Now Reading
Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο είναι αγένεια να δείχνεις με το δάχτυλο

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο είναι αγένεια να δείχνεις με το δάχτυλο

Avatar photo
Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο είναι αγένεια να δείχνεις με το δάχτυλο

Σε πολλές χώρες, το να δείχνεις με το δάχτυλο είναι εξαιρετικά προσβλητικό.

Σίγουρα δεν είναι αγένεια να δείχνεις πράγματα, αλλά είναι αγένεια να δείχνεις ανθρώπους. Ή τουλάχιστον μερικές φορές, εξαρτάται πραγματικά από το πού ζεις και τι θεωρείται αγένεια για στον συγκεκριμένο τόπο. 

Γιατί είναι αγένεια να δείχνεις με το δάχτυλο; 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, πιθανότατα να σου έδωσαν οδηγίες αρκετοί να μην δείχνεις τους άλλους με το δάχτυλο. Υπάρχει ένας πολύ συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο το να δείχνεις με το δάχτυλο θεωρείται αγένεια, είτε πρόκειται για τις Ηνωμένες Πολιτείες είτε για άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι αγενές να δείχνεις τους ανθρώπους επειδή συνδέεται με την κατανομή ευθυνών. 

Προφανώς, πριν από πολύ καιρό, το να δείχνεις με το δείκτη του χεριού θεωρούσαν ότι ήταν σαν ένα ξόρκι. Υπάρχουν βέβαια κάποιες περιπτώσεις όπου το να δείχνεις με το δάχτυλο είναι απαραίτητο. Αλλά, σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι πάντα πιο ευγενικό να κάνεις χειρονομίες με το ανοιχτό χέρι αντί με το δείκτη. Αν δείξεις με το δάχτυλο, πιθανότατα δεν θα ρίξεις κάποιο ξόρκι ή κατάρα, αλλά μπορεί να προσβάλλεις κάποιον ή να πληγώσεις τα συναισθήματά του.

, το να δείχνεις με το δάχτυλο είναι εξαιρετικά προσβλητικό.  

Εθιμοτυπία χειρονομιών από όλο τον κόσμο 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν κάνεις το σήμα της ειρήνης με το πίσω μέρος του χεριού σου στραμμένο προς τα εμπρός, είναι απίστευτα προσβλητικό. Στην πραγματικότητα είναι το μη λεκτικό ισοδύναμο του «άντε στο δ….» στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Νέα Ζηλανδία και ακόμη και την Αυστραλία. Ωστόσο, το σήμα της ειρήνης με την παλάμη στραμμένη μακριά από εσένα θεωρείται ακίνδυνο. 

Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου το να δείχνεις με το δάχτυλο είναι δικαιολογημένο και αποδεκτό. Για παράδειγμα, αν κάποιος σου ζητήσει οδηγίες και εσύ δείξεις «προς τα εκεί», αυτό δεν θεωρείται αγένεια.

, το να δείχνεις με το δάχτυλο είναι εξαιρετικά προσβλητικό.  

Στη Μαλαισία, ωστόσο, το να δείχνεις με το δείκτη του χεριού υπό οποιεσδήποτε συνθήκες θεωρείται προσβλητικό και ακατάλληλο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι οδηγίες δίνονται συχνά στη Μαλαισία χρησιμοποιώντας ένα ανοιχτό χέρι ή χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα, κατά προτίμηση από το δεξί χέρι.

ζευγάρι τσακώνεται  

Στην Ταϊλάνδη, το χτύπημα κάποιου στο κεφάλι θεωρείται σοβαρό αδίκημα. Ο ταξιδιωτικός blogger Talek Nantes εξηγεί ότι στην Ταϊλάνδη, το κεφάλι «θεωρείται το πιο ιερό μέρος του σώματος». Το να δείχνεις με το δάχτυλο του ποδιού είναι επίσης ντροπή, καθώς τα πόδια θεωρούνται το πιο βρώμικο μέρος του σώματος. Το να δείχνεις τα πόδια σου προς κάποιον, γενικά, είναι επίσης αγένεια. 

Στις περισσότερες χώρες το να δίνεις σε κάποιον ένα μπράβο θεωρείται μια ευγενική χειρονομία ενθάρρυνσης. Ωστόσο, στο Ιράν, το μπράβο σημαίνει ένα άσεμνο και προσβλητικό σχόλιο, γνωστό ως «κάτσε πάνω του». Αυτό είναι το αντίστοιχο της χειρονομίας μεσαίου δακτύλου.

, το να δείχνεις με το δάχτυλο είναι εξαιρετικά προσβλητικό.

Στο Βιετνάμ, το να σταυρώνεις τα δάχτυλά σου είναι μια εξαιρετικά χυδαία χειρονομία. Όταν διασταυρώνετε τον δείκτη και το μεσαίο δάχτυλό σας το ένα πάνω στο άλλο στο Βιετνάμ, στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει τα «γεννητικά όργανα», τόσο τα ανδρικά όσο και τα γυναικεία. 

Στις Φιλιππίνες, σίγουρα δεν θα πρέπει να κάνεις κίνηση νεύματος με ένα δάχτυλο. Με αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι καλούν σκυλιά ή ζώα, οπότε το να κάνεις νεύμα σε κάποιον με ένα δάχτυλο είναι απίστευτα υποτιμητικό.

Διάβασε επίσης:

7 λάθη που πρέπει να αποφύγεις αν πας στο Παρίσι σύμφωνα με έναν Παριζιάνο

Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσουμε κάτι, ακόμα και οι Γάλλοι – δηλαδή οι μη Παριζιάνοι – δεν τα καταφέρνουν πάντα σωστά όταν επισκέπτονται την πρωτεύουσα της χώρας. Γιατί; Επειδή στη νοτιοδυτική Γαλλία, το pain au chocolat ονομάζεται chocolatine, και στην Αλσατία, ξεκινούν το bisous -διπλό φιλί χαιρετισμού- από το αριστερό μάγουλο, όχι από το δεξί. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα δεν θα είσαι η μόνη που θα κάνεις ένα λάθος όταν επισκεφτείς το Παρίσι.

Ο Πυργος του Αιφελ 

Θα λέγαμε να αφήσεις το φαρδύ σακίδιο και τα αθλητικά παπούτσια στο σπίτι, αλλά και τα δύο είναι πάλι στη μόδα αυτές τις μέρες και το Παρίσι είναι γνωστό για τις τάσεις του. Δεδομένου ότι οι Παριζιάνοι δεν χοροπηδάνε με τα ρούχα γυμναστικής τους όπως οι Αμερικανοί, μπορείς να φορέσεις ένα απλό τζιν, με μια καμπαρντίνα, και ένα λευκό T-shirt και να χαθείς μέσα στο πλήθος. Εξάλλου η τάση «always-be-dressed-to-impress» έχει ελαφρύνει λίγο λόγω της πανδημίας, αν και μερικοί άλλοι σταθεροί κανόνες παραμένουν. 

Δες εδώ τι δεν πρέπει να κάνεις στο Παρίσι 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-a
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-α



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!


Site Footer
Dnews
theissue.gr

Site Footer