Now Reading
4 αποτελεσματικές μέθοδοι για να απαλλαγείς από τις μύγες αυτό το καλοκαίρι

4 αποτελεσματικές μέθοδοι για να απαλλαγείς από τις μύγες αυτό το καλοκαίρι

Avatar photo
βεράντα

Αυτές οι 4 σπιτικές θεραπείες θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς εύκολα και γρήγορα από τις μύγες τώρα το καλοκαίρι.

Οι μύγες δεν είναι το πιο επιβλαβές παράσιτο, αλλά είναι αρκετά εκνευριστικές όταν βουίζουν στα τζάμια των παραθύρων, γύρω από τα αυτιά σου ή ακουμπάνε το φαγητό σου.
Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές σπιτικές θεραπείες για να απαλλαγείς από τις μύγες και όλες χρησιμοποιούν συστατικά που πιθανότατα έχεις ήδη στο σπίτι σου, καθιστώντας τες άμεσες, αποτελεσματικές και οικονομικές.


Σπιτικές θεραπείες για να απαλλαγείτε από τις μύγες


1.Χρησιμοποίησε ξύδι και σαπούνι

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να καθαρίσεις με ξύδι. Συνδυάζοντάς το με σαπούνι πιάτων και νερό μπορείς να δημιουργήσεις μια εξαιρετική παγίδα μυγών για να απαλλαγείς από αυτές. Bonus tip: Προτίμησε να χρησιμοποιήσεις μηλόξυδο, το οποίο είναι αρκετά γλυκό και «τραβήξει» πιο εύκολα τις μύγες μέσα. Το σαπούνι σπάει την τάση του ξυδιού και ρουφάει τις μύγες κάτω από την επιφάνεια, πνίγοντάς τες. Τοποθέτησε το μείγμα κοντά στο σημείο που βουίζουν οι μύγες (συνήθως κοντά σε νεροχύτες, φυτά εσωτερικού χώρου ή παράθυρα) για το καλύτερο αποτέλεσμα.

μηλόξυδο
2.Χρησιμοποίησε κολλητική ταινία

Φτιάξε τη δική σου παγίδα για μύγες με κολλητική ταινία. Κρέμασε την ταινία γύρω από περιοχές όπου οι βουίζουν μύγες. Να θυμάσαι να την αντικαθιστάς συχνά.


3.Δυνατά αρώματα

Τα αιθέρια έλαια είναι εξαιρετικά για να έχεις στο σπίτι σου για διάφορους λόγους: από το να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει όμορφα μέχρι να δημιουργείς σπιτικά σπρέι για να απαλλαγείς από μύγες και άλλα παράσιτα.
Όσον αφορά στις μύγες, ανάμιξε μερικές σταγόνες αρωμάτων όπως μέντα, λεμόνι ή ευκάλυπτο με νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και να ψέκασε ελεύθερα γύρω από το σπίτι σου – ιδιαίτερα όπου οι μύγες έχουν την τάση να μαζεύονται.


4.Εξουδετέρωσε τα μυγάκια αποχέτευσης

Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ξεφορτωθείς τα μυγάκια αποχέτευσης καθώς έχουν ένα υπέροχο μέρος να κρυφτούν. Η λύση είναι να καλύψεις το εσωτερικό ενός φλιτζανιού μιας χρήσης είτε με μαγειρικό λάδι είτε με βαζελίνη και να το τοποθετήσεις πάνω από την αποχέτευση, αφήνοντάς το εκεί για αρκετές ημέρες. Αυτό θα «πιάσει» τα ενήλικα μυγάκια καθώς πετούν στον αέρα και θα εντοπίσει τόπους αναπαραγωγής. Μπορείς στη συνέχεια να λάβεις μέτρα για να ξεπλύνεις τις προνύμφες, ρίχνοντας ζεστό αλλά όχι βραστό νερό στην αποχέτευση μερικές φορές και αφήνοντας το φλιτζάνι εκεί μέχρι να μην πιαστούν κι άλλα μυγάκια.

Διάβασε επίσης:

Απώθησε τα κουνούπια με ένα υλικό που έχεις ήδη στην κουζίνα σου

Με τη σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας σηματοδοτείται η έναρξη της περιόδου που περνάς ατελείωτες ώρες έξω. Αυτή είναι πράγματι μια πολύ ωραία συνθήκη που χαρίζει όμορφες στιγμές και μια πιο αισιόδοξη οπτική στα πράγματα, όμως σε φέρνει άμεσα αντιμέτωπη με παράσιτα όπως τα κουνούπια, που «λατρεύουν» το δέρμα σου και το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία.

Κουνούπια
Αν δεν επιθυμείς να απωθήσεις τα κουνούπια με τη χρήση χημικών συνθέσεων, μέσω του διαδικτύου, ανακαλύψαμε ότι τα κουνούπια μισούν τη μυρωδιά του καφέ. Συμπερασματικά, αυτό σημαίνει ότι μπορείς να φτιάξεις καφέ για να κεράσεις τους φίλους σου και στη συνέχεια να τοποθετήσεις τα υπολείμματα εκεί κοντά που κάθεστε, προσφέροντας ένα σταθερό αποτέλεσμα για την απομάκρυνση των κουνουπιών.

Δες εδώ πώς να απωθήσεις τα κουνούπια

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς να μιλήσεις στα παιδιά σου ώστε να ακούνε
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
χάρτινο καλαμάκιDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr