Now Reading
Μπορεί να ξεκινήσει ο τοκετός ενώ κοιμάσαι; Να τι λένε οι ειδικοί

Μπορεί να ξεκινήσει ο τοκετός ενώ κοιμάσαι; Να τι λένε οι ειδικοί

Avatar photo
Μπορεί να ξεκινήσει ο τοκετός ενώ κοιμάστε

Η εγκυμοσύνη ενώ είναι μια περίοδος μεγάλης χαράς, μπορεί επίσης να αποτελέσει πηγή άγχους

Όλες οι γυναίκες που γίνονται μανούλες για πρώτη φορά έχουν πολλές απορίες και φόβους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ένας από αυτούς τους φόβους είναι ότι δεν ξέρουν να διαχειριστούν τον τοκετό και τους αγχώνει το γεγονός στο πότε θα ξεκινήσουν οι συσπάσεις και θα σπάσουν τα νερά. Άλλη μια ερώτηση που σκέφτονται οι νέες μανούλες είναι «αν μπορεί να ξεκινήσει ο τοκετός ενώ κοιμούνται».

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν θα μάθεις πραγματικά πότε θα ξεκινήσει ο τοκετός. Αυτό είναι κάτι που πραγματικά μόνο το σώμα σου μπορεί να ξέρει και κάνει. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του romper.com, υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες να συμβεί ο τοκετός στον ύπνο.

«Ο τοκετός μπορεί να ξεκινήσει όποτε θέλει», εξηγεί η Alexandra Bratschie, πιστοποιημένη νοσοκόμα μαία στο Spectrum Health West Michigan. Ο τοκετός που μπορείς να κοιμηθείς είναι πιθανώς πρόωρος τοκετός και θα πρέπει να προσπαθήσεις να είσαι σίγουρη ότι οποιαδήποτε ανάπαυση σε αυτό το σημείο είναι καλό. «Κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική και κάθε τοκετός είναι διαφορετικός και έτσι όλα ξεκινούν διαφορετικά», συνεχίζει η Bratschie. «Μερικοί αισθάνονται κάθε κράμπα ή συστολή από την αρχή, άλλοι δεν αισθάνονται αρκετά για να τους ξυπνήσουν από τον ύπνο μέχρι να γίνουν πιο δυνατοί. Εάν είσαι η τυχερή που μπορεί να κοιμηθεί λίγο απόλαυσε την ανάπαυση της τελευταίας στιγμής. Θα το χρειαστείς», προσθέτει.

Τι πρέπει να κάνετε εάν ξεκινήσετε τον τοκετό ενώ κοιμάστε

Οι πιθανότητες για να συμβεί και που οφείλεται

Στην πραγματικότητα, ο τοκετός τη νύχτα είναι κάτι που δεν είναι μόνο δυνατό, αλλά και στατιστικά πιθανό όταν ρίξετε μια ματιά στα δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) που υποστηρίζουν ότι οι περισσότερες γεννήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες γίνονται μεταξύ των ωρών στις 8 το πρωί και το μεσημέρι.

Ο τοκετός τη νύχτα είναι πιθανό να οφείλεται στην ποσότητα μελατονίνης που παράγει το σώμα σου για να πέσει και να μείνει για ύπνο, η οποία μπορεί να αναμειχθεί με την ορμόνη της εγκυμοσύνης ωκυτοκίνη για να εκκινήσει τις συσπάσεις, όπως ανέφερε μια μελέτη στο μαιευτικό περιοδικό Reproductive Sciences.

«Ο τοκετός που αρχίζει τη νύχτα ενώ κοιμάσαι είναι απίστευτα συνηθισμένος» , λέει στον Romper η Meghan Davidson. «Μερικές φορές οι άνθρωποι μπορούν να κοιμηθούν μέσα από τις ήπιες συσπάσεις του πρώιμου τοκετού, όπως μπορεί να κοιμάστε εσείς λόγω κράμπες της περιόδου ή άλλες σωματικές ενοχλήσεις, και άλλες φορές οι συσπάσεις τους ξυπνούν. Είτε έτσι είτε αλλιώς, καθώς οι συσπάσεις δυναμώνουν, θα σε ξυπνήσουν».

Τι πρέπει να κάνεις εάν ξεκινήσει ο τοκετός ενώ κοιμάσαι

Εάν συμβεί αυτό ενώ κοιμάσαι και οι συσπάσεις σου σε ξυπνήσουν, θα πρέπει να προσπαθήσεις να επιστρέψεις στο κρεβάτι και να προγραμματίσεις άμεσα επίσκεψη στο νοσοκομείο.  «Αν ο τοκετός ξεκινά τη νύχτα και μπορείς να συνεχίσεις να κοιμάσαι μέσα από τις συσπάσεις ή να ξεκουράζεσαι στο ενδιάμεσο διάστημα, αυτό είναι εξαιρετικό», λέει η Davidson.

 

Μπορεί να ξεκινήσει ο τοκετός ενώ κοιμάστε

Διάβασε επίσης:

Το «γεννητούρια» 5 Ελληνίδων celebrities- Ποιες γέννησαν και ποιες περιμένουμε για το baby boom

Iδιαίτερα τυχερό φαίνεται να ήταν για κάποιες επώνυμες το 2022 και για κάποιες άλλες της ελληνικής showbiz θα είναι το 2023, καθώς οι περισσότερες έγιναν μανούλες ή θα αποκτήσουν μωράκι. Για τους περισσότερους, το Instagram αποτέλεσε τον καλύτερο τρόπο ώστε να ανακοινώσουν το ευχάριστο γεγονός στους αμέτρητους θαυμαστές τους.

Μαίρη Συνατσάκη

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν η Μαίρη Συνατσάκη και ο Ίαν Στρατής καθώς 5 Δεκεμβρίου η παρουσιάστρια – επιχειρηματίας έφερε στον κόσμο τον πρώτο καρπό του έρωτά τους, ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Η παρουσιάστρια, την τελευταία μέρα του Ιουλίου επέλεξε να μοιραστεί μαζί μας τα ευχάριστα νέα της εγκυμοσύνης της αναρτώντας μία τρυφερή φωτογραφία με τον Ίαν Στρατη και γράφοντας στη λεζάντα ένα πολύ συγκινητικό μακροσκελές κείμενο.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top