Now Reading
6 βασιλικά ζευγάρια που δεν παντρεύτηκαν στη χώρα καταγωγής τους

6 βασιλικά ζευγάρια που δεν παντρεύτηκαν στη χώρα καταγωγής τους

Avatar photo
Βασιλικός γάμος

Τα βασιλικά ζευγάρια που μοιάζουν να έρχονται κατ’ ευθείαν μέσα από σελίδες παραμυθιού, τελικά αντιμετώπισαν περισσότερες δυσκολίες από όσο νομίζαμε στον γάμο τους.

Όταν λέμε «βασιλικές οικογένειες» αμέσως το μυαλό μας πάει στην βρετανική βασιλική οικογένεια καθώς είναι αναμφισβήτητα η πιο αναγνωρίσιμη εδώ και γενιές. Όμως υπάρχουν πρίγκιπες και βασιλιάδες εξαπλωμένοι σε όλη την Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική και περισσότερες ηπείρους που δεν παντρεύτηκαν στην πατρίδας τους. Για παράδειγμα ο γάμος του πρίγκιπα William και της Kate Middleton τo 2011 συγκέντρωσε εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμo, αντίστοιχα και του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle το 2018.

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι οι βασιλικοί γάμοι, κυρίως τα παλαιότερα χρόνια, εξυπηρετούσαν πολιτικά συμφέροντα και σπάνια ήταν αποτέλεσμα έρωτα ή δυνατών συναισθημάτων. Κι όμως, υπάρχουν εξαιρέσεις, όπου πολλά ζευγάρια συναντήθηκαν με τον πιο απλό τρόπο, σε ένα μπαρ, μέσω κοινών φίλων κλπ. Τα περισσότερα από αυτά «εγκατέλειψαν» την χώρα τους για έναν έρωτα και παντρεύτηκαν σύμφωνα με τους βασιλικούς κανόνες.

6 βασιλικά ζευγάρια που δεν παντρεύτηκαν στη χώρα καταγωγής τους

 1. Ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν παντρεύτηκε στη χώρα στην οποία ήταν αρχικά βασιλιάς

Η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και ο πρίγκιπας Φίλιππος εκπροσωπούσαν τη μοναρχία για δεκαετίες  και αγαπούσαν τα ταξίδια. Έτσι, μπορεί να σε εκπλήξει το γεγονός ότι ο Φίλιππος δεν ήταν Βρετανός πρίγκιπας ή βρετανικής αριστοκρατίας. Δεν γεννήθηκε καν στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρίγκιπας Φίλλιπος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1921 και ονομάστηκε Πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδας και της Δανίας. Γεννήθηκε από τον πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας, τον μικρότερο αδερφό του βασιλιά Κωνσταντίνου Α’, και η πατρική του οικογένεια ήταν μέλος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας. Η μητέρα του, η πριγκίπισσα Αλίκη του Μπάτενμπεργκ, ήταν το μεγαλύτερο παιδί του πρίγκιπα Λουδοβίκου του Μπάτενμπεργκ και η αδερφή της Βιρμανίας κόμης Μάουντμπατεν. Ο Λούις έγινε Βρετανός υπήκοος το 1868 για να ενταχθεί στο Βασιλικό Ναυτικό, του οποίου υπηρέτησε ως ναύαρχος και πρώτος άρχοντας της θάλασσας.

Ο Φίλιππος, εν τω μεταξύ, γνώρισε την Ελισάβετ για πρώτη φορά το 1934, όταν και οι δύο παρευρέθηκαν στον γάμο της πριγκίπισσας Μαρίνας της Ελλάδας. Τότε ξεκίνησε και η φιλία του με τον θείο της Ελισάβετ, Δούκα του Κεντ. Αφού ολοκληρώθηκε ο χρόνος του Φίλιππου στο ναυτικό, ανακοίνωσαν μαζί την Ελισάβετ τον αρραβώνα τους το 1947 και ο Φίλιππος εγκατέλειψε τους διεθνείς βασιλικούς του τίτλους, και έγινε ο μακροβιότερος σύζυγος στη βρετανική βασιλική ιστορία. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 20 Νοεμβρίου 1947 στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

 2. Η πριγκίπισσα Άννα και ο Timothy Laurence δεν μπορούσαν να παντρευτούν στην Αγγλία

Και η πριγκίπισσα Anne και ο Timothy Laurence γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αγγλία, αλλά δεν τους επιτράπηκε να παντρευτούν στην πατρίδα τους όταν το αποφάσισαν το 1992! Σύμφωνα με το περιοδικό «Hello!», η Άννα και ο Timothy πυροδότησαν τη σχέση τους ενώ η Άννα ήταν ακόμη παντρεμένη με τον πρώτο της σύζυγο, Mark Phillips. Ολοκληρώνοντας το διαζύγιό της λίγους μήνες πριν από τον δεύτερο γάμο της, η Άννα έπρεπε να ταξιδέψει στη Σκωτία για να παντρευτεί τον Timothy, καθώς η Εκκλησία της Αγγλίας δεν της επέτρεπε να ξαναπαντρευτεί μετά από διαζύγιο. Σε αντίθεση με την πολυτελή τελετή της στο Αβαείο του Γουέστμινστερ όταν παντρεύτηκαν με τον Μark η Άννα και ο Timothy επέλεξαν έναν μικρό γάμο στη Σκωτία με μόλις 30 άτομα.

 3. Η Meghan Markle δεν παντρεύτηκε στην πατρίδα της

Αν και θα μπορούσε να εκπροσωπήσει μια νέα εποχή για τη βρετανική βασιλική οικογένεια, η Meghan Markle απασχόλησε τον Τύπο με τις εσωτερικές επιθέσεις στο Παλάτι και πολλά άλλα. Αυτή και ο πρίγκιπας Harry δημιούργησαν τη ζωή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2020 και συνέχισαν να μοιράζονται την αλήθεια τους. Μέσα από την σειρά του Netflix «Harry & Meghan», το ζευγάρι εξιστόρησε την ημέρα του γάμου τους, αναπολώντας η Meghan Markle τα εξής:  «Την ημέρα του γάμου μας, είναι σαν να πήγα σε έναν πραγματικά ήρεμο χώρο. Δεν ξέρω πώς ήμουν τόσο ήρεμη. Και το μόνο που ήθελα ήταν ένα κρουασάν. Και να παίξω το τραγούδι “Going to the Chapel».

γάμος Meghan Markle
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 4.  H Autumn Kelly εντάχθηκε στη βασιλική οικογένεια αφού παντρεύτηκε εκτός της πατρίδας της

Αν και υπάρχουν περισσότερα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας υψηλού προφίλ σε σύγκριση με άλλα, εξακολουθεί να υπάρχει η προσδοκία ότι οποιοδήποτε μέλος της θα ζήσει τη ζωή του με μια ορισμένη αφοσίωση στο στέμμα. Όπως σημειώνει το Hello! Magazine, ο Peter και η Autumn Kelly παντρεύτηκαν το 2008 στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή του Windsor. Η Autumn Kelly άγγιζε την τελειότητα εκείνη την ημέρα, φορώντας ένα υπέροχο φόρεμα και Anne’s Festoon Tiara. «Κάτι μπλε ήταν ραμμένο στο φόρεμα, το οποίο φυσικά ήταν καινούργιο, όπως το τέλειο κολιέ και τα ασορτί σκουλαρίκια που μου χάρισε ο Pete», είπε η Autumn στο Hello! της ημέρας. Και ενώ σίγουρα έμοιαζε σαν κάτι βγαλμένο από ρομαντική ταινία, οι πραγματικότητες της ημέρας του γάμου της απείχαν από παραμύθι.

«Φοβήθηκα να περπατήσω στον διάδρομο», είπε η Autumn Kelly και πρόσθεσε: «Αλλά όταν έφτασα στην κορυφή της σκάλας και είδα πόσοι από τους φίλους και την οικογένειά μας είχαν πάει να μας υποστηρίξουν, σταμάτησα να φοβάμαι και πραγματικά το απόλαυσα». Ωστόσο, αυτή η απόλαυση έφτασε στο τέλος της, δυστυχώς, το 2020. Σε αντίθεση με τα βασιλικά ζευγάρια πριν από αυτούς, η Autumn και ο Peter ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να χωρίσουν μετά από 12 χρόνια γάμου.

 5. Η Grace Kelly εγκατέλειψε τη χώρα της για να γίνει μέλος της βασιλικής οικογένειας του Μονακό

Η Grace Kelly ήταν το χρυσό κορίτσι του κινηματογράφου και ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να έχει ολοκληρώσει τη λαμπρή ζωή της ήταν να γίνει πριγκίπισσα και αυτό ακριβώς έκανε. Η αμερικανικής καταγωγής ηθοποιός, που πέρασε τα νιάτα της στη Νέα Υόρκη, γνώρισε τον πρίγκιπα Rainier  του Μονακό στα γυρίσματα του «To Catch a Thief» το 1955 στη Γαλλική Ριβιέρα. Όπως σημειώνεται από το History, ο Rainier έδειξε το ενδιαφέρον του στην Kelly, ενώ εκείνη παρέμεινε λίγο πιο συγκρατημένη. Παρά τους δισταγμούς της, οι δυο τους έκανα σχέση και παντρεύτηκαν περίπου ένα χρόνο αργότερα όπου η Grace Kelly έγινε πριγκίπισσα του Μονακό και αποχαιρέτησε την καριέρα της ως ηθοποιός.

princess_grace_of_monaco
Πηγή: instagram – princess_grace_of_monaco

Όπως τόνισε η ίδια στο »Life», είχε «πατήσει μετά βίας το πόδι της στο Μονακό» όταν παντρεύτηκαν με τον Rainier και ο αμερικανικός τρόπος ζωής και η καριέρα της μπροστά στην κάμερα σταμάτησαν. Φυσικά, της έκαναν πολλά δώρα όπως αυτοκίνητα Rolls-Royce και χρυσά στολίδια για τα εντυπωσιακά σπίτια της. Όμως ο γάμος της είχε και ατυχίες, όπως όταν κλάπηκαν κοσμήματα αξίας 50.000 δολαρίων από έναν φίλο του πατέρα της Grace την ώρα του γάμου, ενώ άλλα αντικείμενα αξίας 8.000 δολαρίων κλάπηκαν από μια από τις παράνυμφές της.

 6. Η πριγκίπισσα Charlene ήταν μακριά από το σπίτι της όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Αλβέρτο

Μιλώντας για το Μονακό, η Crace Kelly δεν ήταν το μόνο μέλος της βασιλικής οικογένειας της χώρας που παντρεύτηκε μακριά από το σπίτι της. Δεκαετίες αργότερα, τον Ιούλιο του 2011, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό παντρεύτηκε τη Νοτιοαφρικανή καταγωγή Charlene Lynette Wittstock σε μια τελετή που παρακολουθήθηκε ευρέως.

Η Charlene Lynette ήταν μακριά από το σπίτι όταν περπάτησε στην βασιλικό διάδρομο. Γεννήθηκε στο Bulawayo της Ζιμπάμπουε της Αφρικής και μετανάστευσε στη Νότια Αφρική όταν ήταν 12 ετών. Άρχισε να προπονείται ως κολυμβήτρια σε όλη της την εφηβεία και πήρε τον τίτλο του πρωταθλήματος κολύμβησης Νότιας Αφρικής μόλις στα 18 της το 1996. Ταξιδεύοντας στην Αυστραλία για Ολυμπιακοί Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, ήρθε στην πέμπτη θέση στο ομαδικό αγώνισμα και αργότερα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα ύπτιο στο διεθνές αγώνισμα κολύμβησης Marenostrum.

Συνάντησε τον Άλμπερτ για πρώτη φορά καθώς επέβλεπε τον διαγωνισμό. Αν και προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2007, η Charlene σύντομα αποσύρθηκε. Από τότε που έγινε πριγκίπισσα έγινε παγκόσμια πρεσβευτής των Special Olympics και συνέχισε να συνεργάζεται με φιλανθρωπικές οργανώσεις της Νότιας Αφρικής ως μέρος του ρόλου της.

Διάβασε επίσης:

Αυτό είναι το πιο αγαπητό μέλος της βασιλικής οικογένειας και δεν είναι ο William ή η Kate

H πριγκίπισσα Άννα είναι το πιο δημοφιλές μέλος της βασιλικής οικογένειας, σύμφωνα με έρευνα του YouGov. Η δημοσκόπηση έδειξε ότι σχεδόν επτά στους δέκα ανθρώπους (68 %) είχαν αρνητική άποψη για τον Δούκα του Σάσεξ, με λιγότερο από το ένα τέταρτο να τον βλέπει θετικά.

6 βασιλικά ζευγάρια που δεν παντρεύτηκαν στη χώρα καταγωγής τους

Συγκεκριμένα ο πρίγκιπας Harry κατέγραψε τη χαμηλότερη βαθμολογία ευνοϊκότητάς του στο -44, από -38 την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον οργανισμό δημοσκοπήσεων. Αυτός και η σύζυγός του Μeghan Markle τα πήγαν ακόμη χειρότερα μεταξύ των υπόλοιπών Βρετανών. Μεταξύ των άνω των 65 ετών, το 60% είπε ότι είχε μια «αρνητική» άποψη για τον Andrew, αλλά το 69% είχε την ίδια άποψη για τη Μeghan και το 73% για τον πρίγκιπα Harry.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η καλύτερη και η χειρότερη εποχή για να επισκεφθείς το Λονδίνο
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ρολά κανέλας με μπανάνα 5 υλικά, χωρίς μαγιά, χωρίς αυγά, χωρίς γαλακτοκομικά



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST