Now Reading
Yπάρχει κανόνας για να υπολογίσεις πόσα λαμπάκια χρειάζεται να βάλεις στο δέντρο σου

Yπάρχει κανόνας για να υπολογίσεις πόσα λαμπάκια χρειάζεται να βάλεις στο δέντρο σου

Avatar photo

Ο στολισμός του δέντρου είναι μια πολύ διασκεδαστική και πανέμορφη διαδικασία, παρόλα αυτά στολίδια τοποθετείς, με τα λαμπάκια πάντα μπερδεύεσαι.

Το μαγείρεμα της γαλοπούλας, η σωστή γέμιση της γιαγιάς και η δημιουργία της τέλειας μπούκλας της κορδέλας, είναι μερικές μόνο από τις τεχνικές των χριστουγεννιάτικων εργασιών που μπορείς να μάθεις μόνο με την εμπειρία, αλλά και η τοποθέτηση των φώτων στο χριστουγεννιάτικο δέντρο αποτελεί την ίδια πρόκληση. Ακόμα και αν ξέρεις πώς να κρεμάσεις τα φώτα σε ένα δέντρο, το να υπολογίσεις πόσα φωτάκια χρειάζεσαι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου μπορεί να είναι μια σπαζοκεφαλιά! 

Τα λαμπάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι αυτά που θα τοποθετήσεις πρώτα, άρα είναι το πρώτο που πρέπει να έχεις στον νου σου σαν ποσότητα που θα χρειαστείς να έχεις! Δεν υπάρχει ένας κανόνας που να ταιριάζει σε όλους για να υπολογίσεις τον σωστό αριθμό φώτων για το δέντρο σου, αλλά μπορείς να υπολογίσεις πόσα φωτάκια χρειάζεται το χριστουγεννιάτικο σου δέντρο καθώς υπάρχουν κάποιες απλές οδηγίες για να το στολίσεις. Ακολουθούν μερικοί υπολογισμοί βάσει των μέτρων που είναι το δέντρο σου.

Ο βασικός κανόνας

«Ο μέσος άνθρωπος έχει συνήθως ένα δέντρο γύρω στο 1,80μ.», λέει η κατασκευάστρια σκηνικών και χειροτέχνης Karin Lidbeck-Brent. «Έτσι, ένας εύκολος, γενικός κανόνας που πρέπει να θυμάστε είναι ότι για κάθε 30 εκατοστά του δέντρου σας, θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε 150 λαμπάκια». 

Παρόλα αυτά, αυτός είναι απλώς ένας γενικός οδηγός, μας λέει η Lidbeck-Brent καθώς εξαρτάται πραγματικά από το ύψος του δέντρου σου: Η κοινή λογική υπαγορεύει ότι ένα ψηλότερο ή φαρδύτερο δέντρο θα χρειαστεί περισσότερα φώτα από ένα μικρό ή λεπτό. Επίσης, οι άνθρωποι έχουμε διαφορετικές προτιμήσεις όσον αφορά τα χριστουγεννιάτικα δέντρα μας. Σε κάποιους αρέσει η φωτεινή, υπέρλαμπρη εμφάνιση, ενώ άλλοι θέλουν να εστιάζουν στα στολίδια και όχι στα φώτα και προτιμούν μια λιγότερο φανταχτερή εμφάνιση. Όπως και να έχει, πρέπει επίσης να εξετάσεις πόσο χώρο έχεις για να αποθηκεύσεις όλα αυτά τα φωτάκια για τους μήνες που δεν θα έχεις χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Επιπλέον hacks

Η Lidbeck-Brent  μοιράζεται περισσότερες συμβουλές σχετικά με το πόσες σειρές από χριστουγεννιάτικα φωτάκια χρειάζεσαι για να διακοσμήσεις το δέντρο σου και μας λέει πως η ίδια χρησιμοποιεί περισσότερα φωτάκια στα χριστουγεννιάτικα δέντρα από το μέσο άνθρωπο. Ωστόσο, μας συνιστά να  αγοράσουμε μια ή δυο επιπλέον σειρές σε κάθε περίπτωση. Αν στολίσεις όλο το δέντρο σου και διαπιστώσεις  πως υπάρχει κενό, τότε χρησιμοποίησε την έξτρα σειρά κι ένα καλώδιο επέκτασης, το οποίο θα καλύψεις.

Η σωστή ποσότητα τείνει να είναι 150 φωτάκια ανά 30 εκατοστά, αλλά μπορείς να αγοράσεις χριστουγεννιάτικα φωτάκια με περισσότερα φωτάκια. Έτσι 200 φωτάκια/30εκατοστά θα λειτουργούσαν καλύτερα αν θέλεις να έχεις ένα πολύ φωτεινό δέντρο, ενώ αν επιλέξεις 100 φωτάκια/30εκατοστά θα έχεις μια λιγότερο λαμπερή εμφάνιση. «Καθορίστε ποιες είναι οι προτεραιότητές σας πριν αρχίσετε να διακοσμείτε. Αν θέλετε τα στολίδια σας να φαίνονται και να είναι ο πρωταγωνιστής, χρησιμοποιήστε λιγότερα φώτα. Αν το παρακάνετε με τα φώτα, η αντανάκλαση θα τυφλώσει τα στολίδια σας, ώστε να μην μπορείτε να τα δείτε», λέει η Lidbeck-Brent.

Διακόσμησε το δέντρο σου με αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού

Στα φαβορί της Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης ήταν και θα είναι οι αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού, που αποτελούν ένα διακοσμητικό στοιχείο τόσο για τους εσωτερικούς όσο και για τους εξωτερικούς χώρους. Εκτός από την ξεχωριστή πινελιά που προσθέτουν στον χώρο μας, μυρίζουν και υπέροχα. Ας μάθουμε πως μπορούμε να αποξηράνουμε τα πορτοκάλια, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσουμε έτοιμα αποξηραμένα, καθώς είναι μια διαδικασία που θα αρέσει και στους μικρούς μας φίλους, αλλά και στους μεγάλους.

Το να αποξηράνεις φέτες πορτοκαλιού είναι μια πολύ διασκεδαστική και εύκολη διαδικασία. Μπορείς βέβαια να πάρεις τις συμβουλές ενός ειδικού, ο οποίος με τη σχολαστική διαδικασία θα σου δώσει τις κατάλληλες συμβουλές για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία.

Ένας τρόπος είναι να τις στεγνώσεις με φυσικό τρόπο, κόβοντας τες σε ροδέλες του 1 εκατοστού, να τις ταμπονάρεις και να τις αφήσεις σε ένα ράφι στην κουζίνα σου για να στεγνώσουν στον αέρα, αλλά αυτό θα πάρει αρκετές ημέρες και τα αποτελέσματα μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με τη θερμοκρασία και την υγρασία του σπιτιού σου.

Η χρήση φούρνου είναι ένας πιο γρήγορος και αξιόπιστος τρόπος για να στεγνώσεις τα εσπεριδοειδή. Όταν αποξηραθούν σωστά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάμεσα στα διακοσμητικά σου σε εσωτερικούς χώρους, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους όπως για τη διακόσμηση της χριστουγεννιάτικης πόρτας. Η στυλίστρια του, Country Homes & Interiors Sara Bird, μοιράστηκε τα μυστικά της. «Για να αποξηράνετε φέτες εσπεριδοειδών, κόψτε τις σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού. Πλύνετε και στεγνώστε τα με ένα πανάκι και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τα σε μια συρμάτινη σχάρα σε ένα ταψί ψησίματος», εξηγεί η Bird. «Τοποθετήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο χαμηλής θερμοκρασίας , περίπου 180 βαθμούς, και ψήστε τα για περίπου 3 ώρες, γυρίζοντας τα περιστασιακά. Τα πορτοκάλια είναι έτοιμα όταν είναι στεγνά και δεν κολλάνε».

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
And just like that- Carrie Bradshaw
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς θα αφαιρέσεις τα προσωπικά σου στοιχεία από το internteDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr