Now Reading
Νυφικό και σωστό νούμερο: Η «σπαζοκεφαλιά» που έχουμε όλες με το ρούχο της μεγάλης αυτής ημέρας

Νυφικό και σωστό νούμερο: Η «σπαζοκεφαλιά» που έχουμε όλες με το ρούχο της μεγάλης αυτής ημέρας

Ιωάννα Σαλαμουρα
Νυφικο

Το νυφικό είναι το ρούχο που θέλουμε να πέσει ωραία πάνω στο σώμα μας και να το απολαύσουμε πολύ την ημέρα του γάμου μας.

Γάμος, ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή  μας και που χρειάζεται μια μεγάλη προετοιμασία. Από τις πιο μικρές λεπτομέρειες μέχρι τις πιο σοβαρές ξέρουμε πως όλα θα περάσουν από το χέρι μας κι ας είμαστε αυτές που παντρευόμαστε. Και μαζί με όλα τα άγχη που θα έχουμε στο μυαλό μας έχουμε άλλο ένα άγχος που ονομάζεται νυφικό.

Η αγορά των νυφικών είναι μια συναισθηματική διαδικασία, η οποία όπως απαιτεί πολύ ψάξιμο, πολλές δοκιμές και πολλές πρόβες μέχρι να καταλήξει στα χέρια μας. Το πιο συγκεχυμένο πράγμα για τις αγορές νυφικών είναι το θέμα του μεγέθους. Μπορεί να φοράς medium σχεδόν σε όλη τη ζωή σου και μόλις δοκιμάσεις ένα νυφικό σε medium να διαπιστώσεις πως δεν ανεβαίνει καν το φερμουάρ και να σε πιάσει πανικός ότι πάχυνες. Ψυχραιμία και δες τι να έχεις υπόψιν σου κατά τις δοκιμασίες των νυφικών σύμφωνα με τους ειδικούς.

ΝυφικαΕπίλεξε ένα νούμερο πιο μεγάλο από αυτό που φοράς

Όπως εξηγεί η Kleinfeld Bridal στο thelist.com, το μέγεθος ενός νυφικού είναι απλώς ένας αριθμός. Στον κόσμο των νυφικών, τα μεγέθη τείνουν να είναι ένα ή δύο νούμερα πάνω από αυτά που αγοράζουμε από τα καταστήματα με ρούχα. Αν για παράδειγμα φοράς μικρό νούμερο θα πρέπει να δοκιμάσεις ένα με δυο νούμερα πιο πάνω από το κανονικό σου μέγεθος. Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι διότι οι σχεδιαστές νυφικών χρησιμοποιούν τα ίδια μεγέθη που ήταν ο κανόνας στην Ευρώπη πριν από περίπου 80 χρόνια. Επιπλέον, όπως και με τα κανονικά ρούχα κάθε κατάστημα έχει άλλα κοψίματα στα ρούχα και άρα αλλάζουν και τα νούμερα. Επομένως μπορεί σε ένα κατάστημα να φοράς μικρό μέγεθος και σε ένα άλλο να φοράς μεσαίο μέγεθος.

ΝυφικοΤο άλλο κομμάτι που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι τι στιλ θα επιλέξεις. Αν διαλέξεις ένα νυφικό ρούχο που θα μοιάζει με φόρεμα, προφανώς θα πάρεις το νούμερο που ήδη φοράς. Αν όμως διαλέξεις ένα πιο «γοργονέ» νυφικό καλό είναι να δοκιμάσεις ένα νούμερο μεγαλύτερο. Οι ειδικοί στο νυφικό συμβουλεύουν επίσης να μην προσπαθήσεις να χάσεις βάρος μόνο και μόνο για να μπεις σε μικρότερο μέγεθος. Αν δεν το κάνεις πραγματικά για την υγεία σου, δεν αξίζει να βάλεις τον εαυτό σου σε αυτό το άγχος μόνο και μόνο για το νούμερο του νυφικού.

νυφούλα

Επίσης όταν θα πας να προβάρεις νυφικό πιθανότατα να σου δώσουν να δοκιμάσεις μεγαλύτερο μέγεθος. Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι για να μπορέσουν να σου τροποποιήσουν και να φέρουν στα μέτρα σου το ρούχο. Καλό είναι να παραγγείλεις το νυφικό σου 6 μήνες πριν για να έχεις τον χρόνο να αλλάξεις κάτι αν χρειαστεί (μπορεί να έχεις χάσει κιλά πριν το γάμο) και φυσικά να αγοράσεις τα απαραίτητα αξεσουάρ που θα χρειαστούν (σουτιέν, κορσέδες κλπ).

ΝυφικαΜπορείς επίσης για να είσαι απόλυτα σίγουρη πως τίποτε δε θα αλλάξει στο νυφικό σου να επιλέξεις ένα φόρεμα που να έχει κορσέ για μπούστο καθώς ακόμη και να έχεις λίγο φούσκωμα πριν την περίοδο το σίγουρο είναι πως θα τη σμιλέψει. Αλλά ένα είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Να βρεις αυτό το φόρεμα με το οποίο θα είσαι χαρούμενη ανεξάρτητα από το τι λέει το μέγεθος στο καρτελάκι.

νύφη με πέπλο

Διάβασε επίσης:

Παντρεύεσαι και κάνεις κλειστό γάμο; Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν ξεκινήσεις την οργάνωσή του

Κλειστοί, μικροί ή σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο,  όπως κι αν επιλέξεις να τους χαρακτηρίσεις, δεν μπορείς να αρνηθείς ότι οι γάμοι με μειωμένο μέγεθος καλεσμένων είναι άλλη μια πρακτική που έχει γίνει σημαντικό μέρος της «νέας κανονικότητάς» μας. Αλλά ενώ η δημοτικότητά τους γνώρισε έκρηξη λόγω των περιορισμών και των ζητημάτων ασφαλείας της πανδημίας, η τάση ξεκίνησε πολύ πριν από το COVID-19, και φαίνεται ότι θα αυξηθεί ακόμη και μετά την επιστροφή της ζωής σε μια λιγότερο ασυνήθιστη κατάσταση.

νιοπαντρο ζευγάρι που φιλιεταιΑυτό οφείλεται στα πολλά πλεονεκτήματα που προσφέρουν αυτές οι μικρές εκδηλώσεις, μπορούν να είναι φθηνότερες, πιο οικείες και συνολικά λιγότερο αγχωτικές. Ωστόσο, ενώ ο σχεδιασμός ενός εξαιρετικά μικρού γάμου είναι ένα διαφορετικό θηρίο από τους μεγαλύτερους ομολόγους του, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι εξακολουθούν να απαιτούν πολλή σκέψη, χρόνο και χρήματα για την οργάνωσή τους, οπότε ίσως να μην πρέπει να πας προς τα εκεί υποθέτοντας ότι θα είναι μία εύκολη δουλειά.

Διάβασε εδώ τη συνέχεια.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
υφασμάτινο στρατιωτικό
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ρούχα για γραφείοDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr