Now Reading
Αφαίρεσε τη μυρωδιά του καπνού από το σπίτι σου με 2 υλικά

Αφαίρεσε τη μυρωδιά του καπνού από το σπίτι σου με 2 υλικά

Avatar photo
σαλόνι λευκό

Είτε από τζάκι ή τσιγάρα υπάρχουν τρόποι να απαλλάξεις το σπίτι σου από την επίμονη μυρωδιά του καπνού. 

Το χειμώνα απολαμβάνουμε την παρέα ενός τζακιού, όσες έχουμε, και τη μυρωδιά που αναδύεται από τα ξύλα που καίγονται, ενώ κάποιοι άλλοι απολαμβάνουν ένα πούρο ή ένα τσιγάρο στο σπίτι τους. Αυτές τις μυρωδιές προσπαθούμε να τις καλύψουμε ανάβοντας αρωματικά κεριά ή αρωματικά sticks. 

Όμως ενώ τα αποσμητικά χώρου καλύπτουν τις οσμές προσωρινά, ο καπνός παραμένει στο σπίτι μας καθώς απορροφάται από τα έπιπλα μας. Οι παρατεταμένες οσμές προκαλούνται από τα μικρά σωματίδια τέφρας, νικοτίνης ή μαγειρικού λίπους που κατακάθονται στις επιφάνειες. Σύμφωνα με το realsimple.com μπορούμε να αποτρέψουμε τη μυρωδιά του καπνού προσέχοντας τα εξής:

  • Βεβαιωνόμαστε ότι η καμινάδα από το τζάκι είναι ανοιχτή πριν ανάψουμε τη φωτιά και αφαιρώντας τη στάχτη μετά από κάθε χρήση.
  • Καθαρίζουμε το τζάκι και την καμινάδα κάθε χρόνο.
  • Καλό είναι να μην επιτρέπουμε το κάπνισμα τσιγάρων ή πούρων σε εσωτερικούς χώρους.
  • Χρησιμοποιούμε 1 δωμάτιο για κάπνισμα και κλίνουμε τις πόρτες σε όλο το σπίτι.

πούρο και κονιάκΑυτά είναι κάποια πρώτα βήματα που θα κρατήσουν χωρίς μυρωδιά τα δωμάτια αλλά αν δε μπορείς να αποφύγεις τον καπνό στον χώρο σου δες πώς μπορείς να βγάλεις την οσμή αυτή.

Θα χρειαστείς:

  • Μαγειρική σόδα
  • Αποσταγμένο λευκό ξύδι
  • Πανιά που δεν αφήνουν χνούδι
  • Σπρέι ανανέωσης υφασμάτων
  • Βούρτσα με μαλακές τρίχες
  • Ξεσκονόπανο από μικροΐνες

αναμμένο τζάκι

Πώς να απαλλαγείς από τη μυρωδιά του καπνού με ξύδι και μαγειρική σόδα

1. Αύξησε τον αερισμό

Άνοιξε τα παράθυρα και τις πόρτες για να αυξήσεις τη ροή του αέρα στο δωμάτιο μόλις αντιληφθείς πως έχει μυρωδιά από καπνό.

2. Αφαίρεσε την τέφρα

Άδειασε τα τασάκια ή αφαίρεσε την κρύα στάχτη από το τζάκι. Βγάλε τα έξω και τοποθέτησε τα σε κατάλληλο δοχείο.

3. Χρησιμοποίησε ξύδι

Ρίξε αποσταγμένο λευκό ξύδι σε πολλά μικρά μπολ και τοποθέτησε τα γύρω από το δωμάτιο σε διάφορα σημεία. Το ξύδι θα βοηθήσει στην απορρόφηση των οσμών.

4. Πλύνε τα αξεσουάρ

Βάλε όλα τα αντικείμενα όπως μαξιλάρια, κουρτίνες ή κλινοσκεπάσματα στο πλυντήριο. Ενίσχυσε το απορρυπαντικό σου προσθέτοντας ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο νερό πλύσης.

 5. Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα

Ρίξε στα επικαλυμμένα έπιπλα και στα χαλιά μαγειρική σόδα. Καθάρισε ελαφρά με ένα πινέλο με απαλές τρίχες. Άφησε το να μείνει στα έπιπλα για τουλάχιστον 4-8 ώρες πριν το σκουπίσεις με ηλεκτρική σκούπα. Εάν παραμείνουν μυρωδιές, ψέκασε το ύφασμα με ένα σπρέι υφασμάτων που παγιδεύει τα μόρια οσμής.

σαλόνι λευκόΕποχιακή Συντήρηση

Ένα ακόμη πράγμα που πρέπει να δοκιμάσεις είναι να επενδύσεις σε έναν ιονιστή, ο οποίος θα βελτιώσει τη συνολική ποιότητα του αέρα στο σπίτι σου. Είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα εάν ζεις με κάποιον που καπνίζει. Εάν έχεις ιονιστή, θα πρέπει να θυμάσαι να αντικαθιστάς συχνά τα φίλτρα αέρα, καθώς μπορεί να περιέχουν σωματίδια καπνού. Επίσης, αντικατάσταση και καθαρισμό θα χρειαστεί τουλάχιστον 1 φορά τον χρόνο και το A/C αν έχεις.

Διάβασε επίσης:

Βάλε τέλος στις 5 κακές συνήθειες που δυσκολεύουν το καθάρισμα του σπιτιού

Όλοι αναζητούμε τρόπους για να κάνουμε το καθάρισμα πιο γρήγορο και εύκολο. Μπορεί να έχεις αναπτύξει κάποιες κακές συνήθειες που εμποδίζουν την ικανότητά σου να κάνεις τη δουλειά πιο αποτελεσματικά. Ήρθε η ώρα να αρχίσεις να σπας αυτές τις συνήθειες, ώστε να φτάσεις σε ένα πιο καθαρό σπίτι, πιο γρήγορα.

μπλε σπρέιΓια να σε βοηθήσουμε, επιστρατεύσαμε έναν εμπειρογνώμονα για να εξαλείψει αυτά τα κακά λάθη καθαρισμού. Αν ξεκινήσεις διαλέγοντας μία ή δύο κακές συνήθειες καθαρισμού που θα αλλάξεις κάθε εβδομάδα, σύντομα θα είσαι στο δρόμο για ένα πιο καθαρό σπίτι το οποίο αφήνει περισσότερο ελεύθερο χρόνο για πράγματα που σε ευχαριστούν.

Διάβασε εδώ τις 5 κακές συνήθειες.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συνταγή για το απόλυτα μοσχομυριστό ψωμί χωρίς ζύμωμα που θα φτιάξεις στη γάστρα
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν είσαι λάτρης της nutella αυτή η συνταγή θα σε κάνει να μην ξαναπάς στο supermarketDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr