Now Reading
DIY o’clock: Φτιάξε τα πιο αποτελεσματικά σπρέι καθαρισμού με φυσικά συστατικά

DIY o’clock: Φτιάξε τα πιο αποτελεσματικά σπρέι καθαρισμού με φυσικά συστατικά

Avatar photo
σπρέι καθαρισμού με φυσικά συστατικά

Το νέο βιβλίο Simplicity at Home δείχνει πώς μπορούμε να καθαρίσουμε τον χώρο μας με φλούδες εσπεριδοειδών, καθώς και ένα κόλπο για το καθάρισμα του νεροχύτη χρησιμοποιώντας μήλα.

Μιλάμε συχνά για τον ανοιξιάτικο καθαρισμό ή τις προσπάθειές μας να τακτοποιήσουμε τα σπίτια μας μετά από έναν χειμώνα που περάσαμε σε «χειμερία νάρκη» πριν φτάσει το καλοκαίρι. Αλλά ένα νέο βιβλίο μας κάνει να ξανασκεφτούμε τον ανοιξιάτικο καθαρισμό υπέρ του oosouji, ένα ιαπωνικό έθιμο για τον καθαρισμό του σπίτιου πριν καλωσορίσουμε το νέο έτος. Αυτή η παράδοση τακτοποίησης περιγράφεται λεπτομερώς στο Simplicity at Home: Japanese Rituals, Recipes, and Arrangements for Thoughtful Living από τον ιδρυτή της Fog Linen Work, Yumiko Sekine, σε συνεργασία με την Jenny Wapner. Μπορεί να αργά για να μιλάμε την Πρωτοχρονιά, αλλά η άνοιξη μας δίνει μια καλή ευκαιρία για μια νέα αρχή.

@kontainershop

Το ιαπωνικό έθιμο του Oosouji

@mdeorden

Λίγο πριν από το τέλος του χρόνου, οι Ιάπωνες κάνουν βαθύ καθαρισμό των σπιτιών τους για να καλωσορίσουν το νέο έτος. Αυτό το τελετουργικό, που ονομάζεται oosouji, χρονολογείται από την περίοδο Heian του 8ου αιώνα, όταν ήταν γνωστό ως susu harai. Ο βαθύς καθαρισμός συνοδευόταν από την τοποθέτηση κλαδιών πεύκου, ή kadomatsu, στην μπροστινή πύλη. Όλα αυτά έγιναν εν αναμονή της επίσκεψης του Toshigamisama, του θεού της νέας χρονιάς, ο οποίος, σύμφωνα με το μύθο, θα πήγαινε από σπίτι σε σπίτι στις 31 Δεκεμβρίου χαρίζοντας καλή τύχη και δίνοντας σε όλους το δώρο ενός ακόμη έτους ζωής. Όταν το σπίτι είναι καθαρό και έτοιμο για το νέο έτος, τοποθετείται στην κορυφή της εισόδου ένα πλεγμένο ψάθινο σχοινί που ονομάζεται shimekazari.
Το Oosouji είναι κάτι περισσότερο από απλό καθάρισμα, έχει να κάνει με το να «ξεφορτώνεσαι» ανεπιθύμητα πράγματα, να βάλεις τάξη στο χάος και να καλωσορίσεις το νέο έτος. Στην επιχειρηματική πρακτική oosouji, επίσης, σου δίνεται η ευκαιρία να κλείσεις λογαριασμούς, να αρχειοθετήσεις παλιά αρχεία και να επιλύσεις εκκρεμείς διενέξεις. Ακόμα και οι μαθητές κάνουν oosouji, καθαρίζοντας τα θρανία και τα σακίδια τους.
Στο oosouji, δίνεται έμφαση στον μινιμαλισμό, στην καλλιέργεια ενός πιο ευχάριστου περιβάλλοντος με λιγότερα πράγματα, αλλά αυτά που έχουν περισσότερο νόημα και σημασία.

Καθαρισμός με Εσπεριδοειδή

χυμος πορτοκαλιου σε ποτηρι και στυμμενα πορτοκαλια

Σκέψου να κάνεις τον καθαρισμό σου πιο φιλικό προς το περιβάλλον χρησιμοποιώντας φυσικά καθαριστικά, όπως τις φλούδες από πορτοκάλια, μήλα και άλλα φρούτα, αντί για συνθετικά απορρυπαντικά. Οι φλούδες πορτοκαλιού έχουν ένα έλαιο που ονομάζεται λιμονένιο και οι φλούδες μήλου έχουν μηλικό οξύ, το οποίο εξουδετερώνει το λίπος και μαλακώνει τις ξύλινες επιφάνειες. Αυτά τα φυσικά καθαριστικά μυρίζουν φρέσκαδα ​​και είναι ασφαλή για παιδιά και κατοικίδια.

Πώς να φτιάξεις ένα DIY σπρέι καθαρισμού από φλούδες πορτοκαλιού

 

σπρέι καθαρισμού από φυσικά συστατικάΓια ένα σπιτικό DIY καθαριστικό πορτοκαλιού: σε μια μικρή κατσαρόλα, συνδύασε τη φλούδα ενός πορτοκαλιού για κάθε 1 φλιτζάνι [120 ml] νερό. Άφησέ το να πάρει βράση και στη συνέχεια σιγόβρασέ το για 15 λεπτά. Μόλις κρυώσει, βάλ’ το σε ένα καθαρό μπουκάλι ψεκασμού. Θα διατηρηθεί έως και ένα μήνα. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε όλη την κουζίνα και σε ξύλινες επιφάνειες.

Πώς να καθαρίσεις με φλούδες μήλου

πώς να καθαρίσετε τον νεροχύτη της κουζίναςΜε τις φλούδες μήλου η διαδικασία είναι ακόμα πιο εύκολη. Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κομμάτι φρέσκιας φλούδας μήλου, σκούπισε το εσωτερικό του νεροχύτη ή του πάγκου σου. Μπορείς επίσης να προσθέσεις φλούδες μήλου, μαζί με λίγο νερό, σε βρώμικες ή λεκιασμένες γλάστρες από αλουμίνιο. Απλώς βράσε αυτό το μείγμα για 15 λεπτά περίπου. Θα εξαφανίσει ακόμη και το ψημένο λίπος.

Διάβασε επίσης:

6 τρόποι για να χρησιμοποιήσεις τα λεμόνια που έχεις στο ψυγείο για να καθαρίσεις το σπίτι

Η εποχή της ανοιξιάτικης καθαριότητας έχει ξεκινήσει επίσημα και είναι πλέον ώρα να πιάσουμε τα εργαλεία και τα καθαριστικά μας και να αρχίσουμε. Αν όμως διαπιστώσεις ότι σου τελειώνουν τα καθαριστικά, μπορείς πάντα να στραφείς στα λεμόνια, τα οποία έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες και φρέσκο άρωμα ιδιότητες που τα καθιστούν κατάλληλα για πολλές δουλειές του σπιτιού. Το κιτρικό οξύ στα λεμόνια σκοτώνει τα μικρόβια και απομακρύνει τη μούχλα, ενώ το έλαιο στις φλούδες λεμονιού μπορεί να διαλύσει το λίπος και άλλες ουσίες. 

Είτε θέλεις μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση στα συνηθισμένα οικιακά καθαριστικά σας -είτε απλά έτυχε να έχεις πάρα πολλά λεμόνια – δώσε μια ευκαιρία σε αυτά τα οικιακά hacks και κάνε το καθάρισμα οικολογικό και μυρωδάτο σαν φρεσκοκομμένο λεμόνι.   

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ξενοδοχείο μεξικό
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λήγουν τα Κεριά; Πώς θα καταλάβεις πότε τα δικά σου έχουν φτάσει στο τέλος της ζωής τουςDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr