιο

Expecto Patronum! Σύντομα θα μπορείς κι εσύ να σπουδάζεις μαγεία στο πανεπιστήμιο

Avatar photo
μαγεία

Εσύ και ο Harry Potter!

Το Πανεπιστήμιο του Έξετερ θα προσφέρει μεταπτυχιακό στη μαγεία και τον αποκρυφισμό, ξεκινώντας τον Σεπτέμβριο του 2024.Ναι, καλά διάβασες, ίσως είσαι κι εσύ ένας νέος Harry Potter!

Το διεπιστημονικό πτυχίο θα βασιστεί στην ιστορία, τη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία, την αρχαιολογία, την κοινωνιολογία, την ψυχολογία, το δράμα και τη θρησκεία για να καταδείξει τον ρόλο της μαγείας στη δύση και την ανατολή.

μαγεια Σύμφωνα με το Dazeddigital, τα τελευταία χρόνια, η δημοτικότητα της λαογραφίας και της μαγείας έχει αυξηθεί κατακόρυφα, μια αλλαγή που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην παρακμή της οργανωμένης θρησκείας και επίσης πιθανώς επηρεασμένη από την αυξανόμενη ανησυχία για το περιβάλλον. Συγκεκριμένα, η απογραφή του 2022 διαπίστωσε ότι υπήρξε σημαντική αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που ταυτίζονται ως ειδωλολάτρες ή Wiccans στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ο σαμανισμός αναδείχθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη θρησκεία. Σοκαριστικό!

μαγειαΗ καθηγήτρια Emily Selove, η οποία ηγείται του μαθήματος του Exeter, είπε ότι «η πρόσφατη αύξηση του ενδιαφέροντος για τη μαγεία και τον αποκρυφισμό μέσα και έξω από την ακαδημαϊκή κοινότητα βρίσκεται στο επίκεντρο των πιο επειγόντων ερωτημάτων της κοινωνίας μας.Η αποαποικιοποίηση, η εξερεύνηση εναλλακτικών επιστημολογιών, ο φεμινισμός και ο αντιρατσισμός βρίσκονται στον πυρήνα αυτού του προγράμματος».

Διάβασε επίσης: Το ατμοκίνητο τρένο Hogwarts Express είναι σε λειτουργία και έτοιμο να σε ταξιδέψει ξανά

Οι μαθητές θα είναι σε θέση να παρακολουθήσουν ενότητες για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με τους μύθους της μαγείας: από τους δράκους στη δυτική λογοτεχνία και την τέχνη μέχρι τον θρύλο του Βασιλιά Αρθούρου. Θα μπορούν επίσης να μελετήσουν την παλαιογραφία, την ισλαμική σκέψη, την αρχαιολογική θεωρία και πρακτική, την απεικόνιση των γυναικών στο Μεσαίωνα, το βιβλίο στη μεσαιωνική και πρώιμη σύγχρονη Ευρώπη, το φύλο, την κοινωνία και τον πολιτισμό στην πρώιμη σύγχρονη Ευρώπη και τη φιλοσοφία των ψυχεδελικών .

μαγεία

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αυτή τη βάση καθαριστικού οι επίμονοι λεκέδες από λάδι θα εξαφανιστούν
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ψάρι στο μέγεθος ενός νυχιού που μπορεί να παράγει θορύβους τόσο δυνατούς όσο ένας ελέφαντας



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST