Now Reading
H νέα έκθεση με μπαούλα της Louis Vuitton μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη

H νέα έκθεση με μπαούλα της Louis Vuitton μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη

Avatar photo

Η έκθεση «200 Trunks, 200 Visionaries: The Exhibition» του οίκου Louis Vuitton μεταφέρεται στον τελευταίο του σταθμό.

Η έκθεση «200 Trunks, 200 Visionaries: The Exhibition» αρχικά σχεδιάστηκε για τον εορτασμό των διακοσίων γενεθλίων του οίκου Louis Vuitton πριν τελικά αρχίσει να ταξιδεύει σε μεγάλες πόλεις του κόσμου.  Το «ντεμπούτο» του ταξιδιού ξεκίνησε από την πόλη Asnières, όπου εκεί βρίσκεται και το σπίτι της οικογένειας Louis Vuitton, μια πόλη κοντά στο Παρίσι, για να βρεθεί μετά στη Σιγκαπούρη, το Λος Άντζελες και να κάνει την τελευταία του στάση στη Νέα Υόρκη.

Το όλο αυτό έργο (LV200 εν συντομία) είναι ένα «μωσαϊκό» από πολλά ταλέντα και φίλους του οίκου μόδας, όπου κάποιοι βρίσκονται στο χώρο των τεχνών, άλλοι του πολιτισμού, του αθλητισμού, στις επιστήμες κ.ο.κ., με στόχο ο καθένας από αυτούς να προσωποποιήσει τον εμβληματικό «κορμό» που δεν είναι άλλο από το αρχικό μπαούλο που σχεδίασε ο Vuitton τη δεκαετία του 1850, να το εξατομικεύσει, και να δημιουργήσει τη δική του εκδοχή σχεδιάζοντας με αφηρημένες έννοιες και ονειρικές εκφράσεις. Όλοι τους χρησιμοποίησαν έναν μαύρο καμβά νοερά, με διαστάσεις 50x50x100 περίπου στις αρχικές διαστάσεις του αρχικού μπαούλου και η φαντασία τους κυριάρχησε με αποτέλεσμα να βλέπουμε αυτά τα υπέροχα έργα.

Η Faye McLeod, διευθύντρια Οπτικής Εικόνας του οίκου, λέει πως «Το έργο αυτό είχε να κάνει με την δημιουργικότητα και είναι ένας φόρος τιμής στην εφευρετικότητα και το επιχειρηματικό πνεύμα του Louis. Βλέπουμε πως πολλά από τα ταλέντα που συμμετείχαν δημιούργησαν έργα κοντά στο όραμα του Louis και παράλληλα μπορούμε να αφιερώσουμε μια στιγμή για να εκτιμήσουμε τον ίδιο τον άνθρωπο».

Ο σκοπός αυτού του εγχειρήματος

Το έργο αυτό, LV200, παραμένει ένα πλήρως φιλανθρωπικό εγχείρημα. Οι καλλιτέχνες που έχουν πάρει μέρος έχουν δώσει ήδη τις αμοιβές τους σε 15 ΜΚΟ σε 13 χώρες με σκοπό την απόλυτη συγκέντρωση στο στόχο που βάζουν οι νέοι για τις δημιουργικές τους προσπάθειες. Ήδη έχει συγκεντρωθεί το ποσό των δυο εκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον, με το τέλος της έκθεσης τα 200 μπαούλα αλλά και τα παράγωγα τους θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Sotheby’s το Δεκέμβριο του 2022, όπου όλα τα έσοδα θα διατεθούν σε ένα πρόγραμμα υποτροφιών με σκοπό τη γεφύρωση των ανισοτήτων σε όλους τους δημιουργικούς τομείς και με στόχο την εξασφάλιση της πρόσβασης σε καλλιτεχνικές σπουδές και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων ανθρώπων.

 

Πηγή: Instagram/LouisVouitton

Η αναβίωση του εστιατορίου Freds

Στην έκθεση που πλέον βρίσκεται στη Νέα Υόρκη οι επισκέπτες θα μπορούν να την δουν να συμβαίνει στο κτίριο-ορόσημο του Barney’s. Στο τέλος αυτής της καθηλωτικής έκθεσης οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν το The Workshop, ένα χώρο που φιλοξενεί πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Επιπλέον η Louis Vuitton άνοιξε και το «FREDSxLOUIS» σε συνδυασμό με την έκθεση αναβιώνοντας το εμβληματικό εστιατόριο Freds του Barney’s για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top