Now Reading
Το εύκολο hack για να πλύνεις σωστά ένα σακίδιο πλάτης

Το εύκολο hack για να πλύνεις σωστά ένα σακίδιο πλάτης

Avatar photo
κορίτσι σε βουνό

Τα σακίδια πλάτης μπορεί να γίνουν εξαιρετικά βρώμικα αλλά υπάρχει εύκολος τρόπος για να τα καθαρίσεις.

Τα σακίδια πλάτης μπορούν να βρωμίσουν αρκετά γρήγορα, ειδικά αν έχεις μικρά παιδιά αυτό θα συμβεί αναπόφευκτα. Μπορεί να βρεις πολλούς «θησαυρούς» από χυμούς, τοστ, ξεχασμένες μπανάνες μέχρι και στυλό που έχει χυθεί το μελάνι! Τα δε ιδρωμένα αθλητικά είδη από τις δραστηριότητες τους μπορούν να γίνουν εστία μικροβίων.

Οπότε αξίζει να ξέρεις πώς να το καθαρίσεις αποτελεσματικά. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις μια εντελώς βρώμικη τσάντα είναι η συντήρηση. Για παράδειγμα βγάλε από τα βρεγμένα ρούχα γυμναστικής ή τυχόν σκουπίδια φαγητού-υπολείμματα μεσημεριανού γεύματος από το σακίδιο μόλις φτάσεις στο σπίτι και καθάρισε απαλά τους λεκέδες με ήπιο σαπούνι πιάτων μόλις τους δεις.

γαλάζιο σακίδιο

Τι να κάνεις πριν πλύνεις ένα σακίδιο

Πριν το πλύνεις, έλεγξε την ετικέτα φροντίδας. Εάν η ετικέτα λέει ότι το σακίδιο δεν πρέπει να βυθίζεται στο νερό, χρησιμοποίησε ένα πανί και μια μικρή ποσότητα απαλού καθαριστικού για να τρίψεις ιδιαίτερα βρώμικες περιοχές. Εάν δεν υπάρχει ετικέτα, δοκίμασε να καθαρίσεις μια μικρή περιοχή της επιφάνειας και του εσωτερικού της τσάντας πριν το πλύνεις όλο το αντικείμενο.

1. Όλα έξω

Βγάλε τα πάντα έξω από το σακίδιο. Καθάρισε ή αντικατέστησε οτιδήποτε είναι λερωμένο, ώστε να μην ξανά βάλεις μέσα κάτι που είναι βρώμικο. Εάν υπάρχουν ψίχουλα και σκόνη στις σχισμές, χρησιμοποίησε ένα σκουπάκι χειρός. Αν έχει λάσπη που είναι δύσκολο να αφαιρεθεί, χρησιμοποίησε ένα πινέλο μακιγιάζ. Οι μαλακές τρίχες θα βοηθήσουν να φύγουν τα υπολείμματα, ενώ θα ελαχιστοποιήσουν τη ζημιά στο ύφασμα. Άφησε όλες τις τσέπες ανοιχτές που έχουν φερμουάρ και κόψε τυχόν κλωστές που υπάρχουν κοντά τους, ώστε να μην πιαστούν στο πλύσιμο.

μπλε σακίδιο

2. Πλένοντας το σακίδιο στο πλυντήριο

Το ερώτημα είναι αν μπορείς να βάλεις το σακίδιο στο πλυντήριο και αυτό εξαρτάται από το υλικό του. Τα περισσότερα είναι φτιαγμένα από νάιλον ή καμβά κι έτσι είναι ασφαλή για να τα βάλεις στο πλυντήριο. Εάν η τσάντα έχει δερμάτινη επένδυση, μην την πλένεις εκεί.

Βήμα 1: Προετοιμασία για το πλύσιμο

Εάν υπάρχουν εξωτερικοί ή εσωτερικοί λεκέδες, εφάρμοσε απαλά κάποιο προϊόν αφαίρεσης λεκέδων με μια μαλακή βούρτσα ή οδοντόβουρτσα στις λερωμένες περιοχές και άφησε το προϊόν για  30 λεπτά. Γύρισε την τσάντα από μέσα προς τα έξω ή τοποθέτησε την μέσα σε μια μαξιλαροθήκη για να μην πιαστούν ή προκαλέσουν ζημιά οι ιμάντες και τα φερμουάρ στο μηχάνημα.

Βήμα 2: Πλύνε το σακίδιο πλάτης

Χρησιμοποίησε μια μικρή ποσότητα απαλού απορρυπαντικού και πλύνε τη συσκευασία σε ήπιο κύκλο με κρύο νερό. Εάν μαζευτεί κατά τη διάρκεια του κύκλου στυψίματος, σταμάτησε το πλυντήριο και προσπάθησε να ανοίξεις το σακίδιο για να πλυθεί καλά κι επιπλέον να μην «στραβώσει» κατά το πλύσιμο.

Βήμα 3: Στέγνωσε φυσικά

Άφησε όλα τα φερμουάρ ανοιχτά και κρέμασε το ανάποδα και στέγνωσε σε το σε εξωτερικό χώρο καθώς αυτό θα βοηθήσει να απομακρυνθούν τυχόν υπολειπόμενες μυρωδιές. Τέλος, βεβαιώσου ότι είναι εντελώς στεγνό πριν το χρησιμοποίησεις.

κορίτσι σε βουνό

Διάβασε επίσης:

2 αποτελεσματικές μέθοδοι για να αφαιρέσεις το μελάνι από τα δερμάτινα σου

Όταν λεκιάζει ένα αγαπημένο μας κομμάτι στενοχωριόμαστε, ειδικά αν έχουμε χρησιμοποιήσει όλες τις μεθόδους που θα μπορούσαν να τους αφαιρέσουν. Υπάρχουν λεκέδες που είναι επίμονοι και δύσκολοι να αφαιρεθούν από οποιοδήποτε ύφασμα. Ένας τέτοιος λεκές είναι και από μελάνι.

δερμάτινο καφέ
LaunchmetricsSpotlight

Οι λεκέδες από μελάνι ειδικά στο δέρμα παρουσιάζουν μοναδικές προκλήσεις που απαιτούν πιο λεπτή φροντίδα. Το δέρμα είναι πορώδες, επιτρέποντας στους λεκέδες να εισχωρήσουν βαθιά στο δέρμα και το μελάνι είναι κατασκευασμένο από βαφή και λάδι, καθιστώντας το ιδιαίτερα επίμονο.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ulla Johnson
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Paco Rabanne F23


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top