Now Reading
Η πρώτη χριστουγεννιάτικη κάρτα του βασιλιά Κάρολου μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

Η πρώτη χριστουγεννιάτικη κάρτα του βασιλιά Κάρολου μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

Avatar photo

Το καρέ κατέγραψε στις 3 Σεπτεμβρίου, πέντε ημέρες πριν τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, ο βραβευμένος φωτογράφος Sam Hussein.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ και η Queen Consort αποκάλυψαν δημόσια την χριστουγεννιάτικη κάρτα τους για το 2022, σηματοδοτώντας τα πρώτα Χριστούγεννα του μονάρχη από την άνοδό του στο θρόνο.

Μια ανακοίνωση από την Royal Communications εξηγεί: «Το παλάτι του Μπάκιγχαμ είναι στην ευχάριστη θέση να κυκλοφορήσει τη φωτογραφία που επέλεξαν οι Μεγαλειότητες The King and The Queen Consort για τη Χριστουγεννιάτικη κάρτα τους φέτος. Η κάρτα περιέχει μια φωτογραφία των Μεγαλειοτήτων τους που τραβήχτηκε από τον Sam Hussein στους Αγώνες Braemar στις 3 Σεπτεμβρίου.

Το Braemar Gathering που πραγματοποιείται κάθε χρόνο το πρώτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου, είναι ίσως τα πιο διάσημα ορεινά παιχνίδια του είδους του. Η εκδήλωση έχει μακροχρόνιες σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια, καθώς η αείμνηστη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ήταν πιστή παρευρισκόμενη κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών παραμονών της στο Balmoral, την αγαπημένη κατοικία της Σκωτίας όπου πέρασε τις τελευταίες της μέρες.

Κάθε χρόνο φαίνεται πως επιλέγουν πιο «χαλαρές» φωτογραφίες για να στείλουν τις ευχές τους για τα Χριστούγεννα, όπως η χριστουγεννιάτικη κάρτα του 2021. Το βασιλικό ζευγάρι επέλεξε μια φωτογραφία του στον πολύχρωμο κήπο του Birkhall, το σπίτι του πρίγκιπα στη Σκωτία το 2020. Το 2019, επέλεξαν μια φωτογραφία από ένα από τα πιο συναρπαστικά βασιλικά τους καθήκοντα της χρονιάς: την επίσκεψή τους στην Αβάνα της Κούβας.

Πηγή: instagram – clarencehouse

Η βασιλική οικογένεια έστειλε χριστουγεννιάτικες κάρτες για γενιές, ήδη από το 1903, όταν οι παππούδες και γιαγιάδες της αείμνηστης βασίλισσας, ο πρίγκιπας George
(αργότερα βασιλιάς Γεώργιος Ε’) και η Μαρία του Teck, έστειλαν μια φωτογραφία του μικρού γιου τους, Bertie (ο μελλοντικός βασιλιάς George VI). Η βασίλισσα Ελισάβετ Β‘ ακολούθησε την παράδοση στη δική της βασιλεία, στέλνοντας περίπου 750 κάρτες κάθε Χριστούγεννα κάθε χρόνο, με πολλά από τα παιδιά και τα εγγόνια της να ακολουθούν τώρα το παράδειγμά της.

Στο «σφυρί» έβγαλε ο βασιλιάς Κάρολος τα άλογα της Ελισάβετ

Το ένα τρίτο των αλόγων της Βασίλισσας Ελισάβετ έχει εκτεθεί σε δημοπρασία στο Newmarket’s Tattersalls, τα οποία κληρονόμησε από τη μητέρα του ο βασιλιάς Κάρολος Γ’. Η μονάρχης είχε συνολικά 37 άλογα κούρσας. Δύο από τα αγαπημένα άλογα της Ελισάβετ που θα δημοπρατηθούν είναι το «Just Fine» και το « Love Affairs».

Η πώληση των αλόγων έχει στόχο την κατάργηση εκτροφής των ζώων στο Royal Sandringham Stud, που βρίσκεται στο Νόρφολκ και την μετατροπή του σε μουσείο μέσα σε διάστημα τριών ετών. Ο οίκος δημοπρασιών Tattersalls ενημέρωσε ότι πουλούσε 14 άλογα της βασίλισσας. «Κάθε χρόνο οι ιδιοκτήτες πωλούν μετοχές. Ο Μεγαλειότατος κάνει απλά αυτό που κάνουν οι ιδιοκτήτες», δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου του Tattersalls, Jimmy Geroge. Tόνισε ότι η βασιλική οικογένεια θα συνεχίσει τους στενούς δεσμούς της με το άθλημα, δηλώνοντας: «Δεν είναι τίποτα το ασυνήθιστο. Κάθε χρόνο πουλούσαν άλογα».

Τα άλογα που εκτρέφονται στο Royal Studs τα τελευταία 200 χρόνια έχουν κερδίσει σχεδόν κάθε μεγάλο ιππόδρομο στη Βρετανία. Μια από τις μεγαλύτερες νίκες για την βασίλισσα ήταν το 2008, όταν το δίχρονο άλογό της εισέβαλε από την τελευταία θέση για να βγάλει τα Listed Chesham Stakes κατά τη διάρκεια του Royal Ascot. Ο πρώην μάνατζερ ιπποδρομιών της βασίλισσας Ελισάβετ John Warren, περιέγραψε πως τα άλογα ήταν μια «τρομερή απόδραση» για τη μονάρχη «Είμαι σίγουρος ότι αν η βασίλισσα δεν είχε ανατραφεί για να γίνει μονάρχης, θα είχε βρει μια κλίση με τα άλογα. Απλώς ήταν στο DNA της».

Ένα από τα άλογα της βασιλικής οικογένειας με το όνομα « Educator» κέρδισε την 2η θέση στην πίστα του Salisbury Racecourse στις 29 Σεπτεμβρίου. Ο προπονητής του, William Haggas, δήλωσε στο Tatler: «Είμαι πολύ περήφανος και έχω την τιμή να προπονώ τον πρώτο δρομέα για τον βασιλιά. Ελπίζω τώρα ότι το άλογο τρέχει αρκετά γρήγορα για να χαμογελάσει σε όλους».

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Camilla
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top