Now Reading
Μπορούν πραγματικά τα διαμάντια να σε εξασφαλίσουν για μια ζωή χωρίς να φορολογηθείς ποτέ γι’ αυτά;

Μπορούν πραγματικά τα διαμάντια να σε εξασφαλίσουν για μια ζωή χωρίς να φορολογηθείς ποτέ γι’ αυτά;

Avatar photo
δαχτυλίδι

Μύθος ή αλήθεια ότι τα διαμάντια είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που έχεις επάνω σου και δεν φορολογείται;

Χρόνια τώρα πιστεύεται ότι όταν οι καιροί δυσκολεύουν, τα κοσμήματα είναι ένα από τα λίγα πράγματα που μπορούν να μας εξασφαλίσουν οικονομικά. Επίσης είναι το μόνο πράγμα που μπορεί κανείς να πάρει μαζί του κρυφά χωρίς κανείς να τον καταλάβει. Ναι, οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα χρήματα στο χέρι δεν είναι πια μια καλή εγγύηση για οικονομική ανεξαρτησία και ευημερία, σε όποιο μέρος κι αν επιλέξεις να πας. Άλλωστε, ένα διαμάντι μπορείς να  το κρύψεις εύκολα στην τσέπη σου με έναν τρόπο που σίγουρα δεν μπορείς να κάνεις μ’  ένα γιοτ 100 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως έμαθαν δεκάδες Ρώσοι ολιγάρχες πέρυσι (ναι, για τον πόλεμο στην Ουκρανία μιλάμε).

Τα ιστορικά γεγονότα στις αρχές του 20ου αιώνα υποστηρίζουν αυτήν την άποψη

Μετά την εκτέλεση του Τσάρου Νικολάου Β’ και της οικογένειάς του το καλοκαίρι του 1918, ανακαλύφθηκε ότι οι νεαρές πριγκίπισσες είχαν ραμμένα τόσα πολλά διαμάντια στα εσώρουχά τους που ήταν ουσιαστικά …αλεξίσφαιρα. Από τους Ρομανόφ (και τα τιμαλφή τους) που τα κατάφεραν, υπάρχει το θρυλικό έπος της Μεγάλης Δούκισσας Μαρία Παβλόβνα, η οποία φύλαξε τα πετράδια της σε ένα μυστικό διαμέρισμα στο παλάτι της Αγίας Πετρούπολης και αργότερα έβαλε κρυφά έναν Βρετανό διπλωμάτη μεταμφιεσμένο σε εργάτη (ή μια ηλικιωμένη γυναίκα, όπως εμφανίζεται σε άλλα έγγραφα) για να τα ανακτήσει. Οι Windsors έχουν την αγαπημένη τιάρα της βασίλισσας Ελισάβετ ως μεγάλο και αμύθητης αξίας στέμμα, ένα διαμαντένιο κόσμημα που ξεκίνησε ως λαθραίο κόσμημα από την οικογένεια Ρομανόφ.

Τι γίνεται όμως με τον 21ο αιώνα;

Είναι ακόμη δυνατόν τα κοσμήματα να γλιστρούν κάτω από τα «ραντάρ»; Η απάντηση είναι περίπλοκη, αν και δεν υπάρχει αμφιβολία για τη χρησιμότητα της διατήρησης εξαιρετικά φορητών διαμαντιών που θα εξασφαλίζουν δια βίου έναν άνθρωπο. Απλώς ρωτήστε τους ανώνυμους αγοραστές πίσω από τις πρόσφατες πωλήσεις που καταρρίπτουν το ρεκόρ.

Σύμφωνα με το Τownandcountrymag.com, τον Οκτώβριο ένα ροζ διαμάντι 11,15 καρατίων έφτασε τα 49,9 εκατομμύρια δολάρια στον οίκο Sotheby’s, 6 μήνες αφότου ο οίκος πούλησε το μεγαλύτερο μπλε διαμάντι που εμφανίστηκε ποτέ σε δημοπρασία για περισσότερα από 57 εκατομμύρια δολάρια. Και οι δύο πραγματοποιήθηκαν στο Χονγκ Κονγκ. Σύμπτωση;

«Η δυνατότητα αντικατάστασης ενός ροζ διαμαντιού 10 εκατομμυρίων δολαρίων μπορεί να είναι μεγαλύτερη από αυτή ενός πίνακα ζωγραφικής αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος μπορεί να μην έχει απαραιτήτως ευρεία αγορά», λέει ο Lee White Galvis, δικηγόρος τέχνης και σύμβουλος υπηρεσιών τέχνης.

Ενώ οι άνθρωποι δεν μπορούν πραγματικά να διακρίνουν ένα διαμάντι 25 καρατίων από το άλλο, θα αναγνωρίσουν αμέσως ένα Ρέμπραντ, καθιστώντας πολύ πιο δύσκολο να το πουλήσουν διακριτικά. Ακόμη και μια πέτρα υψηλού προφίλ μπορεί να κοπεί ελαφρώς παίρνοντας μια νέα «ταυτότητα».

Αλλά τα κοσμήματα είναι πολύ περισσότερα από ένα απλό περιουσιακό στοιχείο – είναι επίσης ένα οικογενειακό κειμήλιο, λένε πολλοί.

Σε ποιο σημείο, λοιπόν, αυτό το συναισθηματικό διαμάντι γίνεται επίσης ένας δυσδιάκριτος τρόπος για να μεταβιβαστεί ο οικογενειακός πλούτος —χωρίς να αφήσει κανείς ίχνη από χαρτί;  «Συχνά τα ακριβά κοσμήματα δεν δηλώνονται στην περιουσία κάποιου», λέει ένας εξέχων πωλητής λιανικής στη Νέα Υόρκη με γνώση από πρώτο χέρι. «Οι κληρονόμοι απλώς απομακρύνονται διακριτικά με τα περιουσιακά στοιχεία τοποθετημένα στα δάχτυλα και τους καρπούς τους». Τις περισσότερες φορές, προσθέτει, κανείς δεν ξέρει ότι η μητέρα σου άφησε κοσμήματα αξίας εκατομμυρίων δολαρίων αποθηκευμένα σε συρτάρια εσωρούχων και κουτιά γύρω από το σπίτι.

διαμάντιαΕπιπλέον, όσον αφορά τον προγραμματισμό ακινήτων, πολλοί πελάτες απλώς δεν συζητούν για τα πετράδια τους, σύμφωνα με τον Parker F. Taylor, ο οποίος επικεντρώνεται στη φορολογική νομοθεσία, τη διαχείριση περιουσίας και τα καταπιστεύματα και τα κτήματα ως επικεφαλής της ομάδας Private Client Services του Hughes Hubbard.

διαμαντια«Είναι μια πολύ προσωπική κατηγορία περιουσιακών στοιχείων και κάποιοι δεν θέλουν να μοιραστούν αυτά που έχουν, ακόμη και με μέλη της οικογένειας», λέει. Ωστόσο, το Grandma’s JAR και τα vintage Cartier ανήκουν στην ίδια κατηγορία με την τέχνη ή την ακίνητη περιουσία και επομένως πρέπει να αποτιμηθούν ανάλογα. Εάν κάποιος αφήσει μια περιουσία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων χωρίς να έχει αναφερθεί κανένα κόσμημα στη φορολογική δήλωσή του, θα υψώσει μια κόκκινη σημαία. Με άλλα λόγια, μην προσπαθήσεις να τα κρύψεις.

«Εάν οι άνθρωποι δεν ακολουθήσουν το νόμο, θα υπάρξουν συνέπειες και κυρώσεις», λέει ο Taylor. «Ένας καλός πράκτορας μπορεί να σκάψει, να κάνει έρευνες και να ανακαλύψει τι συμβαίνει με αυτά τα κοσμήματα αξίας». 

Πληροφορίες από φορολογικής άποψης που δεν ήξερες για τα διαμάντια

διαμάντιαΕκτίμησέ το: «Η αξία των κοσμημάτων είναι υποκειμενική», λέει ο Russell Zelenetz, συνεργάτης του Stephen Russell. Εκτιμήστε τα τεμάχια για λόγους φόρου ακίνητης περιουσίας και όχι για ασφάλιση, η οποία μπορεί να έχει υψηλότερη εκτίμηση.

Γνώρισε πώς φορολογείται: Το να δώσετε κοσμήματα σε έναν κληρονόμο ενώ είστε ακόμη ζωντανοί, σε αντίθεση με το να το κληροδοτήσετε, θα έχει πολύ διαφορετικές φορολογικές επιπτώσεις. Αν του έχετε εμπιστοσύνη, ακόμα καλύτερα! Και μένουν σε εσάς και δεν φορολογείστε επιπλέον,

Ή απλώς πούλησέ το: Αυτή η επιλογή αντιμετωπίζει ένα άλλο πρόβλημα που εμφανίζεται συχνά όταν πρόκειται για τα οικογενειακά κοσμήματα: όλοι τσακώνονται για το ποιος θα πάρει τι.

Διάβασε επίσης:

Τα διακριτικά σκουλαρίκια της πριγκίπισσας Diana με τα υπέροχα διαμάντια, που έχουν γίνει λατρεία της Kate Middleton

Η Κate Middleton είναι μια από τις πιο καλοντυμένες γυναίκες και με πολύ ωραίο στιλ. Διαθέτει ένα πολύ κομψό στιλ, απόλυτα εναρμονισμένο με τον σωματότυπο της αλλά και με τις υποχρεώσεις που έχει πλέον ως πριγκίπισσα. Ο λόγος για τον οποίο ξεχωρίζει το στιλ της είναι διότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να φορέσει ένα φθηνό ρούχο αλλά και να το ξανά φορέσει, πράγμα που την κάνει να είναι ακομπλεξάριστη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η τελευταία εμφάνιση της Middleton στο πρώτο επίσημο δείπνο του βασιλιά Κάρολου ήταν μια ωδή στην εκλιπούσα πριγκίπισσα Diana, φορώντας το στέμμα της αλλά και κοσμήματα της. Η Kate σχεδόν σε όλες της τις εμφανίσεις φοράει ένα πολύ συγκεκριμένο κόσμημα το οποίο ανήκε στην Diana, και αυτά είναι τα σκουλαρίκια από ζαφείρια. Αυτός είναι ο πιο γλυκός τρόπος για να τιμήσει την αδικοχαμένη πριγκίπισσα.

Δες τα υπέροχα σκουλαρίκια ΕΔΩ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
jeremy scott
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
δερμάτινη καπαρντίνα


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top