Now Reading
Gucci Cosmos: Η έκθεση που παρουσιάζει τα 102 χρόνια του οίκου στο West Bund της Σαγκάης

Gucci Cosmos: Η έκθεση που παρουσιάζει τα 102 χρόνια του οίκου στο West Bund της Σαγκάης

Ιωάννα Σαλαμουρα
έκθεση

Η έκθεση «Gucci Cosmos», η οποία παρουσιάζει τα 102 χρόνια κληρονομιάς του οίκου της Φλωρεντίας, συμβαίνει στη Σαγκάη.

Για να παρουσιάσει τα 102 χρόνια κληρονομιάς της ο οίκος Gucci εγκατέστησε μια καθηλωτική έκθεση στο West Bund της Σαγκάης, ένα πρώην εργοστάσιο αεροσκαφών με θέα στον ποταμό Huangpu. Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Παρασκευή, 28 Απριλίου, και ονομάζεται «Gucci Cosmos». Η έκθεση αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τον οίκο της Φλωρεντίας, καθώς η μάρκα άρχισε να εισάγει μια πιο διαχρονική προσέγγιση από τα τέλη του περασμένου έτους για να αποκαταστήσει το νέο ύφος της αλλά και την πολυτέλεια της.

Αυτόν τον Σεπτέμβριο, ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής Sabato De Sarno θα ανοίξει το επόμενο κεφάλαιο για την Gucci, διαδεχόμενος τον Alessandro Michele, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από την εταιρεία τον περασμένο Νοέμβριο. «Όταν ανοίξαμε το αρχείο Gucci στη Φλωρεντία τον Ιούλιο του 2021 για να γιορτάσουμε την εκατονταετηρίδα μας, αποφασίσαμε αμέσως ότι η Κίνα θα ήταν ο πρώτος παγκόσμιος προορισμός που θα ζωντανέψει αυτό το ιστορικό έκθεμα για τον οίκο και την κληρονομιά του», δήλωσε αποκλειστικά στο WWD ο Marco Bizzarri, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gucci «η ιστορία της μάρκας έγκειται στους σχεδιαστές και τους τεχνίτες που βρίσκονται πίσω από το έργο, επομένως το “Gucci Cosmos” είναι πραγματικά ένας φόρος τιμής σε αυτούς».

Gucci Cosmos: Η έκθεση που παρουσιάζει τα 102 χρόνια του οίκου στο West Bund της Σαγκάης
instagram @gucci

Για να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που θα αναδείκνυε αλλά θα είχε και μια πιο φρέσκια ματιά στα πιο εμβληματικά κομμάτια της η Gucci, επιστράτευσε την Ιταλίδα θεωρητικό και κριτικό μόδας Maria Luisa Frisa ως επιμελήτρια του show. Ενώ η Es Devlin, η διάσημη Βρετανίδα καλλιτέχνης που δημιούργησε έναν τεράστιο κύκλο-δαχτυλίδι για την ανδρική συλλογή του Saint Laurent την άνοιξη του 2023 στην έρημο του Μαρόκου, ήταν υπεύθυνη για την επινόηση μιας σειράς ευφάνταστων σκηνικών, γλυπτών και έργων τέχνης  για την έκθεση.

The requested resource does not exist

 

Η Frisa πέρασε 6 μήνες αναζητώντας τα πιο αξιοσημείωτα κομμάτια από το αρχείο Gucci, συνδυάζοντας την ιστορία ίδρυσης του οίκου, την ιππική του σύνδεση, τις πιο εμβληματικές τσάντες και αρχειακές εμφανίσεις από την εποχή των Tom Ford, Frida Giannini και Alessandro Michele.

The requested resource does not exist

Η έκθεση χωρίζεται σε 8 θέματα ή «κόσμους», που προσφέρουν μια ολοκληρωμένη άποψη της ιστορίας και της δημιουργικότητας της μάρκας και θα είναι ανοιχτό για το κοινό έως τις 25 Ιουνίου πριν ξεκινήσει μια παγκόσμια περιοδεία.

έκθεση
instagram @gucci

«Η δύναμη αυτής της έκθεσης είναι ότι αυτή είναι μια συναρπαστική εμπειρία. Έτσι, οι επισκέπτες που μπαίνουν σε αυτόν τον κόσμο μπορούν να νιώσουν τη δύναμη του διαλόγου μεταξύ των αντικειμένων, του διαλόγου μεταξύ του αντικειμένου και της οθόνης. Μέρος της πρόκλησης της παράστασης είναι να αφήσει το κοινό να καταλάβει τη σημασία κάθε αντικειμένου, ρούχου ή αξεσουάρ. Συχνά θεωρούμε κάποια πράγματα δεδομένα όπως για παράδειγμα η τσάντα Bamboo, που στη δεκαετία του 1940, όταν πρωτοεφευρέθηκε, υπήρξε πολλή έρευνα πίσω από το πώς να λυγίσει το μπαμπού για να δημιουργηθεί σε μια λαβή», εξήγησε η Frisa. «Ήταν μια καινοτομία για την εποχή κι εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό μέρος της δεξιοτεχνίας και της τεχνογνωσίας της Gucci».

Διάβασε επίσης:

Τα αξεπέραστα τσόκαρα OG Dr. Scholl των παιδικών μας χρόνων κάνουν μια συνεργασία έκπληξη

Η Dr. Scholl’s συνεχίζει τη σειρά των πολλών συνεργασιών της και αυτή τη φορά, είναι μια οικογενειακή υπόθεση. Η Veronica Beard πήρε τα κλασικά τσόκαρα της μάρκας και δημιούργησε μια κάψουλα 7 σχεδίων με retro αναφορές. Η μάρκα υποδημάτων και ο οίκος μόδας Veronica Beard που παράγει παπούτσια από το 2019, είναι κάτω από την ομπρέλα της Caleres, μιας παγκόσμιας εταιρείας υποδημάτων.

τσόκαρα
drschollsshoes.com

Μαζί λοιπόν, οι μάρκες δημιούργησαν μια κάψουλα 7 τεμαχίων που χτίστηκε γύρω από το εμβληματικό αυθεντικό σανδάλι του Dr. Scholl, βασικό στοιχείο της μόδας από τη δεκαετία του ’60. Αλλά αυτή τη φορά, οι συνιδρυτές της Veronica Beard – οι κουνιάδες Veronica Miele Beard και η Veronica Swanson Beard – ανέβασαν το παπούτσι σε νέα ύψη με μια κομψή, ψηλοτάκουνη έκδοση.

Δες εδώ τα σχέδια.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4 «παλιές-νέες» τάσεις της μόδας που πρέπει να έχεις υπόψιν σου για το 2023
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μπλούζες με φιόγκους: Η τάση από τα '70s επιστρέφει δυναμικά και μας εμπνέει για sexy looksDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr