Now Reading
Κακές συνήθειες : Μπορείς να τις σταματήσεις στη στιγμή με εύκολους τρόπους

Κακές συνήθειες : Μπορείς να τις σταματήσεις στη στιγμή με εύκολους τρόπους

Avatar photo

Οι κακές συνήθειες είναι συνώνυμες με το ανθρώπινο είδος, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει τουλάχιστον μία. Το δύσκολο κόμματι είναι να το πάρουμε απόφαση και να απαλλαγούμε από αυτές.

Όλοι μας τις έχουμε, συνήθειες που δεν μας κάνουν καλό ή που απλώς μας ενοχλούν και θα θέλαμε να απαλλαγούμε από αυτές. Αλλά όσο και αν προσπαθούμε ξανά και ξανά να απαλλαγούμε από τις κακές μας συνήθειες, είτε δεν τα καταφέρνουμε, είτε τεμπελιάζουμε και τα παρατάμε. Ανακαλύψαμε κάποιους εύκολους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις και να κόψεις επιτέλους, ότι σε ενοχλεί και δεν σου κάνει καλό.  

Σίγουρα υπάρχουν μέρες που δεν έφερες το μεσημεριανό σου στο γραφείο, όταν γυρνάς σπίτι, ρίχνεσαι μπροστά στην τηλεόραση για binge-watching στο τέλος της ημέρας. Υπάρχουν μέρες που νιώθεις σχεδόν σαν να έχεις γεννηθεί εξ ολοκλήρου από κακές συνήθειες. Και αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο να το διαχειριστείς, έτσι δεν είναι; 

Μάθε ποιο είναι το έναυσμα για τις κακές συνήθειες  

Οι κακές συνήθειες συχνά έχουν ένα συγκεκριμένο έναυσμα. Ίσως ανήκεις στην ομάδα των ανθρώπων που ξεσπούν την κακή τους διάθεση στους άλλους χωρίς λόγο, μόνο και μόνο επειδή έχεις μια αγχωτική μέρα. Παρόλο που οι άνθρωποι δεν μπορούν να βοηθήσουν την κακή μας διάθεση, εξακολουθούν να είναι θύματα των συναισθημάτων μας. Ή ίσως έχεις κι εσείς την τάση να πιάνεις τη σοκολάτα και άλλα ανθυγιεινά σνακ όταν σε κυριεύει το άγχος και χρειάζεσαι κάτι για να σε παρηγορήσει ή να σου αποσπάσει την προσοχή. Συνειδητοποίησε πότε στρέφεσαι στις κακές σου συνήθειες και τι ακριβώς σας οδηγεί σε αυτές, ώστε να μπορέσεις πραγματικά να τις αλλάξεις. 

 Αναζήτησε εναλλακτικές λύσεις για να αντισταθμίσεις τους παράγοντες που τις προκαλούν 

Αφού εντοπίσεις τα εναύσματα που σε προκαλούν να κάνεις τη λάθος κίνηση, είναι στο χέρι σου να βρεις λογικές εναλλακτικές λύσεις. Αντί να πιάνεις τη σοκολάτα και τα πατατάκια όταν νιώθετε ένταση ή άγχος, διάλεξε τα φρούτα. Και αντί να καπνίσεις ένα τσιγάρο, καλύτερο θα ήταν να φας μια τσίχλα χωρίς ζάχαρη ή, αν είσαι αγχωμένη, να αναζητήσεις άλλες τεχνικές χαλάρωσης που είναι σημαντικά πιο υγιεινές από τη νικοτίνη. Αν έχεις την τάση να ξεσπάς τη διάθεσή σου στους συναδέλφους σου, φρόντισε να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να ηρεμήσεις προτού αρχίσεις μία συζήτηση που μπορεί να οδηγήσει σε καυγά.  

 

Απέφυγε τους κακούς πειρασμούς 

Θέλεις απλώς να πας μαζί με τους συνάδελφους από τη δουλειά φαστφουντάδικο κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού τους διαλείμματος, αλλά χωρίς να φας τίποτα; Δύσκολο, γιατί τις περισσότερες φορές είναι εξίσου ανεπιτυχές με το να αντισταθείς στη σοκολάτα που έχει τρυπώσει στο καλάθι με τα ψώνια. Το καλύτερο είναι να αποφεύγεις εντελώς τους δυσάρεστους πειρασμούς. Αυτό σε διευκολύνει πολύ στο να τηρήσεις τις νέες καλές σου συνήθειες και να αποφύγεις την απογοήτευση, του ότι πάλι δεν τα κατάφερες. 

Ζήτα και Δέξου βοήθεια 

Είναι πάντα πιο εύκολο να κάνεις αλλαγές μαζί με άλλους παρά μόνη σου. Ενημέρωσε τους στενούς σου φίλους, όπως και μέλη της οικογένειας ή συναδέλφους με τους οποίους συνεργάζεσαι στενά, για τις αποφάσεις που έχεις πάρει και ζήτησε τη βοήθεια τους αν χρειαστεί. Το καλύτερο είναι να βρεις ομοϊδεάτες για να συναναστραφείς. Ίσως υπάρχουν ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για άτομα που θέλουν να κόψουν το κάπνισμα, στις οποίες μπορείς να μιλήσεις, ή ίσως μπορέσεις να πείσεις τα μέλη της οικογένειάς σου να τρώνε πιο υγιεινά στο μέλλον.  

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top