Now Reading
Δες πώς μέσα σε μόλις 5 λεπτά μπορείς να επιδιορθώσεις τα φθαρμένα σουτιέν σου

Δες πώς μέσα σε μόλις 5 λεπτά μπορείς να επιδιορθώσεις τα φθαρμένα σουτιέν σου

Avatar photo

Υπάρχει τρόπος να επιδιορθώσεις σουτιέν που δεν έχουν φθαρεί αρκετά.

Τα σουτιέν με μπανέλες , αποτελούν αυτό το στοιχείο που δεν αποχωριζόμαστε καθημερινά. Παρόλα αυτά μπορεί μέσα στα συρτάρια μας να βρίσκονται σουτιέν που από τη χρήση που τους κάνουμε να οι μπανέλες να έχουν αρχίσει να βγαίνουν από τη θήκη τους με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά ενοχλητικές. Υπάρχει η λύση να το «βοηθήσεις» και να του δώσεις μια νέα πνοή.

Ένα απόλυτα άνετο, υποστηρικτικό σουτιέν είναι δύσκολο να βρεθεί  ιδιαίτερα όταν το εν λόγω σουτιέν είναι το μόνο εσώρουχο που πραγματικά σου αρέσει. Κι ας έχεις ένα συρτάρι γεμάτο με επιλογές αλλά που δεν εφαρμόζουν καλά. Αλλά με την τακτική χρήση έρχεται και η τακτική φθορά, και είναι θέμα χρόνου να αρχίσει το καθημερινό σουτιέν σου να φέρει το σημάδι ενός καταδικασμένου εσωρούχου.

Η φυσική φθορά

Η καταστροφή του υφάσματος είναι αναπόφευκτη, αλλά αυτό δεν κάνει την αντιμετώπιση του πόνου, ενός σπασμένου σουτιέν με μπανέλα, πιο εύκολη. «Το ύφασμα έχει διάρκεια ζωής ανάλογα με τη χρήση και τον κύκλο πλύσης», λέει η Laetitia Lecigne, creative director της Jockey. Ευτυχώς, υπάρχει μια γρήγορη, οικιακή λύση για να εξαλείψεις την ταλαιπωρία ενός σουτιέν που προεξέχει και «σκάβει» στο ευαίσθητο δέρμα.

Αν το σουτιέν έχει σπάσει και απλά δεν μπορεί να επιδιορθωθεί, ήρθε η ώρα να αναβαθμίσεις τα εσώρουχα σου. Αλλά αν δεν είσαι ακόμα έτοιμη να αποχωριστείς το δοκιμασμένο σουτιέν σου, ακολούθησε αυτόν τον οδηγό βήμα προς βήμα για την επισκευή των σουτιέν για μια παρατεταμένη χρήση.

1. Τι θα χρειαστείς:

  • Βελόνα και νήμα ταπετσαρίας (7 δολάρια για 2 καρούλια, amazon.com)
  • Κολλητική ταινία 2,5 εκατοστών
  • Διάφανο βερνίκι νυχιών

2. Πως να το διορθώσεις:

  • Ξεκίνησε τραβώντας ελαφρά το προεξέχον σουτιέν, ώστε να φαίνονται 2-3 εκατοστά του σύρματος πέρα από τη σπασμένη ραφή.
  • Κάλυψε την άκρη του σύρματος τυλίγοντας ένα κομμάτι μονωτικής ταινίας 2,5 εκατοστών γύρω από το μεταλλικό άκρο. Αυτό θα αποτρέψει το σύρμα από το να διαπεράσει το ύφασμα για άλλη μια φορά μετά την επισκευή.
  • Πέρασε απαλά το σύρμα πίσω μέσα από την τρύπα στο ύφασμα μέχρι το σύρμα να επανέλθει στην αρχική του θέση.
    Περάστε τη βελόνα χρησιμοποιώντας ένα νήμα ταπετσαρίας μήκους περίπου 20 εκατοστά (είναι η εναλλακτική λύση βαρέως τύπου αντί του παραδοσιακού σπάγκου) και κλείσε το κενό στο ύφασμα με βελονιά. Σχημάτισε έναν κόμπο για να δέσεις το νήμα μόλις κλείσει η ραφή.
  • Απότρεψε τη βελονιά από το να ξεκολλήσει, βάφοντας ελαφρά ένα στρώμα διαφανούς βερνικιού νυχιών πάνω από τη ραφή. Άφησε το βερνίκι να στεγνώσει πριν το φορέσεις.

Τα σουτιέν επίσης χρειάζονται πιο συχνά πλύσιμο από ό, τι φαντάζεσαι

Σε έναν ιδανικό κόσμο όλα θα τα προλαβαίναμε. Όλα θα λειτουργούσαν στην ώρα τους, θα προλαβαίναμε να βάζαμε προτεραιότητες, θα καθαρίζαμε το σπίτι μας όπως και όποτε θέλαμε. Αλλά όλα αυτά καταλαβαίνουμε πως δεν γίνεται να συμβούν. Μέσα λοιπόν στην πραγματικότητα που σίγουρα δε δίνουμε καμία σημασία, είναι η καθαριότητα κάποιων αντικειμένων κι εκεί θα τοποθετήσουμε και το πλύσιμο των σουτιέν μας.

Πρώτη λοιπόν θα παραδεχτώ πως όταν πρόκειται για την υγιεινή των ρούχων, τα σουτιέν βρίσκονται στη λίστα με τα αυτά που παραβλέπω, όχι από σκοπιμότητα, αλλά από αμέλεια ή γιατί νομίζω πως θα χαλάσουν αν τα πλένω συχνά γιατί θεωρώ πως δεν είναι από τα ρούχα που χρειάζονται συνέχεια πλύσιμο. Παρόλα αυτά έρχονται οι ειδικοί οι οποίοι μας λένε πως τα σουτιέν πρέπει να τα πλένουμε πιο συχνά από όσο νομίζουμε.

Σίγουρα τα σουτιέν δεν είναι σαν τα jeans, όπου πρέπει να περιμένεις όσο το δυνατόν περισσότερο πριν τα πλύνεις, και ούτε σαν τα εσώρουχα, όπου το καθημερινό πλύσιμο δεν είναι καθόλου δύσκολο.
Ο Danny Koch, ειδικός στα σουτιέν και ιδιοκτήτης τέταρτης γενιάς του «Town Shop» της Νέας Υόρκης, συνιστά πως πρέπει να τα πλένομε κάθε δεύτερη φορά που τα φοράμε ή το πολύ μέχρι την τρίτη. Ο λόγος; «Το κύριο πράγμα που προσπαθείτε να κάνετε είναι να διατηρήσετε την ακεραιότητα του σουτιέν για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», λέει ο Koch. «Όταν είσαι δεμένη για 10 έως 12 ώρες την ημέρα, το σουτιέν όχι μόνο συλλέγει έλαια από το δέρμα και το αποσμητικό σου, αλλά το ελαστικό τεντώνεται και χάνει τη φόρμα του με τη φθορά. Και όταν επενδύεις για ένα ποιοτικό κομμάτι, χρειάζεται συνεπή φροντίδα για να μεγιστοποιήσεις την επένδυσή σου». Η Val Oliveira, ιδρύτρια της εταιρείας καθαρισμού «Val’s Services» με έδρα το Σικάγο, συμφωνεί σημειώνοντας ότι το σουτιέν σου αναπόφευκτα θα απορροφήσει την υγρασία και τα βακτήρια, προκαλώντας άσχημες μυρωδιές, ερεθισμούς και ενδεχομένως μολύνσεις.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
μακριά τζην φούστα με αθλητικά
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
κορίτσια με παλτό

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top