Now Reading
Stella McCartney: Τιμήθηκε από τον βασιλιά Κάρολο για τις υπηρεσίες της στη μόδα και τη βιωσιμότητα

Stella McCartney: Τιμήθηκε από τον βασιλιά Κάρολο για τις υπηρεσίες της στη μόδα και τη βιωσιμότητα

Avatar photo
σχεδιάστρια μόδας

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Stella McCartney τιμάται από τη βρετανική βασιλική οικογένεια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η σχεδιάστρια μόδας, Stella McCartney, λαμβάνει διάκριση για το έργο της από τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, τίμησε τη σχεδιάστρια για τις υπηρεσίες της στη μόδα και τη βιωσιμότητα.

Η McCartney ταξίδεψε στο Κάστρο του Windsor την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, για να παραλάβει από τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ (ο ίδιος είναι γνωστός για την περιβαλλοντολογική του δραστηριότητα), την τελευταία της διάκριση του Διοικητή του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας ή CBE.

Η εμφάνιση της McCartney στην τελετή

Για την τελετή, η McCartney φόρεσε ένα φόρεμα σε navy blue χρώμα, φτιαγμένο στο ατελιέ της στο Λονδίνο από επαναδημιουργημένο μαλλί Nativa. Το μαλλί της Nativa παράγεται με τα υψηλότερα επίπεδα καλής μεταχείρισης των ζώων, της προστασίας του περιβάλλοντος και της φροντίδας από τους αγρότες και τις τοπικές κοινότητες.

Η σχεδιάστρια ολοκλήρωσε την εμφάνιση με σατέν γόβες πάλι σε navy blue χρώμα κι ένα clutch από τη συλλογή Stella McCartney, τα οποία κατασκευάστηκαν από υλικά vegan. Η Βρετανίδα Emily-London δημιούργησε το προσαρμοσμένο δαντελένιο μαύρο βέλο της McCartney.

Η αναγνώριση και η ταπεινότητα της σχεδιάστριας

Σύμφωνα με το WWD, η McCartney είπε ότι «ένιωσε ταπεινότητα» που της αναγνωρίστηκε η αποστολή της να φέρει τη βιωσιμότητα στη μόδα. «Αυτή είναι μια τόσο περήφανη και συγκινητική μέρα για μένα — όχι μόνο για να λάβω αυτή την απίστευτη διάκριση από τον Βασιλιά Κάρολο Γ’, αλλά και ότι παραβρέθηκα στα τελευταία γενέθλια της Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ Β’».

Το CBE ήταν η δεύτερη τιμή για την ίδια. Είχε λάβει το βραβείο της OBE (Order of the British Empire) από τη βασίλισσα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ το 2013.

Stella McCartney νέα σειρά ομορφιάςΗ συνεργασία της με τον βασιλιά Κάρολο Γ’

Η McCartney συνεργάζεται συχνά με τον βασιλιά Κάρολο σε περιβαλλοντικά έργα και μάλιστα το 2021 εκπροσώπησε τη βιομηχανία της μόδας στη σύνοδο κορυφής της G7 στην Κορνουάλη της Αγγλίας.

Πριν από τη σύνοδο κορυφής, ο βασιλιάς συγκέντρωσε μερικούς από τους πιο ισχυρούς διευθύνοντες συμβούλους και επικεφαλής εταιρειών, συμπεριλαμβανομένου της McCartney, για να συναντηθεί με παγκόσμιους ηγέτες και να απαιτήσει «συντονισμένη δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής». Η ομάδα του βασιλιά Καρόλου είναι γνωστή ως Coalition of the Willing και οι εμπλεκόμενοι ηγέτες διαχειρίζονται συνολικά 60 τρισεκατομμύρια δολάρια.

«Στόχος μου είναι να οδηγήσω την αλλαγή, να ενθαρρύνω τις επενδύσεις και να δημιουργήσω διαρκή διαφορά μέσω κινήτρων που υποστηρίζουν την επόμενη γενιά», δήλωσε τότε η McCartney. «Ελπίζω ότι η Σύνοδος Κορυφής των G7 θα μεταφράσει το μήνυμα μας σε πολιτικές που θα μας φέρουν πιο κοντά στη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς σκληρότητα που θα είναι πιο ευγενική με όλα τα πλάσματα, τη Μητέρα Γη», πρόσθεσε.

Η ομάδα παρουσίασε 3 βασικές πρωτοβουλίες σε παγκόσμιους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων για την προώθηση της ιδιωτικής χρηματοδότησης σε έργα βιωσιμότητας, συστάσεις για πιθανή κυβερνητική πολιτική και προτάσεις για συνασπισμούς που θα οδηγήσουν την αλλαγή σε ορισμένες από τις πιο ρυπογόνες βιομηχανίες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της μόδας και της κλωστοϋφαντουργίας.

σχεδιάστρια μόδας
Instagram/@stellamccartney

Αργότερα το 2021, στο COP26, στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στη Γλασκώβη της Σκωτίας, η σχεδιάστρια συνάντησε ξανά τον βασιλιά Κάρολο. Του έκανε μια ξενάγηση στη βιώσιμη εγκατάσταση μόδας της στην Πινακοθήκη και το Μουσείο Τέχνης Kelvingrove κατά τη διάρκεια της διεθνούς συνόδου κορυφής.

Διάβασε επίσης:

Stella McCartney’s, S-Wave Bag: H εναλλακτική τσάντα από «δέρμα» σταφυλιού

Τα υλικά των αξεσουάρ αλλάζουν, εκσυγχρονίζονται κι εναρμονίζονται με το περιβάλλον. Η πρωτοπόρος στο να ψάξει, να βρει και να εντάξει στις δημιουργίες της νέα υλικά ώστε να αντικαταστήσει πλήρως το δέρμα, είναι η Stella McCartney. Και αν εσύ πίνεις Chardonnay ή Petite Sirah και τα απολαμβάνεις, μπορείς να εφησυχάσεις καθώς τα υπολείμματα των σταφυλιών χρησιμοποιούνται και μάλιστα θα γίνουν το αγαπημένο σου αξεσουάρ.

μαύρη τσάντα από σταφύλια
Instagram/@stellamccartney

Η νέα τσάντα S-Wave της Stella McCartney είναι από τα πρώτα κομμάτια ενός σχεδιαστή πολυτελείας που χρησιμοποιεί δέρμα από φλούδες σταφυλιών. Με τις πρωτοποριακές ιδέες της , η οποία McCartney είναι φανατική vegan, έχουν δημιουργηθεί και τσάντες από μανιτάρια. Πραγματικά κάθε φορά αναμένουμε να δούμε τί άλλα ιδιαίτερα υλικά μπορούν να δημιουργηθούν από τις μελέτες και τις συνεργασίες της σχεδιάστριας.

Διάβασε εδώ τη συνέχεια.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
φούστα και παντελόνι
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ροζ διαμάντι


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top