Now Reading
Ο Jeremy Scott μεταμορφώνει ανακυκλωμένα απόβλητα αυτοκινήτων της Hyundai σε ρούχα Υψηλής Ραπτικής

Ο Jeremy Scott μεταμορφώνει ανακυκλωμένα απόβλητα αυτοκινήτων της Hyundai σε ρούχα Υψηλής Ραπτικής

Ιωάννα Σαλαμουρα
jeremy scott

Ο Jeremy Scott και η ομάδα της Hyundai στη συλλογή Couture Capsule μεταμορφώνουν τα ανακυκλωμένα απόβλητα αυτοκινήτων σε μόδα.

Ο Jeremy Scott μετά την ανακοίνωση του ότι αποχωρεί από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή από τον οίκο Moschino ύστερα από 10 χρόνια, κάνει το ντεμπούτο του με την κορεάτικη εταιρεία αυτοκινήτων, Hyundai, με τη συλλογή ρούχων Υψηλής Ραπτικής. Σύμφωνα με το wwd.com, η συλλογή περιλαμβάνει 10 μοναδικά κομμάτια που είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα, απόβλητα αυτοκινήτων της εταιρείας.

Η συνεργασία είναι μέρος του προγράμματος Re:Style της Hyundai, μια πρωτοβουλία, που διανύει τώρα τον τέταρτο χρόνο της και αξιοποιεί κορυφαίους σχεδιαστές μόδας για να μετατρέψουν τα απόβλητα αυτοκινήτων στη μόδα. Η Hyundai ξεκίνησε το έργο για πρώτη φορά το 2019 με τη σχεδιάστρια μόδας Maria Cornejo. Το Re:Style έχει επίσης συνεργαστεί με επιτυχία με την Selfridges στο Λονδίνο και την L’Eclaireur στο Παρίσι.

Η Hyundai πλησίασε τον Scott σχετικά με το έργο Re:Style κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022, αφού η εταιρεία αυτοκινήτων τον έβαλε να σχεδιάσει μια σειρά από φανέλες. Για τη συλλογή αυτή, ο Scott χρησιμοποίησε ανακυκλωμένα υλικά από την παραγωγή των ηλεκτρικών οχημάτων της Hyundai Motor Company.

ΦΟΡΈΜΑΤΑ
[email protected]

«Το αυτοκίνητο της Hyundai έγινε η μούσα μου», είπε ο σχεδιαστής. «Άρχισα να σκέφτομαι πώς θα πήγαινα με αυτό το look κάπου σαν το Met Gala. Ήθελα κάτι τολμηρό, θεατρικό και ιδιότροπο». Για να δημιουργήσει τις σχεδιαστικές του που ήταν εμπνευσμένες από το αυτοκίνητο πρόσθεσε λεπτομέρειες από λουράκια ζώνης στα φορέματα, πήρε χερούλια αυτοκινήτου για να φτιάξει μπουφάν και έφτιαξε ένα φόρεμα από υαλοκαθαριστήρες. Περιέγραψε τη συλλογή ως «το coctail της δεκαετίας του ’50 συναντά το κυβερνοπάνκ».

Ενώ ο Scott αναγνώρισε ότι του άρεσε η εμπειρία του σχεδιασμού της συλλογής, είπε επίσης ότι η εργασία με ανακυκλωμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων ήταν μια διαδικασία εκμάθησης. «Διασκέδασα τόσο πολύ κάνοντας αυτή τη συλλογή, αλλά ήταν προκλητική», είπε. «Το να αποτυπώσω την ουσία αυτού που ήθελα σωστά χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων δεν ήταν εύκολο».

jeremy scott
hyundai.com

Η ιδέα πίσω από τη συλλογή ήταν να αντιμετωπίσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τόσο της βιομηχανίας της μόδας όσο και της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο Scott είναι γνωστός για το ότι χρησιμοποιεί ως ένα μέρος την ανακύκλωση στη μόδα που δημιουργεί, ερμηνεύοντας εκ νέου τις σακούλες στεγνού καθαρίσματος, τα σκισμένα περιοδικά αλλά και τους κάδους απορριμμάτων. Τα υλικά που έχουν απομείνει από τα ηλεκτρικά οχήματα της HMC που χρησιμοποίησε για τη δημιουργία της συλλογής του Re:Style περιλαμβάνουν το Bio TPO Skin, κατασκευασμένο εν μέρει από εκχυλίσματα ζαχαροκάλαμου, βιολογικό PET και ανταλλακτικά αυτοκινήτων, όπως καπάκια, καλώδια και κλειδιά.

Ο Sungwon Jee, αντιπρόεδρος της Hyundai και παγκόσμιος επικεφαλής μάρκετινγκ, δήλωσε ότι η Hyundai ήθελε να συνδεθεί με τη βιομηχανία της μόδας μέσω της συνεργασίας Re:Style της εταιρείας, επειδή «η αυτοκινητοβιομηχανία και η βιομηχανία μόδας θεωρούνται και οι δύο βιομηχανίες που παράγουν πολλά απόβλητα σε διάφορα βιομηχανικά κανάλια . Πιστεύουμε ότι τα απορριπτόμενα απόβλητα από αυτές τις δύο βιομηχανίες μπορούν να μετατραπούν σε τέχνη μέσω της δουλειάς δημιουργικών σχεδιαστών, δίνοντας τους νέα αξία. Αυτή η φρέσκια προοπτική δείχνει ότι τα απόβλητα μπορούν να μετατραπούν σε υπέροχους θησαυρούς. Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν ευκαιρίες για τις βιομηχανίες αυτοκινήτων και μόδας να σκέφτονται πιο ενεργά και δημιουργικά για τη βιωσιμότητα».

Η συνεργασία υπογραμμίζει τη δέσμευση της Hyundai Motors στη φιλική προς το περιβάλλον κατασκευή και τη δέσμευση με τους καταναλωτές που συνειδητοποιούν το περιβάλλον. Το Re:Style είναι το πιο πρόσφατο κεφάλαιο στην αποστολή της Hyundai να είναι ουδέτερη από εκπομπές άνθρακα έως το 2040 και μηδενικές εκπομπές ρύπων στην αλυσίδα εφοδιασμού της έως το 2045.

 

Για τον Scott, η βιωσιμότητα έχει γίνει σαν δεύτερη φύση μετά τα χρόνια που εργάστηκε με την Adidas. «Δουλεύοντας με την Adidas τώρα, όλες οι κατασκευές είναι πράγματα που έχουν ανακυκλωθεί», είπε. «Ακόμη και με το Moschino, χρησιμοποίησα πολλά ανακυκλωμένα πλαστικά. Η βιωσιμότητα είναι τόσο τακτική σε ό,τι κάνω. Αυτή η συνεργασία είναι σίγουρα διαφορετική από πράγματα που έχω κάνει στο παρελθόν, αλλά για μένα η δημιουργικότητα είναι σαν το νερό. Το αδειάζω σε μια πισίνα ή ρωγμή στο πεζοδρόμιο και αφήνω να εμπνέω, να με προκαλεί και να με μαθαίνει. Αυτή η συνεργασία με τη Hyundai τα έχει κάνει όλα αυτά».

jeremy scott
απε-μπε

Η έκθεση αρχείου Re:Style θα ξεκινήσει στη Σεούλ στις 22 Μαρτίου και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό για δύο εβδομάδες. Ο χώρος θα περιλαμβάνει τη συνεργασία του Jeremy Scott και όλα τα αρχειακά κομμάτια του Re:Style.

Διάβασε επίσης:

Ο Bob Dylan φωτογραφίζεται από τον Hedi Slimane στην καμπάνια Celine Homme

Ο ζωντανός θρύλος της rock μουσικής σκηνής, Bob Dylan, φωτογραφίζεται και πρωταγωνιστεί στην καμπάνια Celine Homme «Portrait of a Performer». Η φωτογράφιση έγινε από τον Hedi Slimane, καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου, στο σπίτι του μουσικού στο Los Angeles.  Ο Slimane είχε πάντα ταλέντο στην αισθητική του rock and roll lifestyle. Οι σιλουέτες που δημιουργεί είναι «σφιχτές», το δέρμα είναι επίσης κυρίαρχο όπως και η χρήση των μεγάλων γυαλιών ηλίου του αεροπόρου υπάρχουν παντού. Το «Portrait of a Perfomer» είναι μια σειρά από ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Slimane που έχει ξεκινήσει εδώ και 4 χρόνια.

ροκ σταρ
[email protected]

Αυτή η αίσθηση για τον απελευθερωμένο τρόπο ζωής συνεχίζει να διαπερνά τη Celine με το νεότερο αστέρι της καμπάνιας της, τον Bob Dylan. Σύμφωνα με το townandcountrymag.com, στο νέο μέρος της σειράς «Portrait of a Performer» της μάρκας, ο μουσικός της folk-rock απαθανατίζεται στο σπίτι του στην Καλιφόρνια από τον ίδιο τον Slimane.

Διάβασε εδώ τη συνέχεια.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Scandi girl
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
πέπλαDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top