Now Reading
Η εποχή των καπέλων ξεκινά και δες πώς θα βρεις το σωστό μέγεθος

Η εποχή των καπέλων ξεκινά και δες πώς θα βρεις το σωστό μέγεθος

Ιωάννα Σαλαμουρα
κορίτσι με καπέλο

Καπέλο, το βασικότερο αξεσουάρ της άνοιξης και δες με τι τρόπο θα βρεις το σωστό μέγεθος για σένα.

Άνοιξη και βγάζουμε σιγά σιγά τα καπέλα μας καθώς είμαστε στην επίσημη εποχή που πρέπει να φοράμε και αυτά μαζί με την αντιηλιακή μας αν θέλουμε να αποφύγουμε τον ήλιο. Μπορεί να σου αρέσουν συγκεκριμένα στιλ καπέλων όμως δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις το σωστό μέγεθος. Πριν ξεκινήσεις τις αγορές σε αυτά, δες πώς θα βρεις το μέγεθος που σου ταιριάζει καλά στο κεφάλι σου.

Μπορεί να διαθέτεις μια μεγάλη συλλογή από καπέλα ή και όχι, το σίγουρο είναι ότι αυτό το αξεσουάρ κρατάει αιώνες πίσω. Σύμφωνα με το glam.com, οι λόγοι που τα φορούσαν οι γυναίκες και οι άνδρες δεν αφορούσαν μόνο τη μόδα αλλά και για να προσδιορίσουν τη θέση τους στην κοινωνία. Τα πρώτα καπέλα εμφανίστηκαν γύρω στον 13ο αιώνα και τότε ήταν που οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές καπέλων άρχισαν να δημιουργούν κομμάτια για εντυπωσιακούς σκοπούς της μόδας. Οι γυναίκες άρχισαν να τα φοράνε και με αυτόν τον τρόπο επιδείκνυαν τον πλούτο και την κατάσταση τους. Σήμερα, τα καπέλα δεν θεωρούνται απλώς ως ένα αξεσουάρ που προορίζεται για τους πλούσιους και ισχυρούς, ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει τη δική του συλλογή και το τι θα αποφασίσεις να φορέσεις εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα.

καπέλα

Πώς θα βρεις το σωστό μέγεθος

Αν έχεις ψωνίσει ποτέ καπέλα του μπέιζμπολ στο παρελθόν, μπορεί να έχεις δει αυτοκόλλητα με αριθμούς όπως «6 7/8» πάνω τους. Αυτές είναι πραγματικές μετρήσεις που επιτρέπουν στους πελάτες να γνωρίζουν πώς θα ταιριάζει το καπέλο, υποθέτοντας ότι δεν μπορεί να προσαρμοστεί. Δες πώς μπορείς να μετρήσεις το μέγεθος του καπέλου σου και να ψωνίσεις το σωστό.

μπειζμπόλ καπέλο
Σωστό μέγεθος σε κλασικό ύφος

Αν αγοράσεις ένα καπέλο που έχει κλασικό στιλ και είναι αυτό που κάθεται ακριβώς πάνω από τα φρύδια σου, το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια μεζούρα για να προσδιορίσεις το μέγεθος. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσεις μια μεζούρα, η οποία είναι κατασκευασμένη από πιο μαλακό υλικό από ένα μεταλλικό μέτρο καθώς μπορεί να τυλιχτεί με ασφάλεια γύρω από το κεφάλι σου. Ξεκίνησε από το κέντρο στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου προχωρώντας τη μεζούρα  γύρω από το μέτωπο σου και πάλι προς τα πίσω ακριβώς πάνω από τα φρύδια σου.

Σε γενικές γραμμές, τα περισσότερα καπέλα μετρώνται και πωλούνται ανάλογα με το μέγεθος τους σε εκατοστά, αλλά δεν είναι ασυνήθιστο να τα δούμε και σε ίντσες. Κατά μέσο όρο, η περιφέρεια κεφαλιού για τις γυναίκες είναι 55 εκατοστά και 57 εκατοστά για τους άνδρες. Εάν δεν έχεις μεζούρα οποιοδήποτε κομμάτι κορδονιού θα κάνει την ίδια δουλειά. Χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι νήμα ή παρόμοιο υλικό, μπορείς να επαναλάβεις την ίδια διαδικασία μέτρησης για να βρεις το μέγεθος σου.

κορίτσι σε ράντσο

Πώς να βρεις το μέγεθος καπέλου σου σε στιλ halo

Ένα καπέλο σε στιλ halo είναι ελαφρώς διαφορετικό από ένα κλασικό καπέλο στον τρόπο που κάθεται στο κεφάλι σου. Συνήθως, το μπροστινό μέρος ενός καπέλου τύπου halo είναι ανασηκωμένο και κάθεται άνετα στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου. Πολλά καπέλα με γείσο είναι καπέλα τύπου halo και τα καπέλα του μπέιζμπολ συχνά ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Για να βρεις σε ένα τέτοιο καπέλο το μέγεθος σου χρειάζεται να κάνεις ακριβώς ότι έκανες και με το κλασικού τύπου καπέλο. Το μόνο που πρέπει να λάβεις υπόψη είναι ότι τα καπέλα τύπου halo είναι συνήθως μικρότερα σε μέγεθος από τα κλασικά καπέλα.

κορίτσι με καπέλο

Διάβασε επίσης:

Ποια εσώρουχα να φορέσω με τα jeans; Το αιώνιο ερώτημα που όμως έχει τη λύση του

Το jeans παντελόνι αποτελεί ένα από τα βασικά κομμάτια που έχουμε στην γκαρνταρόμπα μας. Άλλα είναι σε στενή γραμμή και άλλα σε φαρδιά. Δεν υπάρχει όμως κάτι χειρότερο από το να έχεις αγοράσει το τέλειο jeans που σου ταιριάζει γάντι και να στο καταστρέφουν οι γραμμές που φαίνονται από το σλιπ σου.

εσώρουχα σε κρεμάστρες

Οι περισσότερες έχουμε μια ποικιλία από διαφορετικά στιλ σε jeans παντελόνια κι έτσι μας επιτρέπεται να έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία στις επιλογές μας. Η καλύτερη επιλογή σε εσώρουχο φαίνεται να είναι το στρινγκ μέσα από ένα τέτοιο ρούχο αλλά δεν είναι και η πιο άνετη επιλογή, ειδικά μετά από μια κουραστική μέρα.

Διάβασε εδώ τη συνέχεια.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
σανδάλια
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
άνετα ψηλοτάκουναDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top